شبکه های ماهواره ای ابزار توطئه های فرهنگی دشمنان

خبرگزاری شبستان: ماهواره و فضای مجازی امروز از ابزارهای تهاجم فرهنگی دشمنان است که آگاهی بخشی به مردم مهم ترین راه مقابله با این توطئه ها است.

خبرگزاری شبستان - خرم آباد، ماهواره و فضای مجازی امروز از ابزارهای تهاجم فرهنگی دشمنان است، به رغم فوایدی که می تواند شبکه های اجتماعی داشته باشند، در عین حال خطر آفرین بوده و به عنوان بستری برای دست یابی دشمنان به اهدافشان در جنگ فرهنگی است.

 

امروز دشمنان از ظرفیت های چون رسانه، شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی برای حمله به فرهنگ ها استفاده می کنند.

 

همایون رهبران، کارشناس فرهنگی واجتماعی لرستان، با اشاره به اهمیت رسانه در دنیای کنونی، گفت: یکی از مالکان موبی گروپ در همایش " رسانه های گسترش یافتن آمریکا" که در باشگاه ملی خبرنگاران در واشنگتن دی سی برگزار شد، اعلام کرده بود که ما در پی "تغییر اجتماعی" هستیم. کلید واژه ما هم تاکید روی زنان است.

 

وی افزود: یعنی زنان اسم رمز حرکت به سمت توسعه غربی واصلاحات اجتماعی هستند. این شبکه خواهر خوانده شبکه farsi1 است ولی تمرکز بیشتر این شبکه بر روی زنان و همجنس بازی زنان است که به صورت مخفی در حال جریان بود. پخش این شبکه از حدود یک سال پیش بدون اطلاع قبلی توسط گردانندگان آن متوقف شده است. البته محتوا و سیاست های آن را شبکه فارسی وان پی گیری می کند.

 

رهبران، با اشاره به  مجموعه شبکه های جم، اظهار داشت: جم تی وی (به انگلیسی: GEM TV )، مجموعه شبکه های تلویزیونی به زبان فارسی، کردی و دری است که از شهر دبی در امارات متحده عربی پخش می شود.

 

وی ادامه داد: این شبکه یکی از شبکه های تلویزونی " گروه موسیقی و سرگرمی عمومی " است، محتوای برنامه های این شبکه تلویزیونی را " فیلم های سینمایی، مجموعه ها و سریال های تلویزیونی، مستندهای تلویزیونی، برنامه های آموزشی و انیمیشن و سایر برنامه های سرگرم کننده جهان تشکیل می دهند."

 

رهبران بااشاره به اینکه برنامه های تلویزیون جم همراه با زیر نویس و یا دوبله فارسی پخش می شوند، گفت: شبکه جم در سال 86 فعالیت خود را با تمرکز بر موسیقی و کلیپ آغاز کرد و به عنوان رقیب اصلی شبکه پی ام سی در آمد اما پس از مدتی سبک کاری خود را به سرگرمی و سپس سریال تغییر داد.

 

وی با بیان اینکه از سعید کریمیان به عنوان موسس و مدیر اصلی شبکه جم نام برده می شود، ادامه داد: او در سال 77 در رادیو صدای ایران در لس آنچلس شروع به کار کرد و به این ترتیب اولین فعالیت رسانه ای او رقم خورد.

 

این کارشناس فرهنگی و اجتماعی، افزود: او پس از حدود دو سال فعالیت در این رادیو از آن جا نقل مکان کرد و چند سالی را در شبکه های مختلف لس آنجلسی سپری کرد. پس از آن بود که برادران کریمیان تصمیم گرفتند برای تجارت به دوبی نقل مکان کنند و از این طریق روابط زیادی با افراد درون کشور پیدا کردند.

 

وی اذعان داشت: سعید کریمیان با ارتباطات داخلی خود، سهامدار اصلی سه شرکت بزرگ در تهران به نام های آپولونیا کالج ، دبلیو آیپی و گروه طلایی آسیا شد و از آن ها شعبه هایی در کشور های دیگر تاسیس کرد.

 

رهبران، ادامه داد:  همه این عوامل دست به دست هم داد تا کریمیان این شبکه را از سال 2006 میلادی با شعار " جم همه شما را دوست دارد" راه اندازی کند و به عنوان یکی از شبکه های تلویزیونی گروه موسیقی و سرگرمی عمومی (General Entertainment and Music Group) با محتوای برنامه هایی نظیر فیلم های سینمایی ، مجموعه ها و سریال های تلویزیونی ، مستند های تلویزیونی ، برنامه های آموزشی و سایر برنامه های سرگرم کننده جهان فعالیت خود را آغاز کرده. گروه موسیقی و سرگرمی عمومی دفاتری در شهرهای دوبی ، لندن ، کوالالامپور و لس آنجلس دارد و عمده فعالیت خود را بر تغییر سبک زندگی ایرانی ها قرار داد.

 

وی افزود: شبکه جم جزو اولین شبکه های ماهواره ای بود که اساس کار خود را بر سبک زندگی گذاشت. با روی کار آمدن شبکه فارسی وان رابطه این شبکه با جم نیز بسیار مساعد شد و سارا رهبری به عنوان مهره کلیدی فارسی وان به صورت همزمان در شبکه جم نیز مشغول به کار شد و حتی گفته می شود رابرت مرداک نیز بخشی از سهام جم را خریداری کرد. مدیر این شبکه به نیروهای فارسی وان قول داده بود که با ارتباطات خود امکان تردد آنها به داخل کشور را فراهم کند. این شبکه پس از چند سال فعالیت در زمینه موسیقی و سرگرمی ، کانال دیگری برای پخش سریال راه اندازی کرد که بر خلاف فارسی وان که از فیلم های آمریکای لاتین استفاده می کرد پخش فیلم های ترکیه ای را در دستور کار خود قرار داد.

 

وی با بیان اینکه زندگی اشرافی، یکی از ویژگی ها و نقاط اشتراکی فعالیت های این شبکه است، بیان کرد: نقطه اشتراک میان این سریال ها این است که همه آنها در خانه های لوکس و اشرافی اتفاق می افتد.

 

رهبران، ادامه داد: اگر اول سریال یا قصه نیز با داستانی ساده و از سطح پایین جامعه شروع شود اما نهایتا همه چیز طوری پیش می رود که بخش قابل توجهی از سریال در فضاهای اشرافی انجام می شود.

 

وی اذعان داشت: شبکه های فارسی زبان معمولا روی سریال هایی دست می گذارند که بیشتر روی خانه، دکوراسیون، لباس و به طور کلی سبک زندگی اشرافی متمرکز باشد و الگوهایی از این نوع زندگی را ترویج دهد. حتی سریالی مثل "شمیم عشق" که داستانش در روستا اتفاق می افتد باز هم زندگی مرفه روستایی به تصویر می کشد.

 

وی خیانت را از دیگر ویژگی ها و نقاط اشتراکی فعالیت های این شبکه دانست و ادامه داد: در تمام این سریال ها که در یکی دو سال اخیر در بورس بوده اند، خیانت حرف اول را می زند.

 

رهبران، ادامه داد: خیانت مرد یا زن متاهل به همسرش، در تمام نقاط دنیا غیرقابل پذیرش است و طبیعتا از سوی خانواده ها تقبیح می شود اما همانطور که متولیان این شبکه در مصاحبه هایشان گفته اند دست گذاشتن روی این مقوله، باعث جذب بیشتر مخاطب می شود.

 

وی فرزند نامشروع را از دیگر  ویژگی ها و نقاط اشتراکی فعالیت های این شبکه دانست و افزود: در تمام این سریال ها یک بچه، نوجوان و حتی جوانی وجود دارد که یک جایی از قصه متوجه می شود فرزند اصلی پدر و مادرش نیست و مثلا پدر اصلی اش عمو یا نامزد قبلی مادرش است یا مثلا مادرش به خاطر از دست ندادن علاقه پدرش ، او را نامشروع به دنیا آورده است. بنابراین موقعی که دارید این سریال ها را تماشا می کنید می توانید روی رابطه میان هر فرزند و مادر یا فرزند و پدری شک کنید ؛ اتفاقی که این روزها نقل مجالس شده است که : " پسرم با آن مرد درست صحبت کن ... از کجا معلوم شاید اون آقا پدرت باشه! ".

 

این کارشناس فرهنگی و اجتماعی، مثلث عشقی را از  دیگر ویژگی ها و نقاط اشتراکی فعالیت های این شبکه دانست و افزود: وقتی پای سریال های عامه پسند و 200 قسمتی به میان می آید ، طبیعتا مثلث عشقی می تواند یکی از عوامل اصلی و جذابیت به حساب بیاید.

 

رهبران، ادامه داد: مسئله اینجاست که در تمام سریال ها، همیشه مثلث عشقی بین سه نفر اتفاق نمی افتد. وی افزود: در بیشتر مواقع ، شخصیت های مختلف سریال ، هرکدام برای خودشان درگیر مثلث یا حتی مربع عشقی هستند و مخاطبان برای گره گشایی از رابطه میان آنها هم که شده سعی می کنند حتی تماشای یک قسمت آن را از دست ندهند.

 

این کارشناس دینی و فرهنگی ادامه داد: این فرمول، به عنوان یکی از عناصر اصلی جذب مخاطب، مدام در تمام سریال های جدید تکرار می شوند. نکته قابل توجه اینجاست که در کنار این مثلث عشقی ، جرم و جنایت و قتل های مختلفی هم شکل می گیرد.

 

در این شراسط آگاه سازی عموم مردم نسبت به توطئه های دشمان و هوشیاری عمومی جهت مقابله با دسیسه های دشمنان ضرورتری است که به نظر می رسد رسانه ها نقشی موثر و بسیار ارزشمندی در این آگاهی بخشی و آگاه سازی دارند.

 

 

کد خبر 609151

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha