روحانیون نسبت به مخالفت‌ها در برابر ولایت فقیه حساس باشند/ولایت فقیه، شاکله نظام اسلامی است

خبرگزاری شبستان: آیت‌الله آملی لاریجانی با بیان این که نگاه توحیدی باید در همه عرصه‌ها رواج یابد، گفت: ولایت فقیه به عنوان یک محور در حکومت اسلامی است و روحانیون باید نسبت به مخالفت‌ها در برابر ولایت فقیه به صورت پنهان و آشکار حساس باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه امشب (20 بهمن) در نشست مجمع عمومی نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم که در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان این که انقلاب اسلامی ایران تأثیرات بسیاری در داخل و خارج کشور داشته است، عنوان کرد: شاخصه‌های انقلابی بودن و انقلابی ماندن موضوع بسیار مهمی است که باید در جغرافیای معرفتی و دنیای عملی مورد توجه قرار گیرد.

 

انقلاب اسلامی آثار بسیاری در زندگی افراد داشته است

 

رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: بررسی‌ها و ارزیابی‌ها نشان داده است که انقلاب اسلامی آثار بسیاری در زندگی افراد داشته است و انقلاب اسلامی را می‌توان از دو زاویه یعنی تأثیر آن در درون کشور و آثار آن بر کشورهای دیگر مورد بررسی قرار داد.

 

وی افزود: ما برای این که ارزیابی منصفانه داشته باشیم، باید به وضعیت کلی جامعه نگاه کنیم، زیرا برخی از مشکلات جامعه به علت سوء مدیریت یا ضعف‌هایی است که بر ما تحمیل شده است.

 

ایران پس از انقلاب اسلامی پیشرفت‌های چشمگیری داشته است

 

آیت الله آملی لاریجانی به تحریم‌ها و تحمیل‌هایی که به نظام جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب اسلامی وارد شد، اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب اسلامی، صادرات نفت تقریبا سه برابر وضعیت امروز بود، در حالی که جمعیت کشور یک سوم جمعیت کنونی بود؛ همچنین امکانات روستاها قابل مقایسه با امکانات امروزی نبود و چپاولگران دوران پهلوی کشور را غارت کرده بودند.

 

وی، وضعیت عملی و تحصیل دوران قبل از انقلاب را مورد توجه قرار داد و افزود: قبل از انقلاب اسلامی، بسیاری از مهندسان ایرانی اجازه ورود به کارخانه‌های خاص را نداشتند و تنها متخصصان آمریکایی در این کارخانجات حضور می‌یافتند.

 

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: امروز ایران در بسیاری از زمینه‌ها پیشرفت‌های زیادی داشته است و در رتبه‌های بالا قرار دارد، از جمله در صنعت موشک، جزء کشورهای قدرتمند دنیا محسوب می‌شود.

 

روحیه خودباوری و استقلال از جمله سرمایه‌های مهم پس از پیروزی انقلاب اسلامی است

 

وی تأکید کرد: روحیه خودباوری و استقلال از جمله سرمایه‌های مهم پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که به همت امام خمینی (ره) و مردم ایران به دست آمد و باید قدر آن را دانست،

 

آیت الله آملی لاریجانی به فرموده امام راحل(ره) که فرمودند: «انقلاب اسلامی ما رااز بسیاری از منجلاب‌ها نجات داد» اشاره و عنوان کرد: قبل از انقلاب اسلامی پزشکان کمی در داخل داشتیم، در حالی که امروز پژشکان ایرانی از جمله متخصصان جهان هستند.

 

وی با بیان این که امروز ایران در صنعت نانو تکنولوژی در جایگاه ششم یا هفتم قرار دارد، اظهار داشت: امروز روحیه خودباوری و استقلال از جمله سرمایه‌های مهم کشور است که در جوانان ما وجود دارد.

 

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: برخی از اثرگذاری‌های انقلاب اسلامی بر مردم کشور ما مانند روحیه خودباوری و استقلال طلبی، معنوی است، به طوری که مردم را از گودی تحقیر بیرون کشید و این آثار را نمی‌توان با معیارهای مادی سنجید.

 

انقلاب اسلامی مسیر جدیدی را در دنیا باز کرده است/انقلاب اسلامی در مقابل امپراطوری بزرگ تمدن غرب، قد علم کرد

 

وی با بیان این که انقلاب اسلامی مسیر جدیدی را در دنیا باز کرده است، گفت: سلطه غرب مقولات کنونی دنیا را صادر می‌کند و لیبرال دموکراسی را به عنوان عالی‌ترین دستاورد بشری به دنیا صادر می‌کند.

 

آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: بشر در دنیای غرب به جایی رسید که تفکر لیبرال دموکراسی را پذیرفته بود، در حالی که انقلاب اسلامی در مقابل امپراطوری بزرگ تمدن غرب، قد علم کرد، به طوری که کسی تصور نمی کرد که کشور ما با انقلاب اسلامی به هویت جدیدی دست یابد و اندیشه نوین مطرح کند.

 

وی عنوان کرد: در کشور ما انقلابی به پاخاست که اندیشه امام خمینی(ره) را به عنوان یک نظام و اندیشه فکری و فلسفه سیاسی در دنیا مطرح کرد که اساس آن نگاه توحیدی و رجوع به قرآن کریم بود.

 

فلسفه سیاسی و اندیشه فکری انقلاب اسلامی به عنوان الگویی برای مسلمانان دنیا مطرح شد

 

رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: فلسفه سیاسی و اندیشه فکری انقلاب اسلامی بر پایه آموزه‌های دینی بود و به عنوان الگویی برای مسلمانان دنیا مطرح شد.

 

وی تصریح کرد: در هیچ جای دنیا، نظامی بر اساس حاکمیت دین و اسلام برپا نمی شود، به طوری که در دنیای غرب، حاکمیت بر اساس رأی ملت است و کاری به حکومت حق ندارند.

 

آیت الله آملی لاریجانی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: این قانون توسط شخصیت‌های دینی نوشته شده است و قوانین کشور را بر اساس توحید، عدل، معاد و اجتهاد پویای فقهای شیعه دنبال می‌کند.

 

دنیای غرب در حال رفتن به سمت پوچی است

 

وی با بیان اینکه نظام‌های سیاسی مختلف به دنبال مردم سالاری محض هستند، افزود: در این نظام‌ها توجهی به ارزش‌های الهی نمی شود، در حالی که قانون اساسی ایران، دولت را مسئول ترویج اخلاق اسلامی می‌داند.

 

رئیس قوه قضائیه یادآور شد: اصول قانون اساسی مرتبط با شورای نگهبان برای مانع شدن از مصوبات خلاف قانون اساسی مطرح شده است؛ امام خمینی(ره) بنیان‌گذار بنای بزرگی شدند که ترکیب اراده مردم و ارزش‌های الهی، راه جدیدی ایجاد کرد.

 

وی به بی اخلاقی‌ها و رفتارهای نامناسب کاندیداهای انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا اشاره کرد و ادامه داد: غرب از محوریت خداوند دور شده است و غربیان تصور می‌کنند که راه برای رشد بشر باز شده است، در حالی که ارزش‌ها دستخوش تحولات شده و دنیای غرب در حال رفتن به سمت پوچی است.

 

امروز جمهوری اسلامی ایران حرف اول را در منطقه می‌زند

 

آیت الله آملی لاریجانی با بیان این که امروز جمهوری اسلامی ایران حرف اول را در منطقه می‌زند، گفت: روزی رسانه‌های غربی می‌گفتند که فردا جمهوری اسلامی ایران ساقط است، اما امروز می‌گویند باید هلال شیعی را دریافت.

 

وی بیان داشت: انقلاب اسلامی ایران پس از 38 سال، مقتدرانه در دنیا می‌درخشد و اگر کشورهای مسلمان می‌خواهند اندیشه شیعی را عملیاتی کنند، راه طولانی در پیش دارند.

 

امروز وظیفه حوزه‌های علمیه، حفظ حکومت دینی است

 

رئیس قوه قضائیه به وظایف حوزه‌های علمیه در این برهه از زمان اشاره کرد و افزود: پس از انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) و شاگردانش، طرح حکومت دینی را به منصه ظهور در آوردند و آن را عملیاتی کردند، امروز نیز وظیفه حوزه‌های علمیه، حفظ حکومت دینی است.

 

وی با اشاره به این که دشمن از طریق نفوذ و تبلیغات منفی به دنبال خدشه وارد کردن به نظام و انقلاب اسلامی است، عنوان کرد: امروز مقاله‌های علمی زیادی، تز دین حداقلی را تبلیغ می‌کنند و در تلاش هستند که این تفکر را در حوزه‌های علمیه هم رواج دهند.

 

آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: امروز در برخی موارد، جدایی دین از سیاست به معنای سیاست زدگی استفاده می‌شود، در حالی که سیاست سکولاریسم به این معناست که سیاست را در شئون اداره جامعه سیاست دخالت ندهیم.

 

وی اضافه کرد: برخی افراد، پلورالیسم دین را ترویج و در ادامه، تدین دین و انتظار  بشر از دین را مطرح می‌کنند و دین باوری و تدین را زیر سوال می‌برند.

 

مسئله ولایت فقیه شاکله نظام اسلامی است

 

رئیس قوه قضائیه با بیان این که مسئله ولایت فقیه شاکله نظام اسلامی است، گفت: ولایت فقیه، سنگ‌بنای سکونت و اطمینان جامعه در زمان بروز اختلافات است، امروز ولایت فقیه، اسلام متبلور شده را حفاظت و پاسداری می‌کند، در غیر این صورت، چیزی از اسلام باقی نمانده بود.  

 

وی یادآور شد: برخی از فقها که ولایت فقیه را قبول نداشتند، اما اذن فقیه را در امور حسبه لازم می‌دانستند، در رویه سلاطین صفوی و قاجاریه هم از فقهای زمان در اجرای امور و کارها اذن می‌گرفتند.

 

حوزه‌های علمیه وظایف سنگینی در حوزه امور قضا دارند

 

آیت الله آملی لاریجانی با بیان این که حوزه‌های علمیه باید در تحقق نظام، عملکرد مناسبی از خود نشان دهند، تصریح کرد: ما در امور قضا به حوزه‌های علمیه نیاز داریم و حوزه‌های علمیه وظایف سنگینی در این رابطه دارند و طرح‌های قضایی مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه باید مورد بررسی قرار گیرد.

 

وی به وجود کاستی‌هایی در قوه قضائیه اشاره کرد و اظهار داشت: حوزه‌های علمیه باید برنامه‌های گسترده ای در رابطه با دستگاه‌های قوه قضائیه داشته باشند تا فکر اساسی برای رفع کاستی‌ها صورت بگیرد تا به امید خدا به نقطه مطلوب دست پیدا کنیم.

 

«نگاه توحیدی» و «ولایت فقیه» دو شاخص محوری اثرگذار در اجرای امور هستند

 

رئیس قوه قضائیه بیان داشت: «نگاه توحیدی» و «ولایت فقیه» دو شاخص محوری اثرگذار در اجرای امور هستند، به طوری که نگاه توحیدی سبب می‌شود که به عزت اسلامی توجه ویژه داشته باشیم و از مستضعفان حمایت کنیم.

 

آیت الله آملی لاریجانی با بیان این که نگاه توحیدی باید در همه عرصه‌های حکومت دینی رواج یابد، گفت: نگاه توحیدی در سیاست خارجی، اقتصاد و قضا جایگاه خاصی دارد.

 

وی با انتقاد نسبت به برخی حقوقدانان، یادآور شد: برخی حقوقدانان که معتقدند حقوق بشر باید به صورت کامل اجرا شود، اما به شیوه‌های نادرست ازدواج اعتراضی ندارند.

 

رئیس قوه قضائیه به اهمیت کرامت انسانی در جامعه اشاره و تصریح کرد: کرامت انسان از نگاه قرآن کریم و از نگاه کشورهای غربی متفاوت است و ما باید کرامت انسان‌ها را از قرآن کریم فهم کنیم.

 

روحانیون نسبت به مخالفت‌ها در برابر ولایت فقیه حساس باشند

 

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه بیان داشت: ولایت فقیه به عنوان یک محور در حکومت اسلامی است و روحانیون باید نسبت به مخالفت‌ها در برابر ولایت فقیه به صورت پنهان و آشکار حساس باشند.

 

وی، غفلت را یکی از آسیب‌های انسان عنوان کرد و اظهار داشت: روحانیون باید تلاش کنند که نسبت به این مسئله حساس باشند و دچار غفلت نشوند.

 

کد خبر 608521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha