پاداش شوق و اشتياق برای ديدار حضرت مهدی(عج)

خبرگزاری شبستان: پسنديده بودن اشتياق به دیدار امام زمان(عج)، امر واضح و روشنى است؛ زيرا اين از لوازم محبّت است كه از دوستان جدا نمی شود.

به گزارش گروه مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین رحیم کارگر، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در کانال آینده نگاری ایرانیان می نویسد:

 

اظهار علاقه و اشتياق به ديدار حضرت مهدی(عج)، از نشانه ‏هاى دوستان و مواليان آن حضرت(عج) است و در خوبى و استجابت آن ترديدى نيست. شوق ديدار يار را شايد نتوان براى همگان يك وظيفه شمرد؛ اين وظيفه عاشقى است؛ اين تكليف سوختگان هجران است. آن كس كه فراق حضرت مهدى(عج) بى‏تابش كرده؛ آن كس كه دورى رخ زيباى يوسف فاطمه(س) خواب را از چشمانش گرفته و آن كس كه غيبت مولايش راحت، آرامش و آسايش را از او سلب كرده، به چيزى جز ديدار نمى ‏انديشد: «عزيزُ عَلَىّ اَن اَرَى الخلق و لاترى»؛ «بر من دشوار است كه مردم را ببينم اما تو ديده نشوى».

اميرمؤمنان(ع) نيز - با اينكه دو قرن پيش از تولّد امام مهدى(عج) مى‏ زيست - اظهار اشتياق به ديدارش داشت. آن حضرت پس از آنكه قسمتى از صفات و نشانه‏ هاى او را بيان فرمود و به بيعت با او و اجابت دعوتش، امر كرد؛ فرمود: «آه و به سينه ‏اش اشاره كرد و شوق ديدارش را اظهار داشت». در حديثى ديگر از احمد بن ابراهيم نقل شده كه مى‏ گويد: «به جناب ابو جعفر محمد بن عثمان، اشتياقم را به ديدار مولايمان بيان كردم؛ به من فرمود: با وجود اشتياق مايل هستى او را ببينى؟! گفتم: آرى، فرمود: خداوند پاداش شوق تو را عنايت فرمايد و ديدن رويش را به آسانى و عافيت، به تو روزى كند! ابوعبداللَّه! التماس نكن كه او را ببينى؛ زيرا در ايام غيبت، به او اشتياق دارى و درخواست مكن كه با او همنشين گردى كه اين از عزايم الهى است و تسليم بودن به آن بهتر است؛ ولى با زيارت به سوى او توجّه كن...» (بحارالانوار، ج 102، ص 97)

بر اين اساس نيك و پسنديده بودن اشتياق به آن حضرت(عج)، امر واضح و روشنى است؛ زيرا اين از لوازم محبّت است كه از دوستان جدا نمى ‏گردد و عبارت «خداوند پاداش شوق تو را عنايت فرمايد»، اشاره به ثواب ارزنده‏ اى است كه بر آن مترتّب مى‏ شود.

اينكه در روايت آمده است: «اى ابوعبداللَّه! التماس مكن كه او را ببينى...»، منظور ديدن آن حضرت(عج) به گونه امامان گذشته است؛ يعنى، هر وقت خواسته باشى، اين امر برايت فراهم باشد. جمله «به او اشتياق دارى...»، در حقيقت، امر به شوق ديدار آن حضرت(عج) است و بر فضيلت اشتياق اهلِ اخلاص به ديدار آن حضرت(عج) دلالت مى‏ كند.(مكيال المكارم، ج 2، ص 246 و 247).

اين اظهار اشتياق و علاقه، منافاتى با درخواست ديدار آن حضرت(عج) با عافيت و ايمان ندارد و درخواست و دعا، غير از چله نشينى و ختم گرفتن و... است.

گفتنی است، کانال آینده نگاری ایرانیان به نشانی iranianForesight@ در دسترس کاربران است.

کد خبر 608583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha