ساماندهی صنعت حلال با همکاری ایران و مالزی

خبرگزاری شبستان:حلال مجموعه‌ای از نام نشان‌های تجاری (برند) است که بر محصولات غذایی درج می‌شود و مالزی خواهان همکاری با کشورمان در این زمینه است و در حال حاضر زمینه برای توسعه همکاری ها در این بخش بیش از پیش فراهم شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: حلال مجموعه‌ای از نام نشان‌های تجاری (برند) است که بر محصولات غذایی درج می‌شود. این نام برگرفته از معنی غذای حلال است که در دین اسلام آمده است و اولین بار محصولات غذایی حلال در کشور مالزی بوجود آمده است. در چند سال اخیر این علامت تجاری غذایی بصورت یک علامت جهانی از طرف کشورهای اسلامی در دنیا معرفی شده‌است به‌طوریکه در کشورهای غیر اسلامی نیز از استقبال خوبی برخوردار شده است.

 

بنابراین گزارش، موسسه جهانی حلال در سال 2007 به منظور گسترش فرهنگ حلال تاسیس شد و پس از تصویب استاندارد غذای حلال توسط سازمان همکاریهای اسلامی در سال 2010 فعالیت های خود را به بخش های جدیدی از تبیین "علم حلال"، "مقررات حلال" و "اخلاق حرفه ای حلال" توسعه بخشید. موسسه جهانی حلال وابسته به مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی است و فعالیت های خود را در زمینه "فرهنگ سازی حلال"، "استاندارد سازی حلال"، "مقررات سازی حلال"، "ساختار سازی حلال" و "تجاری سازی حلال" در بخش های غذایی، دارویی، آرایشی- بهداشتی، پوشاک و خدمات حلال برنامه ریزی کرده است. موسسه جهانی حلال دارای دو کمیته فقهی و علمی است که موسسه را در امر مبانی حلال از نظر انطباق با موازین شرعی و روش های علمی کمک می کنند. در بعد اداری و تجاری نیز این دو نهاد دیگر به نام "انجمن دارندگان نشان حلال" و "کنسرسیوم حلال" خدمات خود را در زمینه تدوین مقررات و استاندارد های حلال به موسسه ارائه می نمایند.

 

این گزارش می افزاید: آبان ماه سال جاری کشور مالزی آمادگی خود را برای همکاری با کشورمان در حوزه تولید غذای حلال اعلام کرده بود و در ادامه آن با توجه به لغو تحریم ها زمینه افزایش تعاملات تجاری بین دو کشور به ویژه در حوزه صنعت حلال به وجود آمده است. جمال بیدین، مدیر عامل سازمان توسعه صنعت حلال مالزی در این زمینه به ایرنا گفته است: "روابط تجاری دوجانبه ایران و مالزی در بخش صنعت حلال در حال حاضر چندان بزرگ نیست و آمار سال 2015 میلادی نشان می دهد ایران از نظر مقصد صادرات محصولات حلال مالزی در بین بیش از 100 کشور در جایگاه 35 قرار دارد. ایران 318 میلیون و 300 هزار رینگیت (72 میلیون و 300 هزار دلار) محصولات حلال که شامل 107 میلیون و 400 هزار رینگیت (24 میلیون و 400 هزار دلار) مواد غذایی و نوشیدنی، 101 میلیون و 300 هزار (23 هزار دلار) مشتقات روغن پالم، 90 میلیون و 500 هزار رنگیت (20 میلیون و 500 هزار دلار) مواد اولیه، 17 میلیون و 500 هزار رینگیت (چهار میلیون دلار) محصولات مراقبت سلامت و آرایشی و همچنین یک میلیون و 500 هزار رینگیت (340 هزار دلار) مواد شیمیایی صنعتی بوده، از مالزی وارد کرده است."

 

بنابراین گزارش، مالزی رشد قابل توجهی در یک دهه گذشته در صنعت حلال داشته و اکنون این صنعت به عنوان یکی از کمک کننده به تولید ناخالص داخلی مالزی محسوب می شود که سهم آن از کل تولید ناخالص داخلی حدود 10 درصد است. مالزی توانسته از نظر ایجاد اشتغال، کسب درآمد و جذب سرمایه گذاری از صنعت حلال بهره مند شود.

 

یادآور می شود: برند حلال شاخصی شناخته شده در جهان برای نشان دادن سلامت و کیفیت مواد غذایی، پوشاک و صنایع دارویی و بهداشتی است. به گفته کارشناسان، ریشه اصلی تجارت غذای حلال مربوط به آسیا و منطقه خاورمیانه است و گردش مالی تجارت غذای حلال در سال 2020 میلادی به 850 میلیارد دلار می رسد که این امر، فرصت مناسبی را برای ایران فراهم می کند تا با برنامه ریزی دقیق با سرعت بیشتری وارد این بازار بین المللی شود.

کد خبر 608188

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha