خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی امیراباد در شرق استان مازندران و فاصله ۵۱ کیلومتری مرکز استان با مختصات جغرافیایی۲۲/۵۳ شرقی و ۴۱/۳۶ شمالی قرار دارد، عملیات ساختمانی این بندر از سال ۱۳۷۵ آغاز شد و در سال ۱۳۷۶ با توجه به موقعیت ممتاز و استعدادهای بالقوه از سوی شورای عالی مناطق ازاد بعنوان منطقه ویژه معرفی شد، ظرفیتهای عملیاتی این بندر در فاز اول ۵/۶ میلیون تن بوده و برای فاز نهایی با ظرفیت ۱۸ میلیون تن طراحی شده است.
بنابراین گزارش، در حال حاضر در راستای اقداماتی که برای توسعه مناطق ویژه اقتصادی انجام شده است در منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد شاهد بهرهبرداری از ۸۵۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری هستیم. روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی در این زمینه به نقل از علی خدمتگزار، مدیر بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد نوشته است: "۸۵۰۰ میلیارد ریال از پروژههای بندر امیرآباد شامل پروژههای دولتی و سرمایهگذاری بخش خصوصی، آماده بهرهبرداری است. 6 پست اسکله، دیوار حفاظتی 1650 متری، تجهیزات تخلیه و بارگیری، سیلوی غلات، مجتمع تولید کاغذ، کارخانه فولاد و مخازن 5 هزارتنی روغن خوراکی، از پروژههای آماده بهرهبرداری در بندر امیرآباد است. از 2 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده در بندر امیرآباد 1150 میلیارد تومان مربوط به بخش خصوصی بوده که قریب به 1000 میلیارد تومان آن در 3 سال اخیر جذب شده است.
بندر امیرآباد پایلوت غلات در شمال کشور است، حدود 175 هزارتن ظرفیت برای ذخیره غلات وجود دارد که تا پایان سال جاری جاری به 225 هزارتن ارتقاء خواهد یافت. 30 میلیارد تومان تجهیزات تخلیه و بارگیری شامل مکندههای تخلیه غلات و جرثقیل از طریق بخش خصوصی وارد بندر شده است. علاوه بر این یک دستگاه جرثقیل 64 تنی در حال مونتاژ و یک جرثقیل دیگر تا پایان سال وارد میشود؛ همچنین برنامهریزی برای خرید چهار دستگاه جرثقیل دیگر صورت گرفته است."
یادآور می شود: تاکنون یک میلیون و 850 هزارتن کالا در بندر امیرآباد تخلیه و بارگیری شده است که حدود 500 هزارتن مربوط به صادرات و مابقی واردات بوده است. امیرآباد بندر نسل سوم و بندر شاخص در زمینه صنعت، تولید و سرمایهگذاری است.
نظر شما