به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، چهارمین نشست علمی «جایگاه مصلحت در استنباط احکام فقهی و حقوقی» به همت مرکز بین المللی توسعه صلح، فرهنگ و عقلانیت برگزار میشود.
یکی از ابزارهای فقهی- حقوقی که همواره مورد توجه فقها و حقوقدانان اسلامی بوده است، عنصر «مصلحت» است و حضور پر رنگ این عنصر در تراث گرانسنگ فقه و حقوق اسلامی شاهدی بر این مدعاست.
با وجود این که عنصر «مصلحت» به وفور در متون فقهی- حقوقی به چشم می خورد، اما تبیین دقیق آن به عنوان یکی از ادله و ابزارهای فقهی- حقوقی و بیان تفاوت های به کارگیری آن در مکتب فقه شیعی با فقه اهل سنت و مکتب قانونگذاری کمتر مورد توجه بوده است.
امروز تبیین مفهوم مصلحت، کارایی آن، تفاوت های آن در مکتب فقه شیعی، فقه اهل سنت و دستگاه قانونگذاری از اهمیت ویژهای برخوردار است و مرکز بینالمللی توسعه صلح فرهنگ و عقلانیت، چهارمین نشست از سلسلهنشستهای تخصصی خود را به این موضوعات اختصاص داده است.
چهارمین نشست علمی «جایگاه مصلحت در استنباط احکام فقهی و حقوقی» روز سه شنبه (19 بهمن) ساعت 19 در تهران، شهرک غرب، بلوار دریا، خیابان مطهری شمالی، پلاک 15، واحد دوم برگزار میشود.
در این نشست، علی اکبر محمدزاده، حقوقدان و مدرس برجسته دانشگاه به بررسی و تبیین این موضوع میپردازد.
گفتنی است، سه نشست از سلسلهنشستهای مرکز بین المللی توسعه صلح، فرهنگ و عقلانیت در قم برگزار شد و به موضوعاتی چون «بررسی تطبیقی حقوق بشر در اسلام و غرب»، «اهمیت حفاظت از محیط زیست در اسلام» و «امنیت غذایی؛ الزامی برای صلح پایدار» پرداخته شد.
نظر شما