خبرگزاری شبستان// سیستان و بلوچستان
در هر گوشهای از ایران، سرزمین رمز و رازهای جاویدان و خرده فرهنگهای گوناگون، سنتهای حسنه منحصر به فردی وجود دارد که از جمله آنها سنت «رمضانخوانی» مردم ولایتمدار سیستان در ماه ضیافتالله برای کمک به مستمندان است.
اهالی سیستان همه ساله از شب 15 ماه مبارک رمضان به مدت چهار شب شاهد و منتظر اجرای آیین خاصی موسوم به رمضانخوانی هستند که توسط شماری از مردم هر شهر و روستا برای کمک به فقرا و نیازمندان انجام میشود.
رمضانخوانی در سیستان تاریخ و قدمتی طولانی دارد و به همین سبب نیز برخی روایتها زمان اجرای آن را پیش از شروع ماه مبارک رمضان برای آمادگی مردم و استقبال از ضیافتالله ذکر کردهاند.
بیشتر سنتها سینه به سینه در گذر زمان و تاریخ جاودان سیستان برجای مانده و ریشسفیدان و بزرگان نیز آن را نقل میکنند. زمان برگزاری این آیین شبهای بین 15 تا 19 ماه مبارک رمضان است که با آغاز شبهای قدر این سنت نیز به پایان میرسد.
در زمانهای گذشته تعدادی از جوانان برای کمک به نیازمندان این سنت حسنه را اجرا و در آمد حاصل از آن را بین مستمندان تقسیم میکردند.
وقتی پای سخن بزرگترهای سیستان مینشینیم و آنان نیز نقل قولهای پدران خود از سنت رمضانخوانی را روایت میکنند، انسان به تاریخ این سرزمین میبالد و به خود و بزرگان این سرزمین افتخار میکند که در قرون گذشته همواره اعتقادات مذهبی را سرلوحه زندگی قرار میدادهاند.
به گفته شماری از ریشسفیدان و بزرگان سیستانی، در زمانهای قدیم مردم هر یک از شهرها و روستاهای این منطقه باستانی هنگام ماه رمضان افرادی را مأمور میکردند تا چنانچه مسافری وارد منطقه آنان شد از وی پذیرایی به عمل آید.
پایان پیام/
نظر شما