جمعیت حاشیه نشین در حال افزایش است/زوج های تحصیل کرده تمایلی به فرزند آوری ندارند

خبرگزاری شبستان: عضو فراکسیون فرهنگی مجلس بر لزوم فرهنگ سازی خانواده های تحصیل کرده و ثروتمند برای فرزند آوری تاکید کرد و گفت: :متاسفانه دربعد کمی، جمعیت حاشیه نشین ما درحال افزایش است ولی جمعیت کیفی که زنان و مردان تحصیلکرده هستند تمایلی ندارند.

طیبه سیاوشی، عضو فراکسیون فرهنگی مجلس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص فرزندآوری زنان شاغل گفت: وظیفه اجتماعی زنان ،هیچ منافاتی با نقش مادری و همسری آنها ندارد. این امر، موضوع بسیار مهمی است که دولت و نهادهای مربوطه بر روی آن مانور نداه و فرهنگ سازی نمی کنند در صورتی که بایستی سیاست های دولتی و فرهنگی در این جهت ،فرهنگ سازی کنند که زمینه را برای بانوانی که تمایل به اشتغال و حضور در اجتماع را دارند، فراهم کنند و این گونه تبلیغ کنند که نقش مادری و همسری ،هیچ منافاتی با نقش اجتماعی زنان ندارد و باید پا به پای هم پیش بروند.

 

وی با ابراز تاسف از اینکه جمعیت جامعه ما به لحاظ کمی و کیفی در حال متفاوت شدن است، بیان کرد: متاسفانه در بعد کمی، جمعیت حاشیه نشینی ما در حال افزایش است ولی جمعیت کیفی که زنان و مردان تحصیلکرده هستند، تمایل زیادی به فرزندآوری ندارند.

 

سیاوشی با بیان اینکه" ثروت" یک امتیاز برای افراد در فرزندآوری محسوب می شود،اظهار کرد: هرچند افراد ثروتمند هیچ مزیتی بر افراد دیگر جامعه ندارند و فقط ثروت آنها امتیاز محسوب می شود ولی متاسفانه این قشر که هم دارای تحصیلات و شغل مناسب و هم دارای شرایط اقتصادی خوب هستند، حاضر به فرزندآوری نمی باشند.

 

این عضو فراکسیون فرهنگی مجلس در ادامه تصریح کرد: به عنوان مثال نرخ رشد جمعیت کشور آلمان منفی است ولی میانگین هر خانواده در کشور مالی 6 فرزند می باشد که متاسفانه این امر را در کشور ایران هم شاهد هستیم که خانواده های با سطح تحصیلات پایین و اقتصاد نامناسب ،فرزندان بیشتری را می آورند.

 

وی بر لزوم فرهنگ سازی در این قشر از جامعه (خانواده های تحصیل کرده و ثروتمند) تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه این قشر از امکانات لازم و کافی بهره مند هستند و از مشکلات کمتری برخوردار می باشند، فرزندآوری در این خانواده ها مزیت بیشتری برای جامعه دارد لذا مهمترین کار در راستای فرهنگ سازی برای این گروه از خانواده ها این است که بیاییم نقش مادری، همسری و نقش های اجتماعی مادران را تعریف کنیم و با این دید نگاه کنیم که این زنان شاغل نمی خواهد،نان آور خانواده باشند بلکه می خواهند ،یک فعال اجتماعی باشند، این مرحله مهمترین و سخت‌ترین بخشی است که باید فرهنگ سازی شود.

 

سیاوشی در ادامه خاطرنشان کرد: ما نمی گوییم هر خانواده 3 یا 4 فرزند بیاورد ،ولی می توانند صاحب 2 فرزند باشند اما گفتن این نکته نیز ضروری است که ما نمی توانیم در این زمینه دستوری عمل کنیم و بگوییم خانواده ها حتما باید این تعداد فرزندآوری داشته باشند بلکه باید با سیاست های تشویقی لحاظ شده در این زمینه، فرهنگ سازی و مابقی را به خود مردم واگذار کنیم. به نظر بنده مردم ایران به لحاظ فرهنگی در سطحی هستند که می توانند این بخش را اجرایی کنند.

 

 

 

 

کد خبر 609124

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha