به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم پایانی سی و چهارمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران صبح امروز ۱۹ بهمن ماه با حضور «حسن روحانی» ریاست جمهوری در تالار وحدت برگزار شد و از برگزیدگان این جایزه در این مراسم تقدیر به عمل آمد.
بزرگترین سرمایه دولت یازدهم، رئیس جمهوری صاحب اندیشه و قلم است
«سیدرضا صالحی امیری» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم به بزرگترین سرمایه دولت یازدهم یعنی رئیس جمهوری که صاحب اندیشه و قلم است، اشاره کرد و گفت: خدا را شاکریم که در این دولت احساس منزلتی برای اصحاب فکر، قلم و اندیشه ایجاد شد تا آنها با دولت آقای روحانی احساس برادری و وحدت داشته باشند و به این موضوع می بالیم.
وی با بیان اینکه آقای روحانی بارها موضوع اعتماد به اصحاب قلم و اندیشه تاکید کرده اند، افزود: ایشان برخی سخت گیری ها را بی مورد می دانستند و لازم است بگویم آقای روحانی دیگر وقت سخت گیری به پایان رسیده و الان وقت هم اندیشی است.
صالحی امیری در ادامه این بحث، به آمار نشر امسال اشاره کرد و گفت: در سال جاری ۶۵ هزار عنوان کتاب مجوز انتشار گرفتند که از این میان حدود ۱۴ هزار اثر ترجمه و ۴۵ هزار عنوان چاپ اولی هستند. همچنین تعدادی از این میزان در مسیر ممیزی قرار گرفتند که قابل ذکر نیست اما کمتر از سه هزارم آنها نیاز به ممیزی داشتند.
برای تسهیل فعالیت در حوزه نشر کتاب خط قرمزها را اعلام نکردیم
وی تصریح کرد: البته ما تصمیم گرفتیم که خط قرمزها را اعلام نکنیم و از طریق گفتگو، مذاکره و اصلاح متن هایی که خط قرمزها را رعایت نکرده اند، این موضوع را حل کنیم تا همه بتوانند بدون سخت گیری قلم بزنند. لازم به ذکر است این سیاست ابلاغی رئیس جمهور است و از این پس اجرایی خواهد شد تا آن سه هزارم نیز در مسیر عادی قرار بگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش بر لزوم پرهیز از تنش و مناقشه در فعالیت های فرهنگی و حوزه نشر کتاب تاکید کرد و گفت: در محیط پر مناقشه، امکان کار فرهنگی وجود ندارد و اصحاب فرهنگ و هنر با مناقشه نسبتی ندارند. سیاست برقراری و پایداری ثبات و آرامش در محیط فرهنگی، یک سیاست قطعی است و اعلام می کنم که امروز دستگاه فرهنگی کشور با ۲۲ مأموریتی که دارد، در باثبات ترین شرایط خود پس از پیروزی انقلاب اسلامی قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه صداوسیما می تواند نقش حمایتی در انعکاس فعالیت های فرهنگی داشته باشد، توضیح داد: از رسانه ملی انتظار دارم که خدمات دستگاه بزرگ فرهنگی را به مردم منتقل کند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد. طرح «پایتخت کتاب» در کشور شکل گرفت و بیش از ۱۰۰ شهر در این پروژه مشارکت دارند. طرح «روستاهای دوستدار کتاب» در کشور شکل گرفت و بیش از هزار روستا در آن مشارکت دارند. طرح «گروههای مروج کتابخوانی» در کشور شکل گرفت و بیش از ۵۰۰ گروه در این حوزه فعال شدهاند. در ۱۶ شهر، ۲۵۰۰ باشگاه کتابخوانی فعال شده است. همچنین ۸۵ نمایشگاه کتاب در سراسر کشور در سه سال گذشته و در دولت تدبیر و امید برگزار شد.
حضور برگزیدگان خارجی نشانه حسن نیت ماست
صالحی امیری در پایان سخنانش به حضور برگزیدگان خارجی جایزه جهانی کتاب سال اشاره کرد و حضور آنها را در جهت ایجاد گفتگو دانست و گفت: در سال جدید بیش از ۱۴ هزار اثر داخلی به زبان های دیگر ترجمه شد و اینها همه یک پیام را منتقل می کند و آن اینکه ما یک تغییر نگاه در داخل کشور داشته ایم و از ایده ایجاد یک دیوار بی اعتمادی با اصحاب فرهنگ و هنر به سمت خودی شدن اصحاب فرهنگ، هنر و قلم با دولت حرکت کرده ایم.
مهدوی راد: رفع مشکل سرقت کتاب نیازمند قانونی کارآمد است
به گزارش شبستان، قبل از سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «حجت الاسلام مهدوی راد» دبیر علمی جایزه کتاب سال ضمن ارائه گزارشی از روند برپایی این جایزه در سخنانی خطاب به رئیس جمهور به مشکل سرقت الکترونیکی کتاب اشاره کرد و گفت: رفع مشکل سرقت کتاب نیازمند قانونی کارآمد است. دوستان ما در وزارت ارشاد و دولت باید تلاش کنند تا این مشکل از میان برداشته شود. ناشران ما دغدغه های زیادی دارند اما با وجود این و با همه تنگناهای موجود مسیر فرهنگ گستری را پیش می برند. امیدوارم که فرهنگ ما آن چنان که باید و شاید شناخته شود و آن چنان که در شأن آن است دیده شود.
نظر شما