بستني مشهدي با طعم شير بز فرانسوي / با نگهداري از ۱۰ بز سانن به اندازه يك مدير نجومي پول درو كنيد!

خبرگزاری شبستان: ابراهيم پناه از كودكي به حوزه دامپروري علاقه داشت. در دانشگاه نيز رشته دامپروري خواند و در دوران سربازي و وقتي در نيروي هوايي ارتش در شهر مشهد خدمت مي‌كرد، در قمست جهاد سازندگي مسئول رسيدگي به دام‌ها شد و توانست يك گاوداری احداث کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از بسیج سازندگی، جواد ابراهيم پناه از كودكي به حوزه دامپروري علاقه داشت. در دانشگاه نيز رشته دامپروري خواند و در دوران سربازي و وقتي در نيروي هوايي ارتش در شهر مشهد خدمت مي‌كرد، در قمست جهاد سازندگي مسئول رسيدگي به دام‌ها شد و توانست با رشد و توسعه اين بخش، يك گاوداري با سودآوري خوب براي جهاد تاسيس كند.

پيش از اينكه كار خود را در حوزه پرورش بز آغاز كند، چند سالي هم مرغ داري را تجربه كرده است. جواد ابراهيم پناه مي‌گويد: در ابتداي كارم در حوزه بز 30 ميليون تومان وام به كمك بسيج سازندگي گرفتم و اين وام محرك خوبي براي اين كار توليدي بود. بالاخره كار پرورش بز سانن را آغاز كرده و در سه حوزه اصلي اين توليدي فعاليت مي‌كند. حوزه اول پرورش بزغاله سانن، حوزه دوم فرآوري محصولات لبني مثل كره و پنير و كشك و خامه از شير بز سانن و حوزه سوم كه براي اولين بار در ايران رخ مي‌دهد، توليد بستني از شير بزسانن است.

خاستگاه‌نژاد بزسانن كشور فرانسه است ولي در ميان تمام نژادهاي شيري بز در درنيا، نژاد سانن بيشترين پراكندگي را داراست. هر بز معمولي در كشور ما سالانه در حدود 150 كيلو شير مي‌دهد، در صورتي كه توليد شير بز سانن 10 برابر است. جواد ابراهيم پناه از خواص دارويي اين شير هم مي‌گويد كه درماني قطعي و مناسب براي خيلي از بيماري‌ها از جمله روماتيسم است.

وي مي‌گويد: براي اينكه بهره وري را در اين كار افزايش دهيم، بز نر را سانن انتخاب كرده و بز ماده را از بزهاي بومي انتخاب مي‌كنيم، تا بزغاله‌اي كه به دنيا مي‌آيد، بزغاله اي با بهره وري بالا و همچنين سازگار با شرايط بومي كشور ما باشد.
همسر، برادر، خواهر و دو پسر جواد ابراهيم پناه در كار پرورش بز به او كمك مي‌كنند و به جز آن‌ها، براي 4 نفر ديگر هم شغل ايجاد كرده است.

ابراهيم‌پناه كه واحد توليدي‌اش در شهر مشهد مقدس و در استان خراسان رضوي قرار دارد، مي‌گويد: 52 رأس بز داريم كه در روز تقريبا 90 تا 100 كيلو شير مي‌دهند. هر كيلو شير بز سانن را به قيمت 3500 تومان مي‌فروشيم. بز در طول سال فصل خاصي براي شيردهي ندارد و در طول سال 10 ماه شير مي‌دهند. در كنار فروش شير از توليد بزغاله نيز سالانه 100 ميليون تومان درآمد داريم.

ابراهيم‌پناه در پايان گفت‌وگو گلايه‌اي هم از جوانان دارد و با يك حساب سرانگشتي مي‌گويد كه شغل‌هاي توليدي درآمد بسيار بهتري دارند. وي مي‌افزايد: «جوانان ما كم كار شده‌اند. فرهنگ بدي رواج پيدا كرده است. چرا جوانان ما به دنبال كار دولتي هستند؟ كار دولتي حقوق بخور و نمير دارد. با وام هايي كه امروز براي كارهاي توليدي داده مي‌شود، راحت مي‌توان 10 رأس بز خريداري كرد. حال اين 10 بز را يا به چرا ببرد يا در سالني مخصوص علوفه بدهد در روز 30 كيلو شير خواهد داشت. اگر اين 30 كيلوگرم شير را به قيمت هر كيلوگرم 3 هزار و 500 تومان بفروشد مي‌شود روزي 115 هزار تومان. هر بزي در روز 3 كيلو علوفه ميلش مي‌كشد كه به قرار هركيلو علوفه 2 هزار و 500 تومان مي‌شود روزي 7 هزار و 500 تومان. غذاي هر بز را اگر از 115 هزارتومان كم كنيم درآمد روزانه از شير مي‌شود 107 هزار و پانصد تومان. با اين شرايط شما ماهانه سه ميليون و دويست و بيست و پنج هزار تومان درامد داريد كه با كسر 700 هزارتومان بابت محل نگه داري اين بزها مي‌شود ماهي تقريبا دوميليون و پانصد هزار تومان. يعني شما به اندازه يك كارمند با حقوقي خوب درآمد كسب كرده‌ايد. اين فقط درآمد شير بود. بزها در سال 2 بار بچه به دنيا مي‌آورند و بعضي وقتها دوقلو هم مي‌شود كه اگر ساليانه ميانگين 30 عدد بز به دنيا بيايد كه هركدام هم 2.5 ميليون تومان به فروش برسد مي‌شود ساليانه 75 ميليون تومان كه اگر تقسيم بر 12 ماه كنيم ماهانه مجموعه شما 8.5 ميليون تومان درامد خواهيد داشت. يعني فقط با 10 بز به اندازه يك مدير عالي‌رتبه درآمد مي‌توان كسب كرد!»

کد خبر 607237

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha