اشکال و اهداف جریان نفوذ از زبان سردار جلالی/تغییر در اولویتها از اهداف نفوذ است

خبرگزاری شبستان:رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به اهداف و اشکال مختلف جریان نفوذ در کشور گفت: تعریف ضدارزش از ارزش، تغییر در اولویتها نفوذ در جریان تصمیم سازی مسئولان و نفوذ در حوزه های علمی و فناوری از اشکال جریان نفوذ نظام سلطه و نفوذ است.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار جلالی رئیس سازمان پدافند هوایی غیرعامل در همایش نظام سلطه و جریان نفوذ با بیان اینکه مفهوم نفوذ زیرمجموعه بکارگیری قدرت نرم تعریف می شود و از دسته بندیهای جنگ نرم است گفت: نفوذ چارچوبهای گوناگونی دارد که در حوزه های مختلف تعریف می شود. نفوذ در قالب حوزه علم و فناوری می تواند با نفوذ در قالب و محدوده قانون منطبق بر قانون و مقررات عمل کند و در جایی مقررات کنترل خود را از دست داده و بسیاری از نفوذی ها سعی می کنند از این راهکار در تسهیل قانون جریان نفوذ را پیش ببرند.

 

سردار جلالی اظهار کرد: جنگ نیمه سخت در محدوده و چارچوب قانون نیز تعریف می شود و شاهدیم که در فرای قانون و پنهان از قانون نیز به صورت اقدامات نفوذی و امنیتی ورود می کند. نفوذی ها سعی می کنند قوانین را روانسازی کنند و به نوعی قوانین و مقررات را آماده سازی می کنند به طور مثال در بخشهایی از سرمایه گذاری خارجی بحث های بازدارندگی اصلاح شود.

 

سردار جلالی گفت: نفوذ در دو بخش راهبردی و اجرایی تعریف می شود در امر راهبردی نفوذ در سطح رهبری و سطوح عملیاتی در حوزه مدیران اجرایی از طریق آموزش اقدام می کند و در بحث اجرایی در بخشهای کارآفرینی از آن استفاده می شود.

 

وی با بیان اینکه برخی نفوذ را صرفاً امنیتی تعریف می کنند مانند فاجعه 7 تیر و 72 تن که یک واقعیت امنیتی و ماهیت پیچیده داشت اظهار کرد: برخی با این تعریف فقط دستگاههای امنیتی را موظف به پیگیری امر نفوذ می دانند اما نفوذ در چارچوب دیگری نیز دنبال می شود که منظور رهبر انقلاب را باید از این موضوع دنبال کنیم.

 

سردار جلالی گفت: عده ای در شناسایی نفوذ اشتباه عمل می کنند و فقط نفوذ را امنیتی می دانند انها عمق کلام رهبر انقلاب را نفهمیده اند و یا خود بخشی از بازیگری نقش نفوذ هستند و نمی توانند بازی بالادستی را تشخیص دهند.

 

رئیس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: آنچه از نفوذ تعریف می شود با هدف اصلی تغییر از درون است که استراتژی تغییر که آمریکا از آن استراتژی نفوذ را دنبال می کند معنا می شود که تلاش می شود نظام درک مسایل نخبگان کشور تغییر کند و تهدید را منفعت و منفعت را تهدید تشخیص دهند.

 

وی گفت: در این خصوص جریانات امریکایی را راه حل می دانند تا جایی که توانسته اند نفوذ و تهدید را با منفعت تغییر داده و در نظام ادراک و تصمیم آنها نفوذ کنند و نظام تصمیم گیری آنها را مورد هدف قرار داده اند.

 

وی ادامه داد: در سطح راهبردی نفوذ اگر بتوانیم این موضوع را در مسئولان کشور تبیین کنیم که بدانند تشخیص منفعت و تهدید کدام است انها از طریق شبکه های اجتماعی نوعی گفتمان سازی می کنند که جابجایی تهدید و منفعت به صورت خاص دنبال شود.

 

سردار جلالی از جمله اهداف نفوذ را تغییر در اولویت ها دانست و افزود: جریان نفوذ از اهداف نفوذ تغییر در اولویتهاست که اولویتهای غیرمهم را در راس قرار دهند مثلاً در جایی که اولویت اقتصادی مهم است اولویتهای سرگرمی و تفریحی را در مرحله اول و رفع قرار دهند.

 

وی با بیان اینکه در برخی موارد نفوذ در تغییر مفهوم تعریف می شود اظهار کرد: تعریف ضدارزش از ارزشها از اهداف جدی نفوذ است جایی که از اهداف نفوذ در نخبگان تعریف می شود تا حدی که در این موضوع ارزشهای انها را تحت تاثیر قرار می دهند.

 

وی ادامه داد: ممکن است نفوذ در حوزه سیاسی شکل بگیرد و در احزاب و گروههای سیاسی مانند حزب توده که به طور کامل مورد نفوذ دشمن قرار گرفته بود و اهداف دشمن را دنبال می کرد معنا شود.

 

وی اظهار کرد: بد نیست خارج از تعلقات سیاسی مفاهیمی برای معنای استراتژی احزاب و دشمن تعریف کنیم تا بدانیم آیا این استراتژیها همسو هستند یا خیر.

 

سردار جلالی ادامه داد: در حوزه امنیتی نظامی نیز نفوذ می تواند شکل بگیرد مانند نفوذ در ارتش عراق و سوریه که توانستند نفوذیها بخشهای زیادی را از عراق و سوریه نقش بازی کنند.

 

وی با بیان اینکه اهداف نفوذ چه کسانی هستند اظهار کرد: بخشی از اهداف نفوذ نخبگان علمی و افراد مرجع هستند و در سطحی از رهبران سیاسی، جوانان و عمدتاً زنان تعریف می شوند که تغییر پیامد نفوذ در زنان بسیار مهمتر از تغییر پیامد نفوذ در مردان است.

 

وی با بیان اینکه جریان نفوذ در مواردی با مشاوره و کارشناسی در قالب گروه مشاوران و کارشناسان به مسئولان نزدیک می شود خاطرنشان کرد: در حوزه کارآفرینی نیز نفوذ صادق است.

 

وی در مورد معمار اصلی نفوذ در حوزه تغییر اظهار کرد: معمار اصلی تغییر در حوزه نفوذ خانم کلینتون هستند که بودجه میلیاردی در این زمینه صرف می شود و شاهد گردش مالی 81 میلیارد دلاری در 100 کشور در حوزه نفوذ هستیم.

 

سردار جلالی اظهار کرد: آنها امروز با هدف نفوذ در کسب و کار تجارب می خواهند کار خود را جلو ببرند و با استفاده از این دیپلماسی از چراغ سبز عبور می کنند و با نفوذ در دستگاهها تعاملات را به صورت آشکار در حوزه کسب و کار و تعاملات علمی دنبال می کنند.

 

وی با اشاره به جریان نفوذ در بستر علمی و فناوری به شکل آشکار خاطرنشان کرد: اسپانسرینگ برخی همایشها در جریان نفوذ، دعوت از اساتیدی که پرونده انها در سازمانهای جاسوسی و یا وابسته به سازمانهای جاسوسی است دعوت از اساتید در خارج از کشور، بستر قرار دادن جریان علمی و تغییر ذهنیت اساتید از دیگر نمونه های جریان نفوذ به حساب می آید.

 

وی ادامه داد: یکی از حوزه های مهم جریان نفوذ مدیریت شبکه علمی کشور است که در قالب آی اس آی قرار می گیرد که تحت نفوذ جریان و سازمان های جاسوسی است و به نوعی آنها تعیین می کنند که کدام حوزه و چه موضوع علمی از طریق چه استادی تهیه شود تا نقشه اطلاعاتی کاملی داشته باشند جریان نفوذ تلاش می کند شبکه تولید علم کشور در کنترل آنها باشد که البته در وزارت علوم اقداماتی در مقابله با ان صورت گرفته است اما در بخش آموزش بهداشت و درمان هنوز این بخش مرجع را خارج از کشور می داند که نوعی بسترسازی برای جریان نفوذ محسوب می شود.

کد خبر 607289

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha