به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، سید صمد ضیایی، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان، امروز (24 بهمن) در نشست با خبرنگاران گفت: از ابتدای امسال تاکنون 125 هزار تن انواع کود شیمیایی در استان توزیع شده است که نسبت به سال گذشته رشدی 19درصدی دارد.
وی با بیان اینکه وظیفه این شرکت تهیه، تولید و توزیع نهادهای کشاورزی است، افزود: این شرکت وابسته به وزارت جهادکشاورزی بوده و سالانه 35 تا 40 درصد تولید بذور با کیفیت و همچنین تأمین کودهای شیمیایی را بر عهده دارد.
ضیایی با اشاره به فقر مواد آلی در خاک های استان اظهار کرد: در حال حاضر درصد مواد آلی در خاک های استان اغلب یک و کمتر از یک درصد است که باید تلاش کنیم تا آن را به 5 درصد برسانیم.
وی گفت: فقر مواد آلی خاک در صورتی که به آن پرداخته و اصلاح نشود، فاجعه بار خواهد بود و امنیت غذایی را تحت تأثیر جدی قرار می دهد.
مدیرشرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان با بیان اینکه این شرکت در روزهای آینده وارد بورس می شود، افزود: در حال حاضر حمایت از تولیدات کشاورزی برعهده این شرکت قرار دارد.
وی با ارائه آمار مقایسه ای درخصوص توزیع میزان کودهای شیمیایی و رشد آن در سال های اخیر، اظهار کرد: در سال 92 حدود 99 هزار تن کود شیمیایی در استان توزیع شد، همچنین در سال 93 این رقم به 118 هزار تن رسید و در سال گذشته نیز 130 هزار تن انواع کودشیمیایی بین کشاورزان توزیع شد. امسال برنامه وزارتخانه توزیع 138 هزار تن انواع کود شیمیایی است که ما در نظر داریم این مقدار به 150 هزار تن افزایش پیدا کند.
ضیایی با بیان اینکه استفاده از کود شیمیایی در کشور و به تبع آن استان پایین تر از استانداردهای جهانی است، اظهار کرد: استفاده بهینه از کود شیمیایی با میزان تولید محصول ارتباط زیادی دارد، در سال هایی که 70 تا 80 هزار تن کود در استان استفاده می شد عملکرد تولید گندم 700 تا 800 هزار تن بود اما سال گذشته با مصرف 130 هزار تن کود شیمیایی یک میلیون و 500 هزار تن گندم تولید شد.
وی خاطرنشان کرد: استان های گلستان، فارس، خوزستان، خراسان رضوی و کرمانشاه نسبت به سایر مناطق کشور مصرف بهینه تری دارند. در حال حاضر مصرف کود در هر یک هکتار 70 تا 80 کیلوگرم است که باید افزایش پیدا کرده و به 150 هزار تن برسد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گفت: در حال حاضر 21 نوع کود شیمیایی در استان توسط 130 کارگزاری توزیع می شود.
وی در ادامه به تولید بذر بوجاری و فرآوری آن هم اشاره کرد و گفت: 17 شرکت تولید بذر در استان وجود دارد که سالانه 43 هزار انواع بذر را تولید می کنند. این در حالیست که استان در بخش کشاورزی به 80 هزار تن بذر نیاز دارد.
ضیایی اعلام کرد: امسال 5 هزار و 12 تن بذر توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان در کارخانه بوجاری بذر قرق که ظرفیت بوجاری 25 تن بذر در هر ساعت را دارد، تولید شده است.
نظر شما