به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، اسدالله بیرانوند، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: کاروانسرای خرزان یکی از بناهای تاریخی مربوط به دوره قاجاری است که توسط معتمدالدوله ساخته شده و در مسیر جاده قدیم قزوین رشت قرار دارد و هماکنون در حال مرمت است.
وی اعتبار مرمت این بنا را 350 میلیون ریال اعلام کرد و افزود: مراحل مرمت این بنا از سال 85 آغاز شده و مرمت طاقهای ضلع جنوب غربی، سبک سازی سقف ضلع جنوبی، اجرای زنبوره، اجرای کفسازی بام و غیره بوده که در حال حاضر نیز ادامه دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم با همدلی استادکاران و مرمتگران خوب استان به زودی شاهد احیای این کاروانسرای تاریخی باشیم.
وی یادآور شد: کاروانسرای خرزاندر مسیر جاده قزوین- رشت، متعلق به دوره قاجاری است، درب ورودی این بنا در ضلع شمالی قرار دارد، پلان این کاروانسرا چهار ضلعی بوده و چهار برج مدور در گوشههای بنا وجود دارد، حیاط این کاروانسرا نیز دارای یک ایوان و ایوانچه است.
بیرانوند با بیان اینکه ورودی عمارت تاریخی نادری، دولتخانه صفوی قزوین از خاک سر برآورد، بیان داشت: طی بررسیهای باستان شناسی و آواربرداری در ضلع شرقی مجموعه دولتخانه صفوی قزوین، ورودی عمارت نادری یکی از کاخهای صفوی پیدا شد.
وی عنوان کرد: طی عملیات مرمتی که در ضلع شرقی مجموعه دولتخانه صفوی انجام شد بخش به دست آمده با توجه به سبک معماری متعلق به دوره صفوی بوده و به نظر میرسد ورودی عمارت زیبای نادری باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین اعلام کرد: در حال حاضر عملیات استحفاظی آن به پایان رسیده و مرمت استحکام بخشی که شامل سبکسازی بام، برداشت الحاقات و پیبندی است، آغاز و یک فصل کاری نیز ادامه خواهد داشت.
به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، وی یادآور شد: بر اساس گمانهزنیها و مطالعات باستانشناسی بنای به دست آمده مربوط به صفوی و ورودی عمارت نادری است که پس از تخریب در دوره پهلوی و ساخت و سازهای جدید به عنوان زورخانه (ورزش باستانی) از آن استفاده میشده است که امیدواریم با مطالعه و بررسیهای بیشتر بتوانیم به اطلاعات جامع و کاملی دست یابیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین خاطرنشان کرد: عمارت نادری یکی از کاخهای مجموعه دولتخانه صفوی بود که با تغییر کاربری در دوره قاجار و ساخت و ساز در دوره پهلوی به طور کامل از بین رفت و هماکنون از این بنای زیبای صفوی هیچ اثری نیست.
پایان پیام/
نظر شما