خبرگزاری شبستان//گیلان
بقعه متبرکه آقا سید حسین
این بقعه متبرک در انتهای بازار ماهی فروشان در فشکالی محله شهرستان لنگرود قرار دارد. آقا سید حسین کیا از نوادگان امام موسی کاظم(ع) فرزند فرمانروای مقتدر کیایی گیلان می باشد که مردم لنگرود و حومه ارادت خاصی به این سید بزرگوار دارند. تمامی هیئت های عزاداری لنگرود و اطراف در ماه محرم حتما باید از کنار این بقعه بگذرند و از آنجا به دیگر مراکز عزاداری حرکت کنند.
احمد برکاتی، از اعضای هیئت امنا و متولی بقعه متبرکه آقا سید حسین در گفت و گوی اختصاصی به خبرنگار شبستان از گیلان گفت: آقا سید حسین از نوادگان امام موسی کاظم(ع) است که سلسله انساب آن حضرت به امام جعفر صادق(ع) و امام زین العابدین(ع) بر می گردد.
برکاتی به تاریخچه این بقعه متبرکه اشاره و خاطر نشان کرد: آقا سید حسین در زمان حکومت بنی عباس که عرصه را بر امام تنگ کرده و با خاندان نبوت و امامت در ستیز بودند به مرو رهسپار شده و در آنجا دوستاران آن امام بزرگوار پسشنهاد دادند که امام به سمت غرب ایران(شمال) حرکت کند.
وی ادامه داد: آقا سید حسین با تمام مال و حشم به استر آباد مازندران( گرگان امروزی) حرکت کردند که دربین راه با سادات زیدیه مواجه شدند.
یکی از دوستداران ولایت به علت نا امن بودن منطقه، آنها را از حرکت بازداشته و از آنجا به شمال غرب در منطقه ای به نام هوسم(رودسر) رفتتند.
از متولیان شرعی سیزدهمین نسل این بقعه، به حاکمیت بروش گبر مذهب که در منطقه سوق الجیشی بوده، اشاره کرد و افزود: آقاسید حسین(در منطقه بروش که در منطقه شاه لنگه حکومت می کرد)به روی شاخ بزها مشعل می بندد تا به طرف آن منطقه روانه شوند و خود از پشت منطقه برای دستگیری بروش رفته و اورا می کشد.
آقا سید حسین مسیر راه را ادامه داده تا به منطقه شاه نشین کوه( شیطان کوه) که قبلا محل استقرار سادات کیا بوده، حرکت می کند.
آقا سید حسین در آن منطقه نیز مورد خشم قرار می گیرد و مدتی زندانی می شود تا اینکه از زندان آزاد شده و در منطقه ای از لنگرود به نام بازار ده تبعید می شود و از او تعهد می گیرند که حق تبلیغ ندارد.
ولی مردم که از شجاعت و دلیری امام آگاه شده طولی نکشید که پیروان زیادی پیدا می کند و در مناطق رانکوه و اشکورات مشغول به تبلیغ می شود.
برکاتی، به قدمت 700 ساله این بقعه اشاره و اذعان می کند: بقعه آقا سید حسین در سال 1235 هجری قمری که لنگرود طعمه حریق شده می سوزد و در سال 1268 یکی از تجار منطقه گیلان به نام حاج حسن کار مرمت آن را به پایان می رساند.(گفتنی است، این مطلب به استناد کتیبه ای که در ضلع غربی این بقعه و بر روی دیوار نصب شده، مورد تایید است)
در حال حاضر هم این بقعه متبرکه توسط میراث فرهنگی در حال بازسازی است و وجود چندین درخت تنومند(آقادار) نشان از قدمت این مکان مقدی است.
پایان پیام/
نظر شما