مانع تراشی محیط زیست برای توسعه آشوراده/ شاخص های درآمدی وضعیت مطلوبی ندارد

خبرگزاری شبستان: دبیر مجمع نمایندگان گلستان گفت: محیط زیست در موضوع توسعه آشوراده مانع تراشی می کند و به عنوان نماینده انتقادات روشن و واضحی به این سازمان دارم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، رامین نورقلی پور، دبیر مجمع نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی، عصر امروز (20 بهمن) در نشست خبری ضمن گرامیداشت سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: حضور باشکوه مردم در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن موجب نشان حمایت از آرمان های امام خمینی (رحمه الله علیه) و تجدید میثاق با مقام معظم رهبری است.

 

وی ضمن دعوت از همه مردم برای حضور پرشور در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن، افزود: به عنوان نماینده مردم ایران در مجلس شورای اسلامی و استان گلستان، از همه اقشار مختلف مردم دعوت می کنم تا در این راهپیمایی مانند همیشه حضور داشته باشند.

 

پایین بودن درآمد سرانه و بالابودن نرخ بیکاری

نماینده مردم کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گلستان بالاترین در شاخص های اقتصادی وضعیت مطلوبی ندارد، گفت: استان ما بر مبنای آمار و ارقام رسمی در کشور، یکی از بالاترین آمارهای بیکاری را دارد و نسبت به متوسط درآمد سرانه کشوری نیز در رتبه های پایین تری است.

 

وی با تأکید بر توسعه متوازن در استان، اظهار کرد: برای این کار نیاز به کمک و همراهی دستگاه های اجرایی به ویژه استانداری داریم که تا الان نیز کمک های زیادی انجام دادند. دستگاه های اجرایی به عنوان نماینده دولت در استان حضور دارند و ما در کنار وظیفه ذاتی به عنوان قانونگذار و ناظر بر احسن اجرای قانون اساسی، با آنان دست به دست هم دادیم تا وضعیت استان را به گونه ای خوب پیش ببریم و پارامترهایی که نشان دهنده توسعه اقتصادی استان است را ارتقاء دهیم به نحوی که در زندگی روزمره مردم نمود داشته باشد.

 

نورقلی پور با اشاره به توسعه نامتوازن در استان، گفت: به رغم اینکه گلستان با متوسط های کشوری فاصله دارد، اما در این استان مناطقی داریم که درآمد سرانه پایین تر و بیکاری بالاتری نسبت به متوسط استان دارند.

 

وی خاطرنشان کرد: با وجود چالش های پیش روی و کمتر توسعه یافتگی استان که از گذشته وجود دارد، تمام تلاش اینست با همکاری دستگاه های اجرایی این گپ ها را پر کنیم.

 

امید نمایندگان به تصویب لایحه منطقه آزاد تجاری اینچه برون

نورقلی پور یکی از امیدهای توسعه استان را تصویب لایحه منطقه آزادتجاری اینچه برون برشمرد و افزود: یک فوریت این لایحه به تصویب مجلس رسیده است و امیدواریم در آینده نیز این لایحه مصوب شود. احتمالا بعد از طرح و یا تمام شدن لایحه برنامه ششم و بودجه در مجلس که یکشنبه آینده در صحن مطرح می شود، یکی از دستورات مجلس پرداختن به لایحه مناطق آزاد خواهد بودکه یکی از این مناطق آزاد، اینچه برون است.

 

دبیرمجمع نمایندگان استان با بیان اینکه استان های دیگری نیز از این لایحه منتفع خواهند شد، اظهار کرد: مجموع نمایندگانی که از این لایحه منتفع هستند، حدود 100 نفر هستند که خود یک ظرفیت بزرگ به شمار می رود.

 

وی با تأکید براینکه منطقه آزاد اینچه برون می تواند، دروازه ای برای ورود استان به توسعه باشد، گفت: همانطور که قبلا برای تصویب یک فوریت این لایحه تلاش کردیم برای مرحله بعد هم تلاش خواهیم کرد.

 

گلستان نیازمند احداث بندرتجاری یا توریستی است

نورقلی پور با بیان اینکه با تصویب و راه اندازی منطقه آزاد تجاری نیازمند احداث بندرتجاری در استان خواهیم بود، اظهار کرد: به رغم اینکه گلستان 120 کیلومتر از ساحل شرقی خزر را در اختیار دارد و با وجود اینکه در گذشته در این منطقه بندر تجاری وجود داشته، اما الان در سواحل شرقی خزر بندر توریستی و تجاری نداریم. در صورت تصویب این لایحه، به طور قطع ما در این منطقه به بندر نیاز داریم،که فازهای مطالعات آن در دست انجام است. علاوه براین بنادری که در استان مازندران نیز وجود دارد نمی تواند نیازهای ما را برطرف کند.

 

محیط زیست در بحث آشوراده کارشکنی نکند

دبیر مجمع نمایندگان استان با اشاره به وضعیت جزیره آشوراده و موانعی که سازمان حفاظت محیط زیست برای توسعه آن می تراشد، افزود: آشوراده می تواند دروازه توسعه نه تنها برای منطقه غرب بلکه برای کل استان باشد.

 

وی بیان کرد: متأسفانه آشوراده با موانع عمده زیادی روبروست، این در حالیست که رئیس جمهور در سفر خود به استان قول رفع موانع را داده بود و کارهای خوبی هم از سوی استانداری انجام و پیگیری شد، اما متأسفانه یکی از مهمترین عوامل که مانع و سدی برای توسعه این جزیره محسوب می شود، دیدگاه محیط زیست است.

 

نورقلی پور با بیان اینکه  بنده به عنوان نماینده این استان انتقادات واضح و روشنی به محیط زیست کشور دارم، تصریح کرد: اگر دیدگاه ها را اصلاح کنیم، می توانیم به معیشت مردم منطقه و به توسعه استان کمک کنیم.منطقه آشوراده طی دهه های گذشته محل اسکان انسان بوده و تا الان بکر باقی مانده است.

 

وی با بیان اینکه گلستان، استانی است که بر محور کشاورزی شناخته می شود، گفت: در عین حال توسعه صنعتی در استان صورت نگرفته و یا محدود بوده است.

 

تأکید بر توانمندسازی جوامع

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از برنامه ها این است که اعضای کمیسیون صنایع معادن بعد از سال ها در استان حاضر شوند و امکانات و ظرفیت های توسعه صنعتی استان را برای آنان تشریح کرده و از ظرفیت کمیسیون استفاده کنیم.

 

وی گفت: در گذشته فعالیت هایی برای جذب قطعه سازان خودرو صورت گرفته بود اما نتیجه نداشت. ما به دنبال این هستیم تا نگاه از بالا به پایین را از بین ببریم برای همین به دنبال این هستیم تا اشتغال را در دل مردم و با توانمندسازی جوامع و روستاییان ایجاد کنیم.

 

نورقلی پور درباره وضعیت کارخانه فولاد در استان، گفت: با توجه به برنامه هایی که پیش بینی شده، ارتباط صنعت فولاد با منطقه آزاد بسیار بالا خواهد بود، موضوعاتی مانند واردات سنگ آهن از قزاقستان و زیرساخت ها به تصویب این منطقه نیاز دارد. البته احساس می کنم، توسعه فولاد در استان بدون ایجاد منطقه آزاد، با مانع مواجه می شود زیرا زیرساخت های آن به خوبی قابل توسعه نیست.

 

وی درباره طرح تبدیل گاز به پروپیلن و پلی پروپیلن هم افزود:با تصویب منطقه آزاد حرکتی در ارتباط با این طرح ها به ویژه طرح مجتمع پتروشیمی ایجاد می شود.

 

 

کد خبر 608499

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha