پسابرجام و رونق صنعت خودروسازی کشور/قرارداد با ۱۹ خودروساز بین‌المللی

خبرگزاری شبستان:صنعت خودروسازی کشورمان بعد از لغو تحریم ها توسعه یافته و مذاکراتی با خودروسازان بزرگ جهان انجام شده و در حال انجام است و در این راستا شاهد امضای ۱۹ تفاهمنامه در حوزه خودرو از سوی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران هستیم.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صنعت خودروسازی ایران، پس از صنعت نفت بزرگ‌ترین صنعت در ایران است. ایران در سال ۲۰۰۹ هجدهمین خودروساز بزرگ دنیا و بزرگترین خودروساز خاورمیانه شده بود. در سال ۲۰۰۹ ایران از لحاظ سرعت رشد صنعت خودرو مقام پنجم دنیا را پس از چین، تایوان، رومانی و هند کسب کرد. در سال ۲۰۰۱، ۱۳ شرکت دولتی و خصوصی در ایران وجود داشت که در میان آنها ایران خودرو و سایپا صاحب ۹۴ درصد از کل تولیدات بومی بودند. شرکت ایران خودرو با در سال ۲۰۰۱ با تولید پیکان (که بعدها در سال ۲۰۰۵، سمند جایگزین آن شد) ۶۱ درصد بازار و سایپا در همان سال ۳۳ درصد بازار خودروی ایران را به خودشان اختصاص دادند.

 

بنابراین گزارش، تولیدات خودروی ایران در چند گونه خودروی مختلف موجود می‌باشد: خودروهای مسافری، چهار چرخ محرک، ون، کامیون‌ها، اتوبوس‌ها، مینی‌بوس‌ها و وانت ها. در ایران حدود ۵۰۰،۰۰۰ نفر (تقریباً ۲٫۳ درصد تمامی نیروی کار) بطور مستقیم در صنعت خودروسازی و بسیاری دیگر در صنایع مرتبط کار با این صنعت کار می‌کنند. تقریباً ۷۵ درصد کل تولیدات خودروی کشور را خودروهای مسافری و ۱۵ درصد آن را خودروهای وانت دربر می‌گیرند.

 

این گزارش می افزاید: صنعت خودروسازی کشورمان بعد از لغو تحریم ها توسعه یافته و مذاکراتی با خودروسازان بزرگ جهان انجام شده و در حال انجام است و در این راستا شاهد امضای 19 تفاهمنامه در حوزه خودرو از سوی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران هستیم. تسنیم در این زمینه به نقل از منصور معظمی، رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نوشته است: "در یک سال گذشته با شرکت پژو، سیتروئن،  رنو، هیوندای قرارداد بسته شده است و قرارداد با فولکس واگن نیز در حال تمام شدن است، سازمان گسترش و نوسازی پس از پس از برجام  در یک سال گذشته، ١٩ تفاهم نامه امضا کرده که در حال مذاکره و تبدیل به قرارداد است. قراردادها به گونه است که شریک هستیم و هر منفعتی داشته باشیم 50 درصدش نصیب خودمان است، سهم پژو و سیتروئن در قراردادهای جدید هر کدام پنجاه درصدی است و در قرارداد با رنو نیز 60 درصد سهم رنو و 40 درصد سهم ایران است.

 

صنعت خودرو در ایران سابقه‌ای بیش از 50 ساله دارد، با این وجود تا به حال نتوانسته‌ایم در صحنه بین‌المللی به عنوان خودروساز مطرح باشیم، در حال حاضر سالی یک میلیون و دویست هزار خودرو تولید می‌کنیم، اما این رقم به نسبت 92 میلیون خودرویی که سالیانه در جهان تولید می‌شود، عدد قابل توجهی نیست. اما آنچه پس از لغو تحریم‌ها به دنبال آن هستیم این است که با خودروسازانی که صاحب برند هستند مشارکت بین‌المللی کنیم و بتوانیم از توانایی و امکانات آنها استفاده کنیم."

 

یادآور می شود: اسفند ماه سال جاری اولین خودرویی که با مشارکت خودروسازان خارجی تولید شده است به بازار عرضه می‌شود و سال آینده نیز محصولات مشارکتی با سیتروئن و  رنو به بازار عرضه می‌شود.

 

کد خبر 608234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha