آیت الله عبدالنبی نمازی نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان در رابطه با درک مقام و منزل شب های قدر به خبرنگار شبستان گفت: شب قدر شبی با فضیلت های ناشناخته است همانگونه که خداوند در سوره قدر خطاب به پیامبر می فرماید: «انا انزلناه فی لیله القدر و ما ادرئک ما لیله القدر» ما قرآن را در شب قدر نازل کردیم و تو چه می دانی که شب قدر چه شبی است؟ نص این آیه بیانگر منزلت شب قدر است چرا که خداوند تنها زمانی را که شایسته ظرف نزول قرآن باشد شب قدر دانسته است.
تمام مقدرات باید به تنفیذ و امضای امام عصر برسد
وی افزود: قرآن به عنوان کلام الهی منزلت و جایگاهی خاص دارد و چنین کلامی می بایست در زمانی مناسب با شان خود نازل شود توجه به تناسب ظرف و مظروف یعنی شب قدر که ظرف نزول قرآن واقع شده است می تواند ما را در درک اهمیت شب های قدر یاری کند. به عبارت دیگر این شب به قدری عالی مرتبه است که خداوند آن را مناسب و در شان نزول قرآن دانسته است.
آیت الله نمازی یادآور شد: حضرت حق در کلام خود می فرماید:«و ما ادرئک مالیله القدر» این آیه نشان دهنده و بیانگر ناشناخته بودن شب قدر برای انسانهاست چرا که چنینی شبی، شب تقدیر و تعیین سرنوشت تمام انسانها و موجودات در عالم تکوین است.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به نزول و فرود فرشتگان در این شب گفت: براساس آیات الهی و روایات، تمام فرشتگان به همراه (روح) در این شب برای گزارش سرنوشت کلیه امور عالم، فرود می آیند اما به کجا و نزد چه کسی ؟ به محضر حضرت ولی الله الاعظم که در نظام هستی، خلیفه الله است و تمام مقدرات که در آسمانها تدوین شده نهایتاً باید به تنفیذ و امضای حضرت برسد و همین نکته ما را متوجه اهمیت این شب می کند. شب قدر شبی است که حضرت ولیعصر (عج) مقدرات آسمانها و زمین را تنفیذ و امضا می فرماید.
نماینده ولی فقیه در کاشان تصریح کرد: برای درک عظمت شب قدر سفارش شده است که انسان خود را از امور متفرقه بازدارد، استغفار کند، با امام خود و با پروردگار عالمیان ارتباط داشته باشد و زمینه نزول رحمت و مغفرت الهی را برای خویش فراهم سازد.
ارتباط و رابطه با امام باید دائمی و مستمر باشد
آیت الله نمازی با اشاره به لزوم ارتباط مستمر هر فرد با امام و معصوم هم عصر خود گفت: غفلت انسان از ولی نعمت خود ضرر و آسیب به خود اوست، چرا که امام واسطه فیض الهی بر روی زمین است و تمام خیرات و برکاتی که به ما می رسد از برکت وجود اوست. او در سعادت ما نقش دارد بنابراین این اقتضای عقل است که ارتباط و رابطه با چنین شخصیتی دائمی و مستمر باشد.
وی یادآور شد: ما هر چه داریم به برکت وجود امام معصوم است حتی همین نفسی که می آید و عامل تداوم حیات ماست به برکت وجود اوست پس به شکرانه این نعمت، نعمتها افزون شود اما اگر غافل باشیم طبیعی است که این غفلت عوارض سوء دارد و آن حجاب است به عبارت دیگر ما از بسیاری از فیوضات محروم می مانیم. به عنوان مثال رابطه میان شاگرد و استاد را در نظر بگیرید در مراکز علمی، علم و آگاهی از کانال استاد به شاگرد می رسد هر شاگردی که بیشتر با استاد رابطه دارد مسایل مجهول علمی بیش از دیگران برای او شکوفا می شود اما شاگردی که حال و حوصله نداردو به استاد اهمیت نمی دهد طبیعی است که او عقب می ماند و ما که رعیت امام هستیم حکم همان شاگرد را داریم.
پایان پیام/
نظر شما