به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز(22بهمن) در نشست با اصحاب رسانه استان مازندران عنوان داشت: هیئت نظارت برمطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش دارد با تدوین آئین نامه ای خاص اصحاب رسانه، صلاحیت های حرفه ای و مالی فعالین رسانه های مکتوب و مجازی را بررسی نماید.
وی افزود: تاپایان سال جاری اعطای مجوز و پروانه فعالیت رسانه ها و مطبوعات براساس این آئین نامه صورت خواهد گرفت.
انتظامی از خانه های مطبوعات به عنوان یک تشکل غیر دولتی مستقل یاد کرد و گفت: خانه های مطبوعات کاملا زیر نظر و سیطره اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان ها فعالیت می کنند که تلاش داریم با اصلاح اساسنامه این خانه، ارشاد فقط ناظر برفعالیت آنها باشد.
وی با تاکید اینکه یک کارمند دولت نمی تواند عضو خانه مطبوعات باشد، افزود: رابطه بیمه ای داشتن با رسانه از ملزومات عضویت در خانه مطبوعات بشمار می رود.
انتظامی با بیان اینکه داشتن نگاه روز مزد به خبرنگاران شایسته و برازنده این قشر اثرگذار نیست، گفت: باید سیاست هایی در خانه مطبوعات پیگیری شود که موجبات حفظ حقوق خبرنگاران را فراهم آورد.
وی با اشاره به اینکه براساس تبصره 46قانون خانه مطبوعات، صاحب امتیاز و مدیرمسئول باید خبرنگار را بیمه کند تا ثبات حرفه ای برای آن خبرنگار فراهم آید، اظهار داشت: خانه مطبوعات یعنی خانه افرادی که اهل قلم و کار در تحریریه رسانه هستند.
انتظامی با ابراز تاسف از اینکه در خانه مطبوعات عضوسازی می شود، گفت: اسامی اعضای خانه مطبوعات باید در سایت این خانه جانمایی شود.
وی با تاکید اینکه صیانت از عنوان صنفی خبرنگاران وظیفه معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، از برگزاری انتخابات خانه مطبوعات استان مازندران به صورت الکترونیکی در اسفندماه جاری خبر داد.
انتظامی با بیان اینکه تلاش داریم برگزاری جشنواره های مطبوعات و تعیین صلاحیت های حرفه ای خبرنگاران را برعهده خانه های مطبوعات قرار دهیم، ابراز امیدواری کرد: با این تفویض اختیار جشنواره ها بهتر برگزار شوند.
وی با تاکید اینکه نشریاتی که در طول سال منتشر نمی شوند لغو مجوز را خواهند داشت، گفت: این نشریات درصورت تمایل می توانند تغییر وضیت برای دریافت مجوز انتشار دهند.
انتظامی با اشاره به اینکه اعلام وصول ها به صورت الکترونیکی انجام می شود و به همین جهت وضیت انتشار رسانه ها به درستی بررسی خواهد شد، اظهار داشت: 70درصد آگهی ها باید به نشریات محلی و 30درصد مابقی به رسانه های سراسری اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه آگهی مزایده و مناقصه مطابق قانون باید در روزنامه های سراسری درج شوند، گفت: اسامی پایگاه های خبری بدون مجوز درحال جمع آوری است و برای فیلترشدن تحویل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد شد.
انتظامی با اشاره به اینکه پایگاه های خبری دارای مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رایانه بیمه دریافت خواهند کرد، تاکید کرد: کانون های تبلیغاتی که با دوره کمتر از 10روز نیازمندی ها را چاپ و منتشر می نمایند باید لغو مجوز شوند.
وی با تاکید اینکه آکهی ها بایستی در نشریات چاپ شوند، گفت: کانون های تبلیغاتی برای ادامه روند چاپ و توزیع آگهی ها و نیازمندی ها می توانند از پوشش نشریات استفاده کنند و به صورت لایی آن رسانه توزیع شوند.
انتظامی خاطرنشان کرد: روزنامه های سراسری حق توزیع مجزا ویژه نامه ها را ندارند و باید ویژه نامه را به پیوست آن نشریه توزیع کنند.
نظر شما