استعمار واژه ای پربرکت، اما در شمار منحوس ترین کلمات

خبرگزاری شبستان: کارشناس دینی لرستان، استعمار را نشانه طلب الهی دانست و گفت: این کلمه از پربرکت ترین کلمات دینی است که در شمار منحوس ترین کلمات قرار گرفته است.

مرتضی پیرحیاتی، کارشناس دینی و فرهنگی لرستان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درخرم آباد، در خصوص  قلمرو توانایی انسان به دو بحث استعمار و تسخیر اشاره کرده و افزود: خداوند از انسان خواسته است که زمین را آباد کند.

 

وی با اشاره به آیه «هُوَ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَاسْتَعْمَرَكُمْ فِيهَا»، افزود: یعنی ذات اقدس الهی که بدن و طبیعت و غریزه انسان را از زمین  رویانده و برآورده چنان که ملکوت و فطرت و جان را از آن سوی طبیعت تنزل داده: « و نَفَخْتُ فِیهِ مِن رُّوحِی» از او خواسته است که زمین را آباد کند.

 

پیرحیاتی، با بیان اینکه کلمه استعمار نشانگر طلب الهی نظیر استجابت است،  ادامه داد: کلمه « استعمار» از پربرکت ترین واژه های دینی است که متاسفانه ظلم فراوانی در حق آن شده و در شمار منحوس ترین کلمات قرار گرفته است.

 

وی خاطرنشان کرد: استعمار حق و صحیح قرآنی، این است که خدای سبحان قبلاً سپر و زمین وسیله آسمانی و زمینی را فراهم کرده و سپس مهمان( انسان) را آفریده و همه امکانات را به او داده و از او خواسته است زمین را برای خود آباد کند  و آزاد و مستقل باشد، نه سلطه پذیر باشد و نه سلطه گر«لاتَظلمون و لاتُظلمون».

 

این کارشناس دینی و فرهنگی، تاکید کرد: آنجا که مستعمر، خداست و مستعمر، جامعه بشریت، در این صورت استعمار حق است.

 

وی اذعان داشت: در مقابل، استعمار باطل است که امروزه در جهان هست و آنچه طاغیان عصر داشته و دارند، تخریب و بردگی است؛ گویا عدل و ظلم را جا به جا کرده اند.

 

پیرحیاتی، ادامه داد: خدای سبحان خواسته است که انسان زمین را آباد کند، پس توانایی انسان این است که زمین را « بیت محمور» کند، همان گونه که فرشتگان، آسمان را« بیت معمور» کرده اند.

 

وی با بیان اینکه آبادانی ویژه مساجد: « إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ» یا مجامع علمی، حوزه ها و دانشگاه ها، « بِالْإِیمَانِ یُعْمَرُ الْعِلْمُ» نیست بلکه زمین هم آبادانی می خواهد، ادامه داد: برپایه بیان نورانی حضرت علی( علیه السلام) که مومن مراکز علمی را آباد می کند، زمین را هم اهل ایمان آباد می کنند.

 

این کارشناس دینی و فرهنگی خاطرنشان کرد: اگر کسی اهل ایمان نباشد و بخشی از زمین را که در قلمرو حکومت اوست آباد کند؛ براثر خوی افزون طلبی که در غیر اهل ایمان رایج است، طبیعت زیاده خواهی او را به تخریب و نابودکی حرث و نسل وا دارد.

کد خبر 608692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha