حرکت انگلیس برای احیای روابط تجاری با ایران/ترغیب بانک‌ها به همکاری با ایران

خبرگزاری شبستان:پسابرجام فرصتی را برای ارتباط ایران و انگلستان بر پایه منافع اقتصادی مشترک ایجاد کرده است.فعالان اقتصادی انگلیسی آماده همکاری‌های تجاری با ایران هستند و در حال حاضر انگلیس برای ترغیب بانک‌ها به همکاری با ایران اقداماتی انجام داده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: انگلستان یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، یکی از اعضای موسس ناتو و محور سازمان کشورهای مشترک المنافع است. به گزارش صندوق بین المللی پول، تولید ناخالص داخلی انگلیس از سال ١٩٨٠ تا پایان ٢٠١٤ و در یک دوره ٣٤ ساله به تدریج از کمتر از ٥٦٦ میلیارد دلار به دو هزار و ٩٤٥ میلیارد دلار افزایش یافته است که نشانگر کارآمدی و هوشمندی مدیران سیاسی و اقتصادی این کشور است. برابر آمارهای ثبت شده در مرکز اطلاعات و آمار آمریکا، درآمدهای بودجه ای دولت انگلیس در سال ٢٠١٤ حدود ٩٣٦ میلیارد دلار و مخارج بودجه آن بالغ بر ١١٠٦ میلیارد دلار بوده است.

 

بنابراین گزارش، بدهی خارجی این کشور تا پایان ٣١ دسامبر ٢٠١٤ رقمی بالغ بر ٨٧٩٥ میلیارد دلار و ذخایر ارزی و طلای آن ١٠٩,١ میلیارد دلار گزارش شده است (این قسمت شامل دیون عمومی و خصوصی غیر ساکنان است که می توان آن را به صورت ارزهای بین المللی، کالا و یا خدمات پرداخت کرد. این ارقام بر اساس نرخ ارز محاسبه شده است نه در مباحث مربوط به برابری قدرت خرید ). در بخش تجارت خارجی، صادرات انگلیس در سال ٢٠١٤ حدود ٥٠٣ میلیارد دلار و واردات این کشور ٨٠٢ میلیارد دلار است.

 

این گزارش می افزاید: روابط ایران و انگلستان از سابقه ای طولانی برخوردار است. روابط دو کشور در طول مقاطع مختلف تاریخی، متأثر از شرایط و تحولات سیاسی داخلی، منطقه ای و بین المللی و مبتنی بر یک روابط سینوسی همراه بوده است. پسابرجام فرصتی را برای ارتباطات دوباره میان ایران و انگلستان بر پایه منافع اقتصادی و تجاری مشترک ایجاد کرده است و در این مسیر دیدارهایی نیز میان شخصیت های سیاسی هر دو کشور صورت گرفته است و فعالان اقتصادی انگلیسی آماده همکاری‌های تجاری با ایران هستند و در حال حاضر دولت انگلیس برای ترغیب بانک‌ها به همکاری با ایران اقداماتی انجام داده است.

 

بنابراین گزارش، مهر در این رابطه به نقل از بلومبرگ از قول منابع آگاه در خبری به رویترز نوشته است: "دولت انگلیس که یکی از سهامداران بزرگ رویال بانک اسکاتلند است تلاش کرده است این وام دهنده را به تسهیل تجارت با ایران ترغیب کند. مقامات انگلیسی در ماه‌های اخیر تلاش کرده اند روابط تجاری با ایران را تقویت کنند زیرا این کشور پس از رای ژوئن گذشته برای جدایی از اتحادیه اروپا تلاش می کند روابط تجاری جدیدی را برقرار کند. وزارت دارایی انگلیس تلاش کرده است از نفوذ دولت در رویال بانک اسکاتلند و تا حدودی در لویدز استفاده کند تا به تسریع فاینانس تجارت با ایران از جمله تسویه خدمات برای بانک‌های ایرانی به پوند، کمک کند. دولت انگلیس قول داد تلاش می‌کند بانک‌ها شامل لویدز و رویال بانک اسکاتلند را برای همکاری با ایران متقاعد کند."

 

یادآور می شود: عمده اقلام صادراتی انگلیس شامل مواردی مانند کالاهای تولیدی، سوخت، مواد شیمیایی، غذا، نوشابه و دخانیات می شود. که در سال ٢٠١٣ عمدتا به کشورهای سوییس ١٣,٨درصد ، آلمان ٩ درصد ، آمریکا ٨.٨درصد ، هلند ٧.٦ درصد ، فرانسه ٦.٤ درصد ، ایرلند ٥.٧درصد و بلژیک ٤.٣درصد انجام شده است. عمده اقلام وارداتی انگلیس شامل کالاهای تولیدی، ماشین آلات، سوخت و مواد غذایی می شود که در سال ٢٠١٣ عمدتا از کشورهای آلمان ١٣,٩ درصد ، چین ٨.٥ درصد ، هلند ٨.٥ درصد ، فرانسه ٦درصد، آمریکا ٥.٦درصد و بلژیک ٥درصد انجام شده است.

 

آخرین آمار گمرک ایران از مبادلات تجاری ایران و انگلستان نشان می دهد مجموع صادرات غیرنفتی ایران به این کشور در 9 ماهه پارسال، معادل 27 میلیون دلار بود و در همین بازه زمانی، مجموع واردات ایران از این کشور معادل 317 میلیون دلار ثبت شده است.

کد خبر 608213

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha