توسعه بزرگترين شهر صنعتي ايران/کاوه؛ گمرک تخصصی فرآورده های نفتی

خبرگزاری شبستان:شهر صنعتي كاوه با مساحتی بالغ بر ۳۰۰۰ هكتار بزرگترين شهر صنعتي ايران است که در راستای اقداماتی که در این شهر صنعتی و برای شکوفایی آن انجام شده است به تازگی گمرک کاوه به عنوان گمرک تخصصی فرآورده های نفتی تعیین شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شهر صنعتي كاوه با مساحتی بالغ بر 3000 هكتار در فاصله 100 كيلومتري جنوب غربی تهران در سال 1352 تأسیس شده است. اين شهر که بزرگترين شهر صنعتي ايران است به دلایلی همچون موقعيت ممتاز جغرافيایي و نزديكي آن به تهران، دسترسي آسان به ساير نقاط ايران و جاده‏هاي ترانزيت، مجاورت با فرودگاه بين‏المللي امام خميني و اتوبان تهران- ساوه، نزدیکی به منطقه آزاد سلفچگان، دسترسي به خطوط راه‏آهن سراسري و برخورداري از تأسيسات زيربنائي مناسب به يك قطب بزرگ صنعتي بين‏المللي تبديل شده است.

 

بنابراین گزارش، شهر صنعتي كاوه داراي تمامي امكانات و تأسيسات زيربنایي شهري و صنعتي از قبيل شبكه آبرساني و فاضلاب، شبكه هاي برق‏رساني، گاز، پست و مخابرات، تصفيه‏خانه فاضلاب صنعتي، هتل 4 ستاره و سفره‏خانه سنتي، مركز خدمات ايمني و آتش‏نشاني، مسجد، مدرسه، دانشگاه، درمانگاه، پارک جنگلی و درياچه مصنوعي، كمربند فضای سبز، گمرک، خط آهن اختصاصي مرتبط با شبكه راه‏آهن سراسري، پاسگاه پليس، جايگاه عرضه فرآورده‏هاي نفتي، شعبات مختلف بانكها، بیمه، بانك اطلاع رساني و ... است. در حال حاضر حدود 500 واحد توليدي در شهر صنعتی کاوه مستقر و توسعه شهر نیز با ظرفيتی معادل فاز یک، آماده واگذاری و جذب سرمايه‏هاي داخلي و خارجی است.

 

این گزارش می افزاید: در راستای اقداماتی که در این شهر صنعتی و برای شکوفایی آن انجام شده است به تازگی گمرک کاوه به عنوان گمرک تخصصی فرآورده های نفتی تعیین شده است. گمرک جمهوری اسلامی ایران در این زمینه خبر داده است: "براساس مصوبه های گمرک و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر تفویض اختیار تعیین گمرکات تخصصی صادرات فرآورده ها و مشتقات مایع نفت و گاز به گمرک جمهوری اسلامی ایران و به منظور تسریع و سامان بخشی امر تشریفات گمرکی صادرات محموله های اشاره شده، گمرک مستقر در منطقه ویژه اقتصادی کاوه به عنوان گمرک تخصصی فرآورده های نفتی برای انجام تشریفات صدور همه فرآورده های مزبور تعیین شد.

 

انجام همه تشریفات صدور محموله های مزبور از گمرک غرب تهران به گمرک تخصصی کاوه منتقل می شود تا برابر مقررات و ضوابط مربوطه از جمله دستورالعمل اصلاحی پیشگیری و مبارزه با قاچاق و عرضه خارج از شبکه فراورده های نفتی یارانه ای، نسبت به انجام تشریفات مربوطه اقدام کنند. از تاریخ ذکر شده اظهار محموله های صادراتی اشاره شده در گمرک غرب تهران امکانپذیر نیست."

 

یادآور می شود: تشکیلات گمرکی در ایران سابقه دیرینه دارد. در زمان اشکانیان ( سده سوم قبل از میلاد) سازمان منظم گمرکی وجود داشته و شعب آن در مرزها آمار واردات را در دفاتر مخصوصی ثبت و حقوق معینی دریافت می کردند. در این دوره صادرات از پرداخت حقوق گمرک معاف بوده است. در زمان ساسانیان ( سده چهارم تا ششم میلادی) حقوق گمرکی به میزان یک دهم ارزش یا مقدار از واردات دریافت می شده است. بنابراین گزارش، با ورود اسلام به ایران این رویه در سایر ممالک اسلامی رایج گردید. در دوره صفویه عوارض گمرکی کالاها با توجه به بهای آن تعیین می شد. از سال 1053 هجری شمسی (1674 میلادی) گمرک به صورت اجاره ای اداره می شد و این ترتیب بیش از دو قرن ادامه داشته است. در سال 1336 هجری شمسی (1957 میلادی) گمرک به وزارت منظم و از 1345 هجری شمسی (1966 میلادی) از وزارت اقتصاد مجزا و به وزارت دارایی ملحق شد. هم اکنون گمرک ایران از سازمانهای وابسته به وزارت امور اقتصاد و دارایی است.

کد خبر 608226

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha