تاسیس برخی مراکز فرهنگی از  تاثیرگذاری مساجد کاسته است

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی؛ امام جماعت مسجد طوس، گفت: به دلیل سیاست‌گذاری‌های نادرست برخی از مسئولان، مراکزی در جامعه ایجاد شده و می‌شوند که تاثیرگذاری مساجد را در جوامع مختلف دچار خدشه می‌کنند.

خبرگزاری شبستان: برخی از ائمه جماعات و روحانیون بر این عقیده هستند که با شکل‌گیری مراکز فرهنگی به ویژه فرهنگسراها در دو دهه گذشته در شهرها به ویژه در تهران، میزان توجه به مساجد در کشور، کم‌رنگ شده است و این موضوع، همچنان ادامه دارد.

 

خبرنگار ما این موضوع را در گفت‌و‌گو با تعدادی از ائمه جماعات و روحانیون بررسی کرده که در این نوبت، مشروح نظرات حجت‌الاسلام و المسلمین سید ناصر احمدی؛ امام جماعت مسجد طوس می‌آید.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی، گفت: مبارزه با شاه از مساجد آغاز شد به طوری که حرکت انقلابیون در بستر این خانه‌های خدا رشد می‌یافت.

 

وی نقش ائمه جماعات در موفقیت و پیروزی انقلاب اسلامی را بسیار مهم دانست و افزود: نقش مساجد شهرهای کوچک و روستایی نیز در پیروزی نهضت امام خمینی (ره) و مدیریت دفاع مقدس، کم‌نظیر بود.

 

امام جماعت مسجد طوس، خاطرنشان کرد: بسیاری از نهادهای انقلابی مانند کمیته، بسیج و ... از مساجد نشات گرفته‌اند.

 

نگاه ابزاری برخی نامزدهای انتخاباتی به مساجد

احمدی اضافه کرد: امروزه کارکردهای مساجد در جامعه کم‌رنگ تر شده است زیرا برخی مسئولان و نامزدهای انتخاباتی در روزهای برگزاری انتخابات شهری و ملی، نگاهی ابزاری به مساجد دارند، به این ترتیب عمدتا فقط در مواقع خاص به مساجد توجه می‌شود.

 

 

وی ابراز کرد: حتی حضور مردم در برخی از مساجد  معروف هم که من سال‌ها در آن‌ها نماز خوانده‌ام، کم‌رنگ است و عمدتا بازاریان، کسبه اطراف و کهنسالان در آن‌ها حاضر می‌شوند و حضور جوانان در مساجد بسیار کم‌رنگ است.

 

امام جماعت مسجد طوس، ادامه داد: امروزه عمدتا مساجدی که ائمه جماعات آنان، مسئولیتی در کشور داشته یا دارند، رونق دارند و بقیه مساجد به دلایلی مانند کم‌توجهی مسئولان و مردم به مساجد و نداشتن برنامه‌های جذاب، کم‌رونق هستند.

 

نهادهای مسجدی همراه امام جماعت باشند

احمدی گفت: باید نهادهای مسجدی مانند بسیج، همراه امام جماعت باشند زیرا مقام معظم رهبری، ائمه جماعات را مدیران طبیعی مساجد معرفی کرده‌اند، هر چند در برخی مساجد، مشکلاتی میان بسیج و هیات امنا وجود دارد.

 

وی افزود: گسترش فرهنگسراها، سینماها و تئاترها با ایجاد جذابیت‌های گوناگون، جوانان را به خود جذب کرده‌ است در حالی که مساجد باید با برگزاری برنامه‌های جذاب و متنوع، محور تمام فعالیت‌های فرهنگی، مذهبی و اجتماعی باشند.

 

امام جماعت مسجد طوس، خاطرنشان کرد: دخالت دولت‌ها در امور روزمره و مدیریت مساجد برخلاف مصالح جامعه است زیرا در غیر این صورت، مردم با شائبه سیاسی شدن مساجد، از این خانه‌های خدا دور می‌شوند.

 

دولت شوروی، طالبان و داعشی‌ها با توجه به تاثیرگذاری مساجد، آنها را تخریب کردند

احمدی اضافه کرد: مسئولان کشور باید از تجربیات مساجد کشورهای اسلامی مانند عراق و افغانستان بهره گیرند همچنان که مساجد، محور بیشتر برنامه‌های دینی و فرهنگی به ویژه برگزاری کلاس‌های قرآنی و آموزشی در افغانستان هستند، این موضوع در شهرهای بزرگ و کوچک و همچنین روستاها وجود دارد و دولت شوروی، طالبان و داعشی‌ها با درکِ این واقعیت، مساجد افغانستان را تخریب کرده‌اند.

 

این استاد حوزه علمیه، معنویت شخصی یک امام جماعت را نیز یکی از دلایل استقبال گسترده اقشار، طبقات و گروه‌های مختلف مردم برنامه های مساجد دانست و گفت: در این زمینه می‌توان به استقبال افراد گوناگون از دروس تفسیر و اخلاق آیت‌الله محمد ضیاءآبادی در مسجد علی بن الحسین (ع) تهران اشاره کرد و در این زمینه دانست که هرگاه ائمه جماعات، تهذیب نفس داشته و با همکاری هیات امنا، برنامه‌های جذاب برگزار کنند، مردم به ویژه جوانان جذب مساجد می‌شوند.

 

 

 

کد خبر 609109

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha