به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، انقلاب تنها در تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و قم خلاصه نمیشد. انقلاب اسلامی ایران نهضتی فراگیر بود که با فعالیت شبکه گسترده روحانیون در مساجد در مدت نزدیک به دو دهه سراسر ایران را فرا گرفت.
جوانان دین مدار و حقیقت جو در هر محیطی که تکلیف دینی به آنان حکم میکرد دست روی دست نگذاشته و فعالیت انقلابی خود را انجام میدادند. مبارزه با رژیم پهلوی در محیطهای روستایی مخاطرات خود را هم داشت، محیط کوچک، مخفی نماندن فعالیتها از دید عموم و البته ماموران رژیم پهلوی و صداها مخاطرات دیگر. اما خطر برای جوانان انقلابی فعال در روستاها معنی نداشت، گویی دم مسیحایی امام آنان را سرمست کرده بود که از سالها پیش عطر انقلاب را استشمام کرده بودند و راهی جز حرکت به پیش برای رسیدن به تاسیس حکومتی بر پایه ارزشهای اسلامی هیچ چیز مانع آنها نمیشد.
بودند مساجدی که با وجود واقع شدن در منطقه روستایی اما نقش مهم در جهت دهی به افکار عمومی برای همراه شدن با اقیانوس عظیم انقلاب داشتند؛ مسجد جامع نرگستان صومعه سرا نمونهای از این مساجد است.
سید رضا موسوی روزان، عضو شورای اسلامی شهر رشت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت درباره آشناییاش با انقلاب گفت: در زمان پیروزی انقلاب نزدیک به 20 سال سن داشتم و شرایط خاصی که وجود داشت به خوبی نظام طاغوت را میشناختم و با شرارتهای نظام طاغوت در برابر مردم آشنا بودم.
وی با اشاره به آشنایی دوساله با افکار و اندیشههای امام پیش از پیروزی انقلاب، اظهار کرد: در روزهای هیجان انقلاب و نزدیک به هشت ماه مانده به پیروزی انقلاب بالاترین سطح هیجانات را در کشور شاهد بودم.
عضو شورای اسلامی شهر رشت اظهار کرد: روحانی بزرگواری اهل شیراز در ماه محرم و رمضان به محل زندگی ما در روستای نرگستان صومعه سرا برای روضه و تبلیغ میآمد که از مبارزان قبل از انقلاب بودند و به واسطه ایشان با امام و انقلاب آشنا شدم.
وی یادآور شد: ایشان رساله امام را برای مطالعه به من داد و قبل از پیروزی انقلاب، در روستای ما توسط ساواک دستگیر شد و این دستگیری چون ایشان از نظر رفتاری و اخلاقی با مردم ارتباط خوبی داشت، بر مردم تاثیر فراوان گذاشت و بخش قابل توجهی از مردم و جوانان را با امام و مریدانش آشنا کرد.
دوستی با فرش فروش انقلابی در بندرانزلی
موسوی روزان اضافه کرد: از دیگر شخصیتهایی که باعث ارتباط بیشتر من با انقلاب شد حاج عوض فتحعلی زاده بود که در بندرانزلی فرش فروش بود و ارتباط خوبی با بزرگان روحانیت کشور از جمله مقام معظم رهبری داشت.
وی ادامه داد: حاج عوض فتحعلی زاده بارها رهبر معظم انقلاب را برای روضه به بندرانزلی و روستاهای اطراف دعوت کرده بود. او همینطور با آیت الله موسوی اردبیلی و آیت الله رضوانی و حتی با حضرت امام در نوفل لوشاتو ارتباط داشت که بعدها توسط منافقین کوردل ترور شد.
عضو شورای اسلامی شهر رشت خاطرنشان کرد: در روستای نرگستان ارتباط ما با آیت الله احسانبخش که اهل روستای لیفشاگرد و نزدیک ما بود قوی بود.
وی اظهار داشت: در منطقه فومن و صومعه سرا شخصیتهای مبارزی دیگر هم مانند آیت الله یکتا، امام جمعه فقید صومعه سرا و از شاگردان امام هم بودند و ما از ایشان هم استفاده میکردیم.
موسوی روزان تاکید کرد: چون افکار و اندیشهها به سمت انقلاب در حال حرکت بود مدام جستجو می کردیم چه کسانی با افکار و اندیشه امام آشنا هستند و میخواهند این راه را دنبال کنند و با آنها ارتباط میگرفتیم.
وی افزود: در شهرهایی مانند تهران، رشت و صومعه سرا که مراسمی و تظاهراتی برگزار میشد و هر جایی که احساس میکردم حضورم تاثیر گذار است سعی میکردم حضور پیدا کنم.
6 بار دستگیر شدم
عضو شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه در نزدیکی پیروزی انقلاب 6 بار بازداشت شدم که مدت زیادی طول نمیکشید و عموماً بازداشتهای 24 ساعته و 10 روزه بود، گفت: اتهامی که ماموران رژیم پهلوی به من میزدند همراهی در راهپیمایی بود.
وی اظهار کرد: گروهی محدود 5 نفره در روستای نرگشتان تشکیل داده بودیم و اطلاعیههایی درباره انقلاب با تفکر امام منتشر و توزیع می کردیم که باعث حساسیتهای بسیاری شد، به طوری که منطقه ما حکومت نظامی شد و به دنبال ما میگشتند.
موسوی روزان اذعان کرد: توزیع اعلامیههای امام کار سختی برای دوستان ما نبود. با دو نفر از طلاب قم مانند مرحوم سلیم زاده و محسن استادی پسر آیت الله استادی ارتباط داشتیم و اعلامیههای امام را از آنها میگرفتیم.
مسجد جامع نرگستان، کانون جوانان انقلابی صومعه سرا و تولمات
وی یادآور شد: محل فعالیت من مسجد جامع نرگستان بود که در منطقه تولمات برجسته و شاخص بود. در دهه محرم قبل از انقلاب که امام موضع گیری سختی علیه رژیم پهلوی داشتند در مسجد سخنرانانی دعوت کردیم که این ده شب را درباره انقلاب و تفکرات امام صحبت میکردند.
عضو شورای اسلامی شهر رشت خاطرنشان کرد: ماموران رژیم پهلوی به خاطر نوع صحبت سخنرانان به مراسم ما حساس شده بودند و ما مجبور بودیم سخنرانان را هر شب از راههای مختلف و پنهانی عبور داده تا به مسجد برسانیم و بعد از مراسم هم به شکلی از مسجد خارج کنیم تا در کمین ماموران حکومت پهلوی نیفتند.
وی اضافه کرد: گاهی هم بعد از مراسم شلوغ می کردیم و سخنران را لابلای مردم از دست ماموران فراری میدادیم.
موسوی روزان، شهید ناصر رمضان پور را از جمله جوانان فعلال و انقلابی مجد نرگستان معرفی کرد و گفت: این شهید بزرگوار قریحه شعری خوبی داشت و اشعاری با مضامین انقلابی میسرود که به صورت مداحی در مراسم سینه زنی محرم خوانده میشد. شهید رمضان پور در قائله کردستان آسمانی شد.
وی با اشاره ایام منتهی به پیروزی انقلاب گفت: نزدیک ترین پاسگاه در روستای ما یک کیلومتر با خانه پدرم فاصله داشت و جوانان روستای ما این پاسگاه را فتح کردند.
عضو شورای اسلامی شهر رشت اضافه کرد: این پاسگاه مرکز کمیته انقلاب اسلامی در روستای نرگستان شد و جوانان انقلابی منطقه در آن مستقر میشدند.
وی در ادامه گفت: یک ماه بعد از پیروزی انقلاب و شکل گیری جهاد سازندگی از مسئولان تشکیل دهنده جهاد سازندگی منطقه بودم و مسئولیت واحد فرهنگی جهاد سازندگی را برعهده گرفتم. سال 59 با شروع جنگ تحمیلی به سپاه پاسداران رفتم و بعد از دو ماه به عنوان شورای فرماندهی سپاه انتخاب شدم.
موسوی روزان با بیان اینکه هر چه دارم مدیون نظام و انقلاب و شهدا هستم، گفت: خون شهدا به اندازه همه زندگی ما ارزش دارد و آنها بودند در زمان پیروزی انقلاب و دفاع مقدس برای انقلاب زحمت کشیدند.
وی درباره انتظار خود از جوانان، اظهار کرد: جوانان باید بدانند انقلاب برای همیشه دست عده خاصی نمیماند و هر کسی در هرجایی که میتواند باید نقش آفرینی کند و وظیفه خود در برابر اسلام و انقلاب به انجام برساند.
عضو شورای اسلامی شهر رشت، انقلاب و نظام را جوشیده از متن مردم دانست و گفت: هر کسی در هر جایی که برای انقلاب تاثیر گذار باشد نیروی نظام و انقلاب است.
وی یادآور شد: فراز و نشیبهای بسیاری را در 38 سال گذشته طی کردهایم و حوادث بسیار دیدیم. پیروزی انقلاب، زمان جنگ، ترورهای گروهکهای منافقین و 16 هزار شهیدی که از ناحیه منافقین به ما تحمیل شد و 300 هزار شهید در دفاع مقدس که هشت هزار نفر از آنان متعلق به گیلان هزینه بسیار سنگینی است که برای حفظ انقلاب دادهایم.
موسوی روزان تاکید کرد: این انقلاب و نظام یک گوهر گرانبهایی است که ارزشش بیشتر از این حرفهاست و اگر هزینههای بیشتر از این هم پرداخت میکردیم باز ارزش داشت.
وی با بیان اینکه باید انقلاب و نظام اسلامی را که با خون مقدس شهدا آبیاری و تنومند شده است با تمام وجود خود حفظ کنیم، اظهار کرد: گوهر گران قیمت حکومت اسلامی به راحتی به دست هر کسی و در هر نظامی نمیافتد و این امر مطمئناً از عنایات خداوند است.
عضو شورای اسلامی شهر رشت، بیداری اسلامی و خوار شدن آمریکا در جهان را از تاثیرات انقلاب اسلامی خواند و گفت: از هم پاشیدگی آمریکا را در آینده نزدیک خواهیم دید.
موسوی روزان تصریح کرد: یکی از عوامل حفظ کننده نظام مردم هستند که برای تداوم انقلاب باید رضایت آنها جلب شود. انقلاب بر سه پایه مردم، ولایت و مکتب استوار است و تداوم آن هم باید بر همین سه عامل باید باشد تا انقلاب از خطرات مصون باشد.
نظر شما