درد و دل های اسنک پز ایرانی

خبرگزاری شبستان: لینا یکی از برندهای تولید اسنک در کشور است که با خواندن گزارش زیر می توانید در جریان چند و چون تولید پفک و چیپس خوراکی قرار بگیرید.

خبرگزاری شبستان: وزارت صنعت، معدن و تجارت در دهه مبارک فجر در تور یک روزه ای خبرنگاران ملی و استان قم را به بازدید از واحدهای تولیدی در شهرک های صنعتی استان قم برد که در قسمت اول این بازدید خبرنگاران از نحوه تولید در گروه صنعتی لینا با خبر شدند و گزارش خبرنگار شبستان از این بازدید به شرح زیر است:

 

 

گروه صنعتی لینا در 4 خط تولید پفک، اسنک، بیسکوییت و کیک در شهرک صنعتی شکوهیه استان قم فعالیت دارد و این شرکت در خط تولید اسنک خود ذرت خام را فراوری کرده سپس در دستگاه هایی با آب و رطوبت بافت ذرت را تغییر می دهد و در دمای 200 درجه در سیلوهای ذخیره قرار داده و سپس پودر آماده شده در دیگ را به عنوان طعم دهنده به اسنک اضافه می کند، در نهایت آن را بسته‌بندی می کند. یکی از این دستگاه ها که اسنک در آن ذخیره می شود اختراع خود شرکت لینا است و در قسمتی که طعم‌دهنده ها به اسنک ها اضافه می شود پنیر خوراکی نیز جزء طعم‌دهنده هاست. در قسمت بسته بندی گاز نیتروژن وارد بسته می شود تا از فساد آن جلوگیری کند و مقدار هوای موجود در بسته بندی های چیپس و پفک طبق گفته لینایی ها همان گاز ازت هست که برای جلوگیری از فساد و خرد شدن چیپس و پفک در این بسته ها جای داده می شوند.

 

حامد عبداللهی، مدیر بخش نیروی انسانی واحد صنعتی لینا که مسئول نشان دادن بخش های مختلف به این کارخانه به خبرنگاران بود، روغن استفاده شده در محصولات لینا را روغن مایع با طراز بسیار پایین اعلام کرد و گفت: تفاوت محصولات لینا با محصولات دیگر در همین نوع روغنی است که کارخانه های تولید روغن به صورت مخصوص برای لینا تولید می کنند.

 

مواد اولیه اسنک های لینا که از بلغور ذرت است هم از تولیدی ها خریداری می شود و همچنین پنیر و آب پنیر نیز از لبنیاتی ها به صورت مستقیم به کارخانه لینا فروخته می شوند.

 

در قسمت بسته‌بندی هم که آن را اسنک رول‌زنی نامیده اند بر روی بسته‌بندی های محصولات لینا از رنگ های طبیعی استفاده می شود.

 

کارکنان لینا به صورت چند شیفته مشغول به کار می شوند و این شیفت ها بستگی به میزان سفارش دارد زیرا لینا فقط در زمان سفارش به تولید دست می زند به همین دلیل انبار محصولات خاصی در این کارخانه وجود ندارد.

 

در قسمت دیگری از کارخانه لینا این گروه صنعتی به تولید بیسکوییت و کیک می پردازد و بیسکوییت ها و کیک ها پس از تهیه خمیر در یک فر 70 متری که بزرگترین فر بیسکوییت خاورمیانه است، پخته می شود و قالب های بیسکوییت های لینا متشکل از مدل های پتیبر، شکورل، بیسکوییت مادر، کاکائویی گرد و ویفر است.

 

 

در خط تولید دیگری از این کارخانه تخمه آفتابگردان و آجیل به صورت متفاوت تولید می شود که بیشتر محصولات اجیلی لینا بر پایه بادام زمینی هستند.

 

در قسمت نهایی این کارخانه آزمایشگاه کنترل کیفیت تولید محصولات نهایی قرار دارد که در تمام مراحل ساخت محصولات را مورد آزمایش قرار می دهند و از نظر میکروبی، شیمیایی و عطر و بو و طعم روزانه در هر شیفت کاری چندین بار محصولات مورد تست کارکنان آزمایشگاه لینا قرار می گیرند.

 

تور خبرنگاران بازدیدکننده از لینا پس از بازدید از خط تولید در نشست خبری سعید یوسف‌زاده، رییس هیئت مدیره لینا حضور یافتند که وی در توضیح لینا گفت: اولین کارخانه ای هستیم در جهان که پاپ کورن بدون پوسته را در دنیا ثبت اختراع کردیم و هر شرکتی در دنیا بخواهد پاپ کورن بدون پوسته تولید کند نیازمند خرید حق تولید آن از لینا خواهد بود.

 

یوسف زاده در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به 17 سال سابقه این گروه صنعتی در تولید محصولات غذایی همچون پفک، چیپس، اسنک، کیک، بیسکوئیت گفت: این کارخانه در تولید اسنک یا پاپ کورن بدون پوسته ثبت و اختراع شده است و توسط ثبت اختراع جهانی در دو کشور آمریکا و هند ثبت شده که بیست سال فرصت داریم تا در ایران هندوستان هر کارخانه ای که بخواهد پاپ کورن بدون پوسته تولید کند باید حق تولید ان را به لینا پرداخت کند.

 

وی با اشاره به مشکلات موجود برای تولید کنندگان ایرانی در دوران تحریمها یادآور شد: در آن زمان ماناچار به تولید چند دستگاه شدیم که توانستیم با مشکلات موجود در دوران تحریمها اما با مدیریت از آنها نتیجه خوبی بگیریم.

 

یوسف زاده مساحت این گروه تولیدی را 27 هزار متر بنا اعلام کرد و افزود: سالانه ده میلیون دلار اسنک از لینا به کشورهای همسایه همچون عراق، افغانستان، امارات، آلمان، قطر، بحرین، پاکستان و استرالیا ارسال می شود.

 

رئیس گروه صنعتی لینا با اشاره به اینکه 1061 نفر در این گروه صنعتی مشغول به کار هستند اظهار داشت: شرکتهای صنایع متوسط و بزرگ در کشور دچار مشکلاتی از جمله هزینه های زیاد برای تبلیغات هستند که لینا امسال ده میلیارد و 900 میلیون تومان به صداوسیما برای تبلیغات پرداخت کرده و متاسفانه قوانین در زمینه حمایت از شرکتهای متوسط و بزرگ باید اصلاح شود.

 

وی با تاکید بر این نکته که دولت در امر حمایت از صنایع کوچک بسیار مثبت عمل می کند افزود: اما انتظار می رود شرکتها زمانی که به شرکتهای متوسط و بزرگ تبدیل شدند از طرف دولت رها نشوند البته ما از هیچ نفری در دولت و مسئولان اجرایی شاکی نیستیم و معتقدیم باید قوانین در این زمینه اصلاح شود.

 

این فعال اقتصادی در پایان با تاکید بر این نکته که تنها راه پیشرفت صنایع، صادرات است خاطرنشان کرد: دولت با حمایت از شرکت های متوسط و بزرگ در زمینه تامین هزینه های کارشناسی و بازاریابی می تواند آنها را در زمینه امر صادرات راضی کند.

 

 

 

 

 

کد خبر 608640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha