به گزارش خبرنگار شبستان، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در سیصد و ششمین جلسه علنی شورای شهر حضور یافت تا درباره ساختمان پلاسکو گزارشی ارایه کند.
قالیباف شهادت مظلومانه قهرمانان ملی و مجاهدین عرصه خدمت و تلاش را تسلیت گفت و افزود: حادثه پلاسکو نمادی از همکاری همه سازمانها، دستگاهها و مردم با هم بود که از این جهت قابل تقدیر است.
شهردار تهران ادامه داد: امروز در جلسه علنی شورای شهر و به دعوت اعضای محترم شورا حضور پیدا کرده ام تا در خصوص مدیریت بحران و حادثه پلاسکو توضیحاتی ارایه کنم.
قالیباف تصریح کرد: بعضا این سوال مطرح بود که چرا زودتر به موضوع حادثه پلاسکو نپرداختیم.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: همه ما پیام مقام معظم رهبری را شنیده ایم که ایشان در اولین پیام خود بر این موضوع تاکید داشتند تا حادثه را جمع نکردهاید به موضوعات دیگری نپردازید.
قالیباف از دو پیام بسیار موثر و راهگشای مقام معظم رهبری تقدیر کرد و افزود: سالروز چهارشنبه که مراسم ختم شهدای آتشنشان برگزار شد درگیر این موضوع بودیم و امروز نیز در اولین جلسهای که درباره حادثه پلاسکو برگزار شده است حضور یافته ام تا توضیحاتی درباره این حادثه ارایه کنم.
قالیباف با بیان اینکه همه ما دو مسئولیت مهم بر عهده داریم، تصریح کرد: یکی از مسئولیت ها بر اساس قوانین و مقررات است که این مسئولیت قانونی وظیفه هر کسی است که در جایگاه قانونی و حقوقی قرار گرفته است و همه باید در این حوزه پاسخگو باشیم.
قالیباف ادامه داد: مسئولیت اجتماعی و انسانی مسئولیت دیگری است که همه ما بر عهده داریم،بنابراین بر این اساس در مقابل هر حادثه ای که برای افراد در هر کجا رخ دهد، مسئول هستیم و احساس مسئولیت می کنیم و هر کاری از دستمان بربیاید، انجام می دهیم.
وی با بیان اینکه باید دقت داشته باشیم این دو مسئولیت قانونی و حقوقی و مسئولیت اجتماعی نافی هم نیستند، خاطرنشان کرد: در این مدت درباره حادثه پلاسکو حرفهای زیادی شنیده ایم اما باید ببینیم قوانین و مقررات در این باره چه می گویند.
قالیباف افزود: مجموعه قوانین و مقررات از سال 1344 تاکنون وجود دارد و وظیفه هر کس را در حوزه حفظ ساختمان، تجارت و ایمنی مشخص کرده است.
وی با بیان اینکه حادثه پلاسکو را قبل از وقوع حادثه و با تاکید بر وظایف حقوقی و قانونی دستگاه ها آغاز میکنم، تصریح کرد: بر اساس بند 14 ماده 55 مسئولیتی بر عهده شهرداری ها گذاشته شده است مبنی بر اینکه شهرداری در خصوص سیل و حریق اقدام لازم را برای حفظ شهر از این دو حادثه انجام دهد که این قانون در سال 34 تصویب و مجدد اصلاحیهای داشته است.
شهردار تهران با اشاره به بند 14 ماده 55 گفت: شهرداری تهران در 2 بخش حفظ شهر از خطر سیل و حریق در دهه اخیر اقدامات خوبی انجام داده است.
شهردار تهران ادامه داد: بیش از صد چند کیلومتر کانال و تونل برای آبهای سطحی ایجاد کرده ایم به طوری که آبگرفتگیهای تهران در روزهای بارانی از 1800 مورد به 150 مورد در بارندگی شدید رسیده است.
وی با اشاره به اقداماتی که در حوزه روددره ها انجام شده است، گفت: چندین آب در سطح شهر ایجاد کرده ایم تا این حوضچه ها جلوی سیلابهای بزرگ را بگیرند.
قالیباف با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه حریق تصریح کرد: در سال 74 بالغ بر 72 ایستگاه آتشنشانی در تهران فعالیت می کردند که از این تعداد ساختمانهای 21 ایستگاه کیفیت لازم را نداشتند که همه آنها تخریب و نوسازی شدند.
قالیباف افزود: با ساخت بیش از 50 ایستگاه آتشنشانی دیگر امروز 123 ایستگاه آتشنشانی در تهران مستقر است.
قالیباف با بیان اینکه به تعداد کل ایستگاههای موجود در تاریخ شهرداری تهران ایستگاه آتشنشانی در یک دهه اخیر ساخته ایم، تصریح کرد: آتشنشانی 280 خودرو با عمر متوسط 18 سال داشت که امروز آنها را به 930 دستگاه عملیاتی در حوزه آتشنشانی رسانده ایم که عمر آنها به 6 سال رسیده است.
قالیباف در ادامه با اشاره به مواد قانونی مطرح شده درباره مباحث مختلف گفت: بر اساس بند 14 ماده 55 قانون شهرداری ها که در سال 32 تدوین شده است اگر مالک نسبت به خطر ایجاد شده در سطح شهر اقدام نکند شهرداری موظف است برای حذف خطر احتمالی وارد عمل شود.
قالیباف با بیان اینکه برخی مواقع برای رفع خطر اقدام می کنیم اما صاحب ملک همکاری های لازم را انجام نمی دهد و حتی کار به شکایت می رسد، اظهار داشت: به نظر بنده نمی توان برداشت کرد که یک ساختمان در شهر مشکلات بالقوه داشته باشد به طوری که به کارهای اصلی نیاز دارد و در این حالت شهرداری آن مرکز را تعطیل کند تا پله اضطراری و رفع خطر ایجاد کند.
قالیباف با اشاره به کمیسیون ماده 100 در خصوص تخلف ساختمانی گفت: ماده 100 مربوط به تخلف ساختمانی است نه ایمنی و در این کمیسیون تنها شهردار تصمیم گیر نیست بلکه قوه قضاییه نیز در آن حضور دارد و حکم لازم را ارایه می دهد.
قالیباف با بیان اینکه ماده 96 در سال 1369 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد مبنی بر بازرسی و تعقیب متخلفان اظهار داشت: بر اساس این قانون وزارت کار وظیفه ای بر عهده دارد که باید دستورالعمل های لازم در کارگاه های تولیدی داشته باشند.
وی با بیان اینکه اداره کار باید به صورت مستمر بازرسی داشته باشد و تقاضای تعقیب متخلفان در مراجع ذیصلاح را نیز انجام دهد، خاطرنشان کرد: بر اساس این قانون وظیفه بازرسی اداره کار فقط تذکر نیست بلکه باید از طریق دستگاه های ذیربط باید عمل شود.
شهردار تهران با بیان اینکه بر اساس ماده 101 قانون کار بازرسان کل و کارشناسان بهداشت اداره کار و عمران به عنوان ضابطین قضایی منصوب شده اند، خاطرنشان کرد: در ماده 105 این قانون نیز قید شده که اداره کار و کارشناس قضایی مکلف هستند در صورت بروز مشکلات موضوع را به کارفرما و دستگاه های ذیربط اعلام کنند.
شهردار افزود: در سال 93 دولت بر اساس اصل 138 قانون اساسی که کلیت آن بر این است که دولت و هیئت وزیران می توانند از ظرفیت های قانون اساسی برای کارهای قوه مجریه اقدام کنند وارد فعالیت شد.
قالیباف با بیان اینکه بعد از حادثه خیابان جمهوری و در ماده 3 قانون فوق آمده است که بر اساس آن آتشنشانان سراسر کشور اگر گزارشی پیدا کردند مبنی بر اینکه ناامنی وجود دارد باید این گزارشات را به وزارت کار ارسال کنند و این وزارتخانه مکلف شده تا آن گزارشات را در اولویت رسیدگی قرار دهد.
قالیباف با اشاره به ماده 4 این قانون اظهار داشت: در شورای عالی حفاظت فنی بر اساس قانون تعدادی از وزرا عضو هستند که ریاست آن نیز بر عهده وزارت کار بوده و رییس اداره بازرسی وزارت کار دبیر این شورا است و باید به کارگاه های تولیدی رسیدگی کند.
قالیبف اظهار داشت: مطرح کرده اند که ساختمان پلاسکو کاربری تجاری و اداری داشته است اما در قانون کار سال 69 و در ماده 4 تعریفی از کارگاه آمده است مبنی بر اینکه کارگاه محلی است که کارگر به درخواست کارفرما در آنجا فعالیت کند که شامل موسسات کشاورزی، ترابری، مسافربری، تجاری، تولیدی و ... است.
وی با بیان اینکه قانون در سال 69 مراکز مختلف و کارگاه ها را مشخص و تعریف کرده است، ادامه داد: هنگامی که برای افراد فعال در سرای محله ها درخواست بیمه کردیم وزارت کار اعلام کرد هر مکان و فعالیتی طبق ماده 4 کارگاه محسوب می شود حتی اگر کار فرهنگی انجام شود بنابراین برای سرای محله کد کارگاهی گرفتیم تا بتوانیم اعضای آن را بیمه کنیم.
شهردار تهران با اشاره به جایگاه سازمان نظام مهندسی گفت: سازمان نظام مهندسی بر طراحی و اجرای مجوزهایی که شهرداری صادر کرده، نظارت می کند و این نظارت باید به صورت دایمی انجام شود.
قالیباف تصریح کرد: با این قوانینی که وجود دارد قانون وزارت کار، قانون سازمان نظام مهندسی، قانون شهرداری ها، قانون مالک و مستاجر و قوانین مدنی کمبود قانون نداریم بلکه برخی قوانین به اصلاح نیاز دارند.
نظر شما