به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، کتایب حاضر شرحی بر دیوان حافظ ؛ شاعر بزرگ و پرآوازه ی ایرانی است که به قلم «محمد سودی بوسنوی» پژوهشگر و مترجم شهیر بوسنی به رشته ی تحریر درآمده است.
گفتنی است «سودی بوسنوی» ادیب نامدار کشور بوسنی و هرزگوین است و یکی از مهم ترین شارحان آثار کلاسیک فارسی به شمار می رود که علاوه بر دیوان حافظ، شروحی را نیز بر بوستان گلستان سعدی و مثنوی معنوی تحریر کرده است.سودی از جایگاه بسیار مهمی در میراث فرهنگی بوشنیاکها به زبانهای فارسی و ترکی عثمانی برخوردار است و فعالیت های ادبی و علمی وی پل ارتباطی بین ملت ها و فرهنگ های مختلف جهان اسلام تلقی می شود.
شرح سودی بر دیوان حافظ که در چهار جلد و با ترجمه ی «عصمت ستار زاده» در نشر نگاه منتشر شده ؛ به عقیده ی بسیاری از حافظ پژوهان یکی از بهترین تفاسیر و شروحی است که بر دیوان لسان الغیب نگاشته شده است.
در قسمتی از مقدمه ی این کتاب می خوانیم:
«دلیل رجحان این شرح را بر تفاسیر دیگر هر خواننده ضمن مطالعه آن تصدیق خواهد نمود، چه قصد مفسر آن فقط توضیح معانى لغوى و ظاهرى بوده است و به این ترتیب از هر نوع تفسیرهاى وهمى و تمثیلى خوددارى نموده و سعى نکرده است که براى ابیات معانى مشکل و یا معانى عرفانى بیاورد، شک نیست که اکثر غزلیات حافظ بسیار مشکل است و معانى رمزى، معانى عرفانى و اصطلاحات صوفیانه در آنها به حد فراوان وجود دارد. ولى چهبسا در پارهاى از آنها مقصود همان معانى ظاهرى است که از آنها استفاده مىشود، و همین معناى ظاهرى است که حافظ را زبانزد خاص و عام کرده و مایه فخر و مباهات ملت خود قرار داده است. تا آنجا که وى را لسانالغیب و ترجمانالاسرار لقب نهاده و هنگام ابتلا به شک و تردید از کلمات و اشعار این شاعر استمداد مىجویند و تفأل به دیوان حافظ مىکنند....»
گفتنی است دوره ی چهار جلدی کتاب « شرح سودی بر حافظ» را انتشارت نگاه در قطع وزیری و جلد گالینگور و بهای 155 هزار تومان تجدید چاپ کرده است.
نظر شما