خبرگزاری شبستان: اهمیت علم آموزی و کتابخوانی در اسلام با توجه به بیانات پیامبر (ص) و ائمه (ع) روشن و مبرهن است. در این راستا کانون های مساجد اقدام به تاسیس کتابخانه در کانون های مساجد سراسر کشور کردند و ثمره آن موفقیت نسل جوان و متدین در کنکور و آزمون های مختلف است البته در این میان نباید از نقش مدیران کتابخانه های مساجد و انگیزه الهی آنها غافل شد.
هلن سادات جلایی متولد سال 59 و کتابدار نمونه استان فارس در کانون شهدای محراب است. وی که کارشناس رشته مدیریت آموزشی است، علاقه خود نسبت به فعالیت در کانون و مسجد را زمینه ساز حضورش در کتابخانه کانون شهدای محراب می داند.
کتابدار نمونه کانون شهدای محراب استان فارس دلیل موفقیت خود را ارتباط گیری مناسب و مستمر مسئولان و هیئت امنای مسجد، اعضای کتابخانه با جوانان عضو کتابخانه و تامین منابع موردنیاز جوانان و تبلیغات و اطلاع رسانی مناسب دانست.
وی با اشاره به سابقه فعالیت خود در کانون و مسجد بیان کرد: ابتدا فقط برای اقامه نماز به مسجد می رفتم و بعد از مدتی با پیشنهاد مسئولان مسجد و مدیریت کانون برای فعالیت در کتابخانه کانون معرفی و به عنوان مسئول کتابخانه انتخاب شدم و از سال 80 فعالیتم را در این حوزه آغاز کردم.
جلایی با اشاره به استفاده دو هزار نفر از کتابخانه کانون شهدای محراب یادآور شد: 60 نفر به صورت مستمر از فضای کتابخانه و کتاب ها استفاده می کنند.
وی توجه به نیازهای نسل جوان، برنامه ریزی مستمر، اختصاص بودجه و امکانات مورد نیاز و برگزاری اردوهای مختلف فرهنگی آموزشی و تفریحی را از مهمترین عوامل جذب نسل جوان به کانون های مساجد برشمرد.
مدیر نمونه کتابخانه شهدای محراب استان فارس رفع مشکل اشتغال زایی نسل را مهمترین دغدغه نسل جوانان دانست و گفت: بهترین راهکار برای حفظ نسل جوان در برابر آسیب های اجتماعی، جذب آنان به مساجد و کانون های مساجد و ایجاد زمینه های اشتغال زایی آنها است.
وی ادامه داد: در عصر پرهیاهویی که جهان غرب با انواع ماهواره ها و فضاهای مجازی و سایبری سعی در تخریب اعتقادات نسل جوان به صورت همه جانبه و در سطح وسیع دارد، مسئولان فرهنگی و دلسوز باید با برنامه ریزی مستمر در جذب جوانان و آموزش مبانی موردنیاز در عصر حاضر بکوشند.
وی در بیان دلایل موفقیتش به ارتباط وسیع کانون با مدارس اطراف و اجرای موفق طرح از مدرسه تا مسجد به ویژه در ایام محرم اشاره کرد و ادامه داد: مسئولیت سپاریبه نسل جوان، تشویق و ترغیب آنان برای حضور در فعالیت های دینی و مسجدی، تنوع و برنامه ریزی، پذیرفتن شرایط و هیجانات آنان، برخورد اصولی و همراه با سعه صدر از عوامل موفقیت برنامه های کانون است.
کتابدار نمونه کانون شهدای محراب فارس معماری و فضای معنوی مسجد، پخش اذان در مساجد و برخورد خوب با نسل جوان و رعایت اصول اخلاقی را از جمله عوامل موثر برای حضور جوانان در مساجد و کانون ها دانست.
وی ادامه داد: آموزش مهارت های اجتماعی، فنی و حرفه ای، یادگیری مهارت هایی که به اشتغال زایی نسل جوان کمک می کند و برقراری ارتباط با افراد صاحب نفوذ می تواند به نسل جوان در کسب موفقیت و انتخاب مسیر درست و رسیدن به آینده ای روشن کمک کند.
وی تهیه کتاب های کمک درسی و منابع غنی شیعی را برای کتابخانه های مساجد لازم دانست و با اشاره به اینکه فعالیت در کتابخانه کانون با کتابخانه های عمومی متفاوت است، گفت: فعالیت در کتابخانه های مساجد مشکلات و کمبودهایی دارد و کتابدار مسجدی لازم است بیش از هر چیز با سعه صدر و اخلاق اسلامی پیگیر خواسته ها و نیازهای اعضای کتابخانه باشد.
شایان ذکر است، کتابخانه کانون شهدای محراب در سال 1380 تاسیس شد و با بیش از پنج هزار جلد کتاب به علاقه مندان خدمات ارایه می دهد.
پایان پیام/
نظر شما