دستگاه‌ها و نهادها، بودجه‌های مسجدی را صرف سایر امور نکنند

خبرگزاری شبستان: نمایندگان مجلس ضمن تاکید بر لزوم کمک دولت به مساجد به ویژه هنگام بروز مشکلات مالی، بر تخصیص بودجه‌های مسجدی در محلِ خود تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، چندی پیش طیبه ذوالقدر، پروانه سلحشوری و طیبه سیاوشی شاه عنایتی؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن بازدید از خبرگزاری شبستان، پاسخگوی برخی از پرسش های خبرنگاران ما شدند.

 

سیده فاطمه ذوالقدر در این جلسه، در پرسش از میزان توجه مجلس به مساجد، گفت: مساجد در طول تاریخ، مردمی بودند و همین گونه نیز اداره شده‌اند و اکنون نیز که به دلیل شرایط اقتصادی و مالی، افراد بسیاری امکان رسیدگی به مشکلات مساجد را ندارند، دولت و دستگاه‌های متولی باید برخی از مشکلات را از دوش این خانه‌های خدا بردارند و تا حد امکان و جایی که به وجهه مردمی بودن آن ها لطمه ای وارد نشود، پیگیری‌های لازم در این زمینه را انجام دهند.

 

وی با بیان اینکه بر اساس قانون، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان اوقاف و امور خیریه متولی رسیدگی به مسایل مختلف مساجد در سطح کشور هستند، ادامه داد: بر اساس قانون، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان اوقاف و امور خیریه متولی رسیدگی به مسایل مختلف مساجد در سطح کشور هستند، مشکل موجود به نقل از اوقاف در این زمینه این است كه بودجه تخصيص يافته از طرف مجلس از طريق دولت در اختيار اوقاف به صورت كامل قرار نمي گيرد وفقط ده درصد ان تامين مي شود واوقاف غالبا از درامدهاي اوقاف براي مساجد هزينه مي كند كه قرار شده با توجه به سؤال برخي از نمايندگان از اوقاف كميته اي مشترك تشكيل شود كه در ان مسولان ونمايندگان شركت كنند ودر اين زمينه شفاف سازي شود.

 

بودجه‌ها در گزینه‌های دل بخواهی هزینه نشوند

بنا بر این گزارش، پروانه سلحشوری؛ نماینده دیگر حاضر در این جلسه نیز ابراز کرد: اگر برخی از مسئولان دستگاه‌ها به ویژه در حوزه فرهنگی، خود را در برابر خدا مسئول بدانند، درک می‌کنند که هزینه‌های با عناوین عمران مساجد و برخی از فعالیت‌های دینی که در اختیار آنها قرار داده شده، برای ارتقای سطح دین مداری جامعه به ویژه جوانان تخصیص یافته‌اند، بنابراین آن ها را نباید در گزینه‌های بعضا دلبخواهی دیگر هزینه کرد.

 

وی افزود: نکته‌ای که در حال حاضر برخی از متولیان گسترش باورهای دینی در سطح جامعه باید به آن پاسخ‌گو باشند این است که با وجود اینکه در سال‌های پس از انقلاب، هر سال بودجه‌های بسیاری برای این دستگاه‌ها و نهادها تخصیص یافته‌اند، آیا جامعه ما نسبت به گذشته دین‌دارتر شده است؟ و تا چه حد از عملكرد خود در اين رابطه راضي هستند؟ اميد است كه متوليان اين امر از راه‌های ايجابی، جوانان را جذب كنند و اخلاق دينيدارانه بر جامعه حاكم شود.

 

برخی سازمان‌ها قابل نظارت نیستند

طیبه سیاوشی؛ نماینده دیگر حاضر در این جلسه نیز، ادامه داد: برخی نهادها و سازمان‌ها به گونه‌ای بودجه‌هایی را دریافت می‌کنند که غیرقابل نظارت و ارزیابی هستند، بنابراین مجلس نمی‌تواند به نحوه هزینه کرد آنها ورود پیدا کند.

 

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه، مجلس نمی‌تواند آن طور که برخی از افراد و دستگاه ها توقع دارند بر فعالیت برخی از دستگاه ها نظارت داشته باشد، خاطرنشان کرد: وزارت شهرسازی نیز در این زمینه موظف است و باید نسبت به عمران مساجد اقدام کند و در این زمینه مسول است و در این زمینه باید پاسخ‌گو باشد.

 

وی گفت: كمك به مساجد فقط وظيفه دولت  و مجلس نيست و معمولا مردم نيز در اين زمنيه وظايفي به عهده دارند، بسيارى از نهادهاى غيردولتى در حوزه اقامه نماز وارد شده‌اند و بودجه هم مى‌گيرند ولى تلاشى در اين زمینه نكرده‌اند.

کد خبر 607924

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha