به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر حسن روحانی رییس جمهور در مراسم جایزه کتاب سال در تالار وحدت با یادآوری روزهای منتهی به انقلاب 57 گفت: ایام انقلاب یادآور پیروزی منطق و اندیشه و عهد استوار ملت با امام(ره) در برابر استبداد و ابرقدرت هاست. این پیروزی یادآور آشکار شدن این واقعیت است که مسیر هرچه قدر سخت و طولانی باشد، بالاخره حق بر باطل پیروز می شود که این امید بزرگ عدالت خواهان در طول تاریخ است.
روحانی ادامه داد: امروز 19 بهمن است. باید پرسید امام(ره) در چنین روزهایی چگونه توانست نیروهای مسلح رژیم شاه را به دامان انقلاب بکشاند؟ او چه جاذبه ای داشت که توانست چنین کند و افسران نیروی هوایی با او بیعت کنند؟
وی همچنین افزود: جاذبه عجیب امام حتی پیش از پیروزی انقلاب، افسران نیروی هوایی را به مدرسه رفاه کشاند و در روزهایی که سراسر بیم و امید بود، زمینه انقلاب فراهم شد.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با طرح این پرسش که امام بدون بهره مندی از رادیو و تلویزیون چگونه پیام خود را به ملت رساند، افزود: امام با نوار و ضبط معمولی و بلندگوی مساجد سخنان خود را به همه جهان می فرستاد. او توانست با کلام و قلم خود جامعه ای را به حرکت درآورد. پس عامل پیروزی ما اندیشه و قلم بود.
روحانی با اشاره به نظریه های امام که عامل پیروزی انقلاب بود، اضافه کرد: یکی از نظریه ها جدا نبودن دین از سیاست بود. برخی می گفتند دین صرفا برای ارتباط با خدا، معنویت و آخرت است در حالی که آن چه آخرت را می سازد رفتار ما در این دنیاست و اگر اعمال ما نباشد بهشت و جهنم معنا ندارد.
وی ادامه داد: برخی می گفتند دین و سیاست با یکدیگر سازگار نیستند؛ چرا که اساس دین صداقت است و جنس سیاست بازیگری و فریب. اما اگر ما سیاست را به معنای اداره صحیح جامعه، ارتباط درست کشورها و حفاظت از منافع ملی در نظر بگیریم سیاست ما عین دیانت ما خواهد بود. مگر پیامبر اسلام پیمان صلح نمی بست و برای اداره جامعه چارچوب قانونی نداشت!؟ مگر مسلمان و غیرمسلمان در مدینه تحت این چارچوب در کنار یکدیگر همزیستی نداشتند!؟
رییس جمهور تاکید کرد: معنای اسلام حصر تفکر و ادیان دیگر نیست، در غیر این صورت پیامبر اهل کتاب را مورد احترام نمی نمی دانست. درست است که اسلام تکامل همه ادیان پیش از خود است اما آن ها نیز در جای خود محترمند. خداوند در قرآن ابراهیم(ع) را پیرو راه نوح می داند و مسیر آن ها را یکی معرفی می کند.
حجت الاسلام روحانی یاداور شد: بنابراین امام(ره) با تفکر عدم جدایی دین از سیاست به میدان آمد. بر این اساس که باید در سیاستی که به استقلال ملی ما آسیب می زند، مداخله کرد. در مقابل رژیمی که فساد می انگیزد ایستاد. این سخن دین است که در مقابل فساد بایستید، سخن بگویید و مسیر درست را در جامعه نهادینه کنید.
روحانی همچنین از حاضران خواست اهمیت این نظریه امام راحل را در شکل گیری نهضت و انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار دهند.
رییس شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به نظریه دیگر امام(ره) گفت: نظریه مهم سیاسی اجتماعی امام(ره) از سال 42 این بود که ملتی که دست در دست هم و یک صدا در کنار هم باشند بر هر قدرتی پیروز می شوند. البته این نظریه نیز مخالفانی داشت که می گفتند مشت نمی تواند مقابل تفنگ و تانک بایستد.
وی ادامه داد: امام پس از سخنرانی معروف 13 خرداد 42 در مدرسه فیضیه، طرحی برای اجتماع بزرگ ملی در همان محرم و صفر داشت که با دستگیری ایشان در 15 خرداد، ماجرا شکل دیگری به خود گرفت.
روحانی باردیگر با یادآوری روزهای منتهی به انقلاب 57 گفت: روزهای سختی بود اما در دفعات مختلفی که امام(ره) را در پاریس ملاقات کردم، ایشان بسیار مطمئن و مصمم بودند و علیرغم همه تردیدهای موجود، می دانستند که انقلاب با مردم پیروز می شود. این نظریه دیگر امام بود که ملتی که متحد باشد می تواند در مقابل هر قدرتی بایستد.
وی همچنین افزود: در جنگ هم همین گونه بود. در ماجرای کردستان و در همه اتفاقات دیگر جنگ، امام(ره) از مردم می خواست که به میدان بیایند. درست است که نیروهای نظامی ما فداکارانه در جنگ بودند اما موفقیت ما وابسته به حضور همه ملت ما بود.
روحانی تصریح کرد: امروز هم اندیشه ماست که می تواند در همه مسائل مهم ما را حفظ کند. با این اندیشه است که می توان مردم را بیدار و ذهن ها را آماده کرد.
رییس شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود این پرسش که موفقیت ما برجام محصول چیست، گفت: رهبری معظم انقلاب دو نظریه مهم مطرح کردند. اولی در انتخابات سال 92 که از حق الناس بودن آرا سخن گفتند. سخنی که ظاهرا ساده بود اما بیان می کرد که اگر کسی با نظام میانه ندارد به خاطر کشورش پای صندوق بیاید. نظریه دوم نیز نرمش قهرمانانه بود. این دو نظریه در کنار هم ما را پیروز کرد.
وی افزود: البته بعضی می گفتند اصلا نیاید به قدرت ها نزدیک شویم و صحبت کنیم. می گفتند کلاه سر ما می گذارند. هرچه می گفتیم ما کلاه نداریم عمامه داریم، می گفتند کلاهی گشاد فوق عمامه سرتان می گذارند. رهبر معظم انقلاب با طرح نرمش قهرمانانه اما راه را بازکردند و ما توانستیم با اتکا به رای مردم و عزت مذاکرات را به جایی برسانیم که حالا رییس جمهور جدید آمریکا نمی تواند آن را تحمل کند.
روحانی تاکید کرد: اما هم اگر ده ها مشکل در مقابل باشد باید دانست که با اندیشه و قلم می توان جامعه را به حرکت درآورد. آیا از مساله هسته ای موضوعی دشوارتر داشتیم مه توانستیم از آن عبور کنیم!؟ همه این ها به خاطر اندیشه صاحبان قلم است. حال اگر گفته می شود جذابیت کتاب خوانی کم شده باید دلایل آن را یافت و ما نیز آماده برطرف کردن موانع هستیم.
گفتنی است رییس جمهور در ابتدای سخنان خود با بیان این که کتاب مظهر اندیشه عالم و هنرمند است، گفت: کتاب عامل رابطه میان قرن هاست.
وی ادامه داد: کتاب محصول همان فکری است که خداوند به ما عنایت فرموده تا آن چه در ذهن داریم پرورش داده و به دیگران منتقل کنیم تا ماندگار بماند.
روحانی افزود: اگر راه بهره مندی از کتاب پیش روی بشر نبود چگونه اتصال بین انسان ها در قرون مختلف برقرار می شد.
رئیس جمهوری ادامه داد: اگر این راه پیش پای بشر نبود، اگر بیان، قلم، سمع، ابصار و افئده نبود، چگونه بین بشر اتصال برقرار می شد، چگونه بین قرن های گذشته، امروز و فردا رابطه برقرار می شد؟
رییس جمهور هم چنین در این مراسم وزرای ارشاد دولت یازدهم را شنوای مشکلات اهالی فرهنگ توصیف کرد و گفت: وزرای ارشاد ما در کنار اهالی فرهنگ بوده و هستند.
وی افزود: درباره ضعف کتاب خوانی در کشور ما ممکن است مشکل از هرجایی باشد. ممکن است از دبستان باشد یا دبیرستان. ممکن است در دانشگاه باشد یا رسانه ملی و مطبوعات. در هر صورت مساله وزارت ارشاد بهره مندی از نگاه صاحبنظران و اندیشمندان برای حل این مشکل و ایجاد جاذبه برای کتابخوانی است.
نظر شما