افزایش ۸ هزار میلیاردی کشفیات ناجا/ لزوم اصلاح و بازنگری قوانین مبارزه با قاچاق کالا

خبرگزاری شبستان:جانشین فرمانده ناجا بر اصلاح و بازدارندگی قوانین مبارزه با قاچاق کالا تاکید و از افزایش ۸ هزار میلیاردی کشفیات ناجا در سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار شبستان، سردار اسکندر مومنی، جانشین فرمانده انتظامی امروز در حاشیه همایش تخصصی پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز در جمع خبرنگاران گفت: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران قرارگاهی به نام قرارگاه مبارزه با قاچاق کالا و ارز راه‌اندازی کرد که این قرارگاه در سال 96 هم استمرار خواهد داشت. این قرارگاه از همه ظرفیت های نیروی انتظامی برای امر مبارزه با قاچاق کالا استفاده و هماهنگی های لازم را انجام می دهد که در مبادی درون سازمانی یعنی پلیس های مختلف ،هماهنگی های برون سازمانی  را انجام می دهد. خوشبختانه این قرارگاه از زمانی که راه اندازی شده دستاوردهای خوبی داشته است.

 

وی در ادامه بیان کرد: دستاوردها و کشفیات امسال در نیروی انتظامی تاکنون 50 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است. تمرکز ما بیشتر بر شبکه های سازمان یافته و باندهای بزرگ بود که پرونده های بالای 500 میلیون تومان 107 درصد نسبت به سال گذشته و پرونده های بین 100 تا 500 میلیون هم 74 درصد افزایش داشتند.

 

سردار مومنی با بیان اینکه ما دو تمرکز عمده بر روی شبکه ها و باندهای بزرگ داریم، اذعان کرد: از نظر مکانی و جغرافیایی ،تمرکز ما بر روی مرزها ،مبادی رسمی و ورودی است، به هر میزان که آنها را کنترل کنیم کار ما اثرگذاری بیشتری خواهدداشت به عنوان مثال اگر 100 کانتینر را در مرز کشف کنیم با کارهای اطلاعاتی و پیگیری ها، بازدهی و اثر آن بسیار بیشتر از آن است که این 100 کانتینر تبدیل به وانت یا کامیون شود و در داخل کشور توزیع شود ،چون  ما باید آن را در پهنه جغرافیای کشور کشف کنیم لذا تمرکز ما از نظر مکانی در مرزها و مبادی رسمی و از نظر مأموریتی هم بر باندهای بزرگ و کارهای سازمان یافته است که کشفیات ما نشان می دهد در عین حالی که کل کشفیات ما 50 درصد افزایش داشته است اما پرونده های بالای 500 میلیون 107 درصد افزایش داشتند.

وی گفت:در 10 ماه امسال کشفیات ناجا 8 هزار میلیارد افزایش داشته‌ است در حالی که کل کشفیات سال گذشته 5هزار میلیارد بود.

 

جانشین فرمانده انتظامی ناجا با اشاره به تجهیزات نوین برای کنترل مرزها در راستای جلوگیری از قاچاق کالا خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه حجم ورودی کالاهای قاچاق به کشور بالاست و دیگرامکان کنترل دستی وجود ندارد برای اینکه ما در ورود کالاهای قاچاق موفق باشیم ،هیچ گریزی نداریم جز اینکه تجهیزات جدید ،به روز و گسترده و ماننداکسریل ها داشته باشیم ،روزانه چندین هزار تریلی و کامیون از مرزهای جنوبی کشور وارد می شوند، دیگر کنترل رندومی و تصادفی کفایت نمی کند لذا دستگاه ها باید کاملا مجهز و به روز باشند و در کمترین زمان ممکن ،خود موجب ایجاد ترافیک و وقفه نشود البته اقداماتی شروع شده اما کافی نیست .

 

وی اظهار کرد: نکته بسیار مهم دیگر مکانیزه کردن اقدامات است ،یعنی تا زمانی که فرآیندها و اقدامات در مبانی رسمی 100 درصد مکانیزه نباشد ، انسان و دست دخالت داشته باشد، امکان خطا و خدایی ناکرده تبانی و امکان دور زدن قانون وجود دارد، بنابراین هوشمند کردن و استفاده از تجهیزات جدید مانند اکسریل ها و همچنین مکانیزه و هوشمند کردن 100 درصد فرآیندها به گونه ای که دخالت فرد درش وجود نداشته باشد، می تواند کمک بسیار زیادی در جلوگیری از قاچاق کالا به کشور داشته باشد.

 

سردار مومنی با اشاره به قوانین موجود در مبارزه قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: این قانون در حال حاضر در مجلس می باشد که امیدواریم با اهتمام نمایندگان محترم قانون مبارزه قاچاق کالا و ارز اصلاح شود اما نکته بسیار مهم این است که قوانین باید تسهیل کننده برای تجارت قانونی باشد تا زمینه را فراهم کند و همچنین بازدارنده باشد برای آنهایی که می خواهند قانون را دور و نقض کنند. بازدارندگی قوانین باید به گونه ای باشد که به بنیان های اقتصادی قاچاق و شبکه ها لطمه بزند ،یکی از آنها امحای قاچاق کالا است وگرنه اگر کالای قاچاق کشف و دوباره وارد چرخه تولید شود باز هم اثر خود را در بیکاری و بسیاری از مسایل دیگر می گذارد یعنی تا زمانی که قوانین بازدارنده در خصوص ضربه زدن به بنیان های اقتصادی و محدود کردن کالاهای مسروقه نباشد نمی تواند اثرگذاری لازم را داشته باشد.

 

وی با اشاره به برنامه های کوله برها اظهار کرد: تمرکز اصلی ما بر باندهای بزرگ و شبکه های سازمان یافته و قاچاق عمده در مرزها است که البته ساماندهی کوله‌برها هم در وزارت کشور آغاز شده است ،بخشی از این اقدامات از گذشته شروع شده بود و در حال حاضر نیز اقداماتی در این راستا صورت گرفته است.

 

جانشین فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به راه اندازی سامانه سپهتن گفت: یکی از محورهای اصلی این سامانه نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی است که به صورت برخط و آنلاین توسط نرم افزارهایی که روی آن ثبت شده اند، کنترل می شوند و معمولا به صورت هوشمند و مکانیزه می باشد ،زمانی که از جلوی پاسگاه ها عبور می کنند امکان  کنترل فراهم می شود. توسط این سامانه کلیه تریلی ها و کامیون های کالایی که ترخیص می شوند به طور صددرصد کنترل می‌شوند.

 

وی با اشاره به ورود کالاهای قاچاق به استان تهران گفت: محموله ها و انبارهای بسیار بزرگی در فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، فرمانده انتظامی ویژه غرب تهران کشفشده است. اینکه ما می گوییم تمرکزمان بر مرزها است مفهوم اش این نیست که ما غیر مرزها را کنترل نمی کنیم. یکی از باراندازهای آنها انبارهای تهران و اطراف آن است. ما در عین حالی که آنجاها را نیز کنترل می کنیم انبارها و قاچاق های زیادی را در تهران نیز کشف می کنیم.

 

وی ادامه داد: باید کنترل ها صددرصد باشد، یعنی ما  بتوانیم کانتینرها و کامیون هایی که از پایانه ها، گمرک و بنادر ترخیص می شوند را کنترل کنیم و کنترل آن هم باید مکانیزه باشد، برای مثال اگر روزانه به طور میانگین 4 هزار کامیون بخواهد از بندرعباس ترخیص شود به صورت دستی نمی توان آنها را کنترل کرد و خود این امر نیز به تولید کسب و کار لطمه وارد می کند لذا باید به صورت مکانیزه و توسط دستگاه های اکسریل های جدید کنترل شود.

 

وی گفت: این اقدامات هم شروع شده و امیدواریم با روزرسانی قوانین، تسهیل در تجارت قانونی و بازدارندگی برای متخلفین، کنترل مکانیزه و هوشمند و مکانیزه شدن فرایندها و اقدامات بتوانیم برنامه های خوبی در راستای جلوگیری از قاچاق کالا و ارز داشته باشیم.

 

سردار مومنی با بیان اینکه ورودی قاچاق کالا کاهش یافته است، تصریح کرد: 50 درصد کشفیات افزایش یافته است.

 

وی ادامه داد: این اقدامات ما به معنای صفر شدن و قطع شدن کالاهای قاچاق نییست و همچنان حجم ورودی قاچاق کالا به کشور زیاد است ،عرض کردم بعضی اقدامات آغاز شده و همین تمرکز بر باندها و شبکه های بزرگ می تواند نقش مهمی در کاهش این مسئله داشه باشد و بخشی از آن هم مربوط به اصلاح و بازدارندگی قوانین است.

 

جانشین فرماندهی انتظامی ناجا اظهار کرد: ممکن است اقدامات صورت گرفته برای مردم محسوس و ملموس نباشد ولی مصمم هستیم که این اقدامات را در یک برنامه چند ساله استمرار دهیم تا انشاءالله کشفیات را افزایش و کاهش قاچاق کالاها را داشته باشیم تا انشاءالله به جایی برسیم که تولید ملی رونق بیشتری داشته باشد.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 607627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha