به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، امروز (21 بهمن) در جلسه شورای برنامه ریزی استان گفت: یکی از امتیازات انقلاب اسلامی این است که در فضای صمیمانه ای کارگزاران دولت و نمایندگان ملت با یک وحدت هدف برای توسعه منطقه و رفاه مردم باهم رایزنی کرده و گفت و شنود دارند.
وی با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شورای برنامه ریزی را یک فرصت برای مسئولان استانی و ملی دانست و افزود: مسئولان استانی در این شورا می توانند مسائل و موضوعات را طرح کنند و اگر موانعی در مسیر حرکت برای خدمت به مردم دارند، منعکس کنند، همچنین فرصتی هم برای مسئولان ملی است که آخرین رویکردها و برنامه هایی که در سطح در حال انجام است را اعلام کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به افت شدید قیمت نفت از نیمه دوم سال گذشته تا نیمه نخست امسال، گفت: امسال، سال سختی مانند سال گذشته بود، از نیمه دوم سال گذشته با افت شدید قیمت نفت، منابع دراختیار دولت به شدت برای ایفاء تعهدات کم شد، به صورتی که ما مجبور شدیم برای نیمه دوم سال گذشته، بخشی از منابعی که برای نیمه اول امسال را که عمدتا از محل پیش فروش نفت بود را هزینه کنیم. نیمه اول امسال هم به ویژه در ماه های نخست ادامه همان شرایط بود اما رفته رفته وضعیت قیمت نفت بهتر شد و توانستیم شرایطی را به دست بیاوریم نسبت به گذشته مطلوب تر است.
وی گفت: از یکسو باید همه تعهدات دولت را به مردم ایفا می کردیم و طرح ها و پروژه ها را پیش می بردیم، از طرفی همچون برای رشد بالای 5 درصد در قانون متعهد شده بودیم باید به گونه ای عمل می کردیم تا به اهداف رشد اقتصادی دست پیدا کنیم.
نوبخت با اشاره به جبران منابع اعتباری و ارسال لایحه به مجلس شورای اسلامی، افزود: مردادماه امسال برای جبران کمبود منابع، لایحه ای به مجلس بردیم و پیشنهاد دولت برای تأمین مالی به تصویب رسید که بخشی از تعهدات را در کنار این تعامل بین دولت و مجلس انجام دادیم.
وی با بیان اینکه انتقادات نمایندگان مجلس درخصوص نبود اعتبار برای خرید تضمینی، اظهار کرد: امسال 14 هزار و 700 میلیارد تومان گندم از کشاورزیان خریداری شد در حالیکه سال 92 کل مبلغ خرید تضمینی این محصول فقط 4 میلیارد تومان بود. این در حالیست که بودجه آن سال 210 هزار میلیارد تومان بود و با 40 درصد افزایش به 294 هزار تومان رسید.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ما مجبور شدیم از مجلس با تبصره 36 اجازه 40 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت را بگیریم و به جای اینکه به گندمکاران بدهکار باشیم این اوراق را در بورس بفروش برسانیم و با سود 22 درصد دولت را به دیگران بدهکار کنیم.
وی گفت: البته دولت از این دست اقدامات زیاد انجام داده است و 2 هزار و 700 میلیارد تومان نیز به بازنشستگان به ویژه فرهنگیانی که سال گذشته بازنشسته شدند، اختصاص دادیم.
وی با بیان اینکه دولت برای تأمین مالی طرح های عمرانی نیز از اسناد خزانه، استفاده کرده است، افزود: از بند« ز» 4 هزار و 500 میلیارد تومان اوراق دادیم که 800 میلیارد تومان تاکنون سررسید دارد.
نوبخت با بیان اینکه دولت از شیوه های نوین مالی استفاده نموده تا چرخ اقتصاد کشور متوقف نشود، اظهار کرد: در کنار همه این اقدامات، 14 هزار و 828 میلیارد تومان تسهیلات از سوی بانک ها به 21 هزار و 144 واحد تولیدی نیمه فعال، پرداخت شد.
وی به سهم گلستان از تسهیلات رونق تولید هم اشاره کرد و گفت: گلستان در این سهمیه بندی 656 میلیارد و 639 میلیون تومان تسهیلات برای 586 واحد تولیدی دریافت کرده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به طرح های سفر رییس جمهور به این استان هم بیان کرد: در این سفر 631 میلیارد و 432 میلیارد تومان تسهیلات برای 121 پروژه مصوب شد که از محل پرداخت نقدی از طریق اسناد مالی چه به صورت اسناد مالی خزانه و سایر انواع آن، تا الان 929 میلیارد و 44 میلیون تومان تخصیص دادیم. در این بین، ممکن است برخی طرح ها تخصیص کمتر و برخی هم تخصیص بیشتر داشته باشد.
وی با تأکید براینکه دولت هیچ یک از تعهدات خود را فراموش نمی کند، خاطرنشان کرد: نظام جمهوری اسلامی در رقابت منطقه ای و جهانی قرار دارد. در سال 91 درآمد ارزی کشور 119 میلیارد دلار بود اما الان ما با درآمد 23 میلیارد دلاری کشور را اداره می کنیم با این حال رشد اقتصادی 6.5 درصدی هم داریم.
نوبخت اظهار کرد: ایران توانست باثبات ترین اقتصاد را در منطقه داشته باشد، در حالیکه کشورهای عربی ثروتمند با مشکل زیادی مواجه شدند. کشورعربستان 68 میلیارد تومان استقراض ارزی کرد و یارانه ها را قطع نمود و حقوق کارمندان خود را 20 درصد کاهش داد در حالیکه ما در کشور در کنار پرداخت یارانه ها، طرح تحول سلامت را هم اجرا کردیم.
وی با اشاره به گزارش صندوق جهانی پول، گفت: طبق آخرین گزارش این صندوق، ایران جزو 18 اقتصاد بزرگ دنیاست. به رغم این تحریم ها و مشکلات، کشور در حال پیشرفت است و نباید مأیوس شویم.
نظر شما