برنامه ریزی ترکیه برای تجارت پایاپای با ایران

خبرگزاری شبستان:دادوستد پایاپای یک نوع روش معامله است که در آن کالاها یا خدمات به صورت مستقیم و بدون هیچ واسطه‌ای با کالا یا خدمات دیگر مبادله می‌شود و حال ترکیه آماده برای توسعه تجارت پایاپای - کالا با کالا- با ایران است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: دادوستد پایاپای یک نوع روش معامله است که در آن کالاها یا خدمات به صورت مستقیم و بدون هیچ واسطه‌ای با کالا یا خدمات دیگر مبادله می‌شود و از هیچ نوع وسیله‌ای برای مبادله استفاده نمی‌شود به عنوان مثال هیچ نوع پولی دریافت نمی‌شود. این نوع مبادله یک حالت دوجانبه دارد البته احتمال سه‌جانبه بودن و چندجانبه بودن نیز وجود دارد. و در کشورهای پیشرفته به صورت همسان و متشابه در کنار نظام پولی آن کشور قرار می‌گیرد البته این حالت وجود دارد و کاربرد آن به صورت محدود می‌باشد.

 

مبادله کالا به کالا در بحرانهای مالی و پولی به جای پول مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان روش دادوستد جایگزین پول می‌شود برای نمونه زمانی که پول رایج کشور به صورت غیر پایدار می‌شود (در حالت تورم و چرخه فروکشی قیمت‌ها) و یا در زمانی که پول رایج کشور به صورت ساده غیر قابل دسترسی برای هدایت و انجام تجارت می‌باشد.

 

بنابراین گزارش، بیش از ۴۵۰ هزار مبادله در آمریکا در سال ۲۰۱۰ در فعالیت‌های دادوستد پایاپای شرکت داشته‌اند. حدود ۴۰۰ شرکت پایاپای و اقتصادی در سراسر دنیا ارائه کننده خدمات می‌باشند. فرصتهای زیادی برای ایجاد شرکت‌های پایاپای در آمریکا و کانادا وجود دارد. یکسری شرکتهای تجاری I RTA در آمریکا ارائه‌کننده آموزش و ارتقاء استانداردهای محلی در بین اعضا می‌باشند. هر کدام دارای وجه رایج خود می‌باشند به عنوان UC شناخته می‌شود. نخستین نظام دادوستد در سوئیس ایجاد شد و به عنوان بانک WIR نامیده شد. این سیستم در سال ۱۹۳۴ در نتیجه فقدان و کمبود پول و بعد از سقوط بازار در سال ۱۹۲۹ ایجاد شد. توجه WIR مخفف یک کلمه در سوئیس و آلمان می‌باشد.

 

این گزارش می افزاید: در حال حاضر ترکیه در صدد توسعه تجارت پایاپای با ایران است. ایرنا در این زمینه به نقل روزنامه خبر ترک از زبان بلند تفنگچی، وزیر تجارت و گمرک ترکیه نوشته است: "ترکیه آماده برای توسعه تجارت پایاپای - کالا با کالا- با ایران است. ترکیه در نظر دارد به زودی این نوع تجارت را با روسیه نیز شروع کند. تجارت متقابل، وابستگی به ارز را کاهش می دهد. این روش تا سال 2008 فقط دو درصد از حجم تجارت خارجی ترکیه را به خود اختصاص می داد و در آن سال 3.5 میلیارد دلار از تجارت خارجی با این روش انجام گرفت، بعد از عادی شدن امور بانکی با ایران، تجارت کالا با کالا در سال 2016 تا 15 میلیون دلار کاهش یافت، انتظار می رود این رقم در سال 2017 به دو میلیارد دلار برسد."

 

یادآور می شود: ترکیه در نظر دارد سهم تجارت پایاپای در مبادلات بازرگانی خارجی خود را افزایش دهد و در همین راستا با روسیه نیز همکاری مشابهی را شروع کرده است.

کد خبر 609069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha