سخت جلوه دادن ازدواج از دلایل عدم تمایل جوانان به ازدواج

خبرگزاری شبستان: یک روانشناس با بیان اینکه سخت جلوه دادن ازدواج از دلایل مهم عدم تمایل جوانان به ازدواج است بر لزوم ازدواج در سالمندی تاکید کرد.

علی محمدی، روانشناس و مشاور خانواده در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان با اشاره به عدم تمایل جوانان به ازدواج گفت: عدم تمایل جوانان به ازدواج دلایل متعدد و زیادی دارد. یکی از دلایل مهم آن سخت جلوه دادن ازدواج در جامعه است. افراد دایم به یکدیگر می گویند، ازدواج سخت شده ،چگونه می خواهی ازدواج کنی؟ هزینه اش را از کجا می خواهی تامین کنی؟ حالا فرض را بر این بگیریم که از وضع اقتصادی  خوبی برخوردار هستی ،هزینه اش را هم تامین می کنی ،چگونه می خواهی بچه دار شوی و تربیت اش کنید؟ الان تربیت بچه دست تو نیست، دست ماهواره و فضاهای مجازی است، تازه علاوه بر تربیت ،چگونه می خواهی از پس هزینه مدرسه و دانشگاهش برآیی؟ از سوی دیگر بچه تنها را چه کنی؟ الان هم که تک فرزندی مد شده ،اینها از جمله عوامل مهمی هستند که در حال حاضر به شدت در جامعه ما بین افراد رد و بدل و تبلیغ می شود.

 

وی با اینکه راحت و آزاد شدن رابطه برخی از دختران و پسران از دیگر عوامل مهم عدم تمایل جوانان به ازدواج است، بیان کرد: به گفته پلیس ،مواد مخدر زیر 40 دقیقه و حداکثر یک ساعت در دست مصرف کنندگان قرار می گیرد در حالی که امروزه با توجه به آزاد و راحت شدن رابطه ها ،جوانان می توانند زیر 40 دقیقه با یک تلفن همراه نیازهای خود را تامین و برطرف کنند.

 

محمدی با اشاره به وجود مراکز فساد در کشور در قبل از انقلاب تصریح کرد: این مراکز نقش بسیار مهمی در جلوگیری از اشاعه فحشا و فساد در سطح جامعه داشتند. با تعطیل شدن این مراکز ،شاهد پراکندگی و غیرقابل رصد شدن فحشا در جامعه شدیم.

 

این مشاور خانواده با بیان اینکه بالا رفتن توقع خانم های تحصیلکرده، چشم و هم چشمی ها و مدگرایی از دیگر عوامل مهم عدم تمایل جوانان به ازدواج است، اذعان کرد: در قبال افزایش این توقعات، جوانان این ترض تفکر را پیدا کردند که وقتی ما به راحتی می توانیم نیازهای خود را تامین کنیم ،چه نیازی دارد با این مشکلات اقتصادی، بیکاری و هزاران مسئله دیگر به دنبال ازدواج برویم.

 

وی با اشاره به اینکه همین عوامل باعث افزایش خانه های مجردی نیز شده است، اظهار کرد: فردگرایی، پاشیدگی خانواده ها، قطع ارتباط بین بستگان، اختلافات فرهنگی و تحصیلی هر دو گروه دختران و پسران همه این عوامل اثرات مهم افزایش سن ازدواج و عدم تمایل جوانان به ازدواج می باشد.

 

محمدی با بیان اینکه متاسفانه امروزه تمام جوانان ما تحریک هستند، گفت: عوامل زیادی مانند شبکه های ماهواره ای، تغذیه نامناسب، شبکه های اجتماعی و پوشش نامناسب زنان از جمله عوامل مهم این تحریک هستند.

 

این مشاور خانواده با بیان اینکه بزرگان دینی اطلاع کافی از وضعیت جامعه ندارند، افزود: بزرگان دینی ما باید در جامعه حضور یابند تا متوجه وضعیت نابسامان جامعه شوند و سپس راهکارهای لازم را اتخاذ کنند.

 

این روانشناس با اشاره به ازدواج سالمندان گفت: در خانواده های ما دختران و پدران به شدت مخالف ازدواج ،پدران و مادران خود در سن سالمندی هستند در حالی که ازدواج در پیری به مراتب واجب تر از ازدواج در دوران جوانی است.

 

وی با بیان اینکه امروزه بیشتر سالمندان ما در گوشه خانه ها افسرده هستند، اظهار کرد: آنها الان وقت ازدواج شان است، کجای این قضیه با دین و عقل مطابقت ندارد ،وقتی پدر و مادری همسر خود را از دست می دهد ازدواج حق آنهاست لذا باید گفت حتی خانواده های ما گرفتار تعصبات دینی هستند پس مشکل ما، مشکل اعتقادی است. آقای هاشمی در اوایل انقلاب فرمودند: نیاز جنسی مانند مستراح می ماند. بسیاری از افراد مخالف کردند در حالی که فرمایش ایشان بسیار متین و بجا بود و نتیجه عدم توجه و سرکوب آن وضعیت حال حاضر جامعه ما می باشد.

 

محمدی با اشاره به رابطه دخترها و پسرها در قالب ازدواج موقت تصریح کرد: با توجه به اینکه الان وضعیت تحریک جوانان بسیار بالاست لذا در صورت آموزش درست توسط مشاوران و فرهنگ‌سازی توسط مراکز فرهنگی و بزرگان دینی رابطه دختران و پسران در چهارچوب شرع (ازدواج موقت) هیچ اشکالی ندارد ولی در صورت عدم آموزش و ناآگاهی مشکلات زیادی را برای خانواده ها و جامعه به بار خواهد آورد.

 

 

 

کد خبر 609194

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha