ضعف معنویت علت اصلی افسردگی در جامعه/ جوانان باید معنوی درمانی شوند

خبرگزاری شبستان:یک روان شناس با اشاره به نوعی افسردگی در جامعه اشاره کرد و گفت: افسردگی دارای علل و عوامل پیچیده و مخفی است که یکی از انها بد معرفی شدن دین، سست شدن اعتقادات، بیشتر مشکل ضعف معنویت است و جز با معنوی درمانی از قرآن درمان نمی شود.

علی محمدی، روانشناس و مشاور خانواده در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان با بیان اینکه خانواده مقدس‌ترین نهاد تربیتی اما در اوج مظلومیت است، گفت: زیرا خانواده از صدها جانب دچار فشار است.لذا ما نباید در کشور هیچ دغدغه ای بالاتر از خانواده داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه اعتیاد از جمله آسیب های اجتماعی است که زمینه ساز صدها فساد در خانواده می شود، بیان کرد: پیامدهای اعتیاد در خانواده شامل انواع مختلف است که تغییر هویت یکی از این عوامل است که باعث از بین بردن اعتقاد، غیرت، بی‌تفاوتی، بی‌مسئولیتی، خنثی بودن در مقابل زن، فرزند، جامعه و آینده می‌شود.

 

محمدی در ادامه اظهار کرد: خانواده هایی که دارای والدین معتاد هستند فرزندانشان دارای خلاء محبتی، کم شدن اعتبار شخصیت، احساس نوعی خودکم بینی می کنند زیرا در چنین شرایطی فرزندان درک نمی شوند و دچار افت تحصیلی و مشکلات تحصیلی فراوانی می شوند.

 

وی با اشاره به شرایط زنان دارای همسران معتاد اذعان کرد: برخی از همسران، مردان معتاد به دلیل عدم رابطه جنسی و عاطفی با همسرانشان و همچنین نیاز طبیعی که خداوند در وجود انسان گذاشته، مجبور به برقراری ارتباط با مردان نامحرم می شوند، هرچند تعداد این گروه از زنان زیاد نیست ولی هزار نفر آنها هم برای جامعه ما زیاد است البته زنانی هم هستند که با وجود همسران معتاد با اعتماد به نفس بالا پای فرزندان خود ایستادند و با همسران خود نیز کنار می آیند.

 

این روانشناس با بیان اینکه رابطه زودهنگام فرزندان دختر و پسر در خانواده های دارای اعتیاد بیشتر است، افزود: همچنین بیوه شدن دختران در جوانی و نوجوانی از دیگر پیامدهای اعتیاد می باشد. دختران زیادی در جامعه هستند که به دلیل تامین مواد پدر  و به اجبار خانواده دست به کارهای نامشروع می زنند این گونه مسایل لایه های پنهان و پوشیده شهر ماست که راه حلی برایشان نداریم.

 

محمدی با بیان اینکه طلاق از دیگر مشکلات خانواده های دارای اعتیاد است، اذعان کرد: رفتارهای ناشایست والدین با فرزندان باعث گرایش آنها به کارهای خلاف برای تامین مالی و مصرف اعتیاد آنها می شود.

 

وی با اشاره به تهاجم فرهنگی تصریح کرد: صدها و هزاران کانال برای تخریب حساب شده خانواده از داخل و خارج به طور شبانه روز و با استفاده از پیشرفته ترین امکانات مانند اینترنت، ماهواره، شبکه های مجازی، تخریب اخلاق، برداشتن حیا، تصمیم جدی برای ایجاد تغییر هویت در نسل حال و آینده با انواع تهاجمات فرهنگی، دینی و اجتماعی در حال فعالیت هستند.

 

وی با ابراز تاسف از پایین آمدن سن رابطه دختر و پسر تا 8 سال خاطرنشان کرد: به دلیل بلوغ های زودرس، تغییر غذاها با کالری بالا و بی حیایی متاسفانه نقل مجالس بسیاری از دختران و پسران سخن از رابطه با جنس مخالف است و متاسفانه این موضوع در مدارس راهنمایی و دبیرستان بسیار گسترش یافته است.

 

این روانشناس با بیان اینکه بسیاری از والدین از این رابطه های بدون اطلاع پدر و مادر گله و شکایت دارند، تصریح کرد: بنده موارد متعددی داشتم و دارم که دختر و پسر 2 یا 3 سال با هم رابطه داشتند که والدین بی خبر بودند بعد هم که به مشکل می خورند از ما می خواهند راه نجاتی برای آنها معرفی کنیم ،حتی درصدی نیز با هم رابطه جنسی برقرار می کنند.

 

این مشاور خانواده تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از والدین هم هنوز نمی خواهند بپذیرند که نسل جدید با نسل گذشته فرق کرده، زمینه های آماده تحریکی فراوانی مانند اینترنت، تلفن همراه این نیاز را بر آنها تحمیل کرده است.

 

وی با اشاره به کمبود محبت در فرزندان طلاق اظهار کرد: مادران متارکه کرده و سن ازدواج گذشته ها به ویژه فرزندانی که بدون مادر در بین خانواده مرد یا خانواده زن مانند مادربزرگ و پدربزرگ زندگی می کنند اینها معمولا پدران و مادران شاغل نیز دارند که متاسفانه از نوعی افسردگی پنهان رنج می برند.

 

وی با اشاره به راهکارها و آموزش های نجات خانواده اظهار کرد: تمامی این مشکلات خانوادگی در ایران فقط ناشی از عدم آشنایی خانواده ها با قرآن و نهج البلاغه به صورت کاربردی است ،زیرا این کتاب برای تمامی مشکلات خانوادگی با نمونه های ذکر شده دارای عالی ترین، تخصصی ترین، مترقی ترین، به روزترین راهکارهای آموزش و مشاوره دارند. ما سالهاست در حال آشنایی خانواده ها با این آموزش ها هستیم.

 

این روان شناس با اشاره به نوعی افسردگی و وسواس خاص در جامعه اشاره کرد و گفت: این نوع افسردگی در سنین مختلف در حال گسترش است، این نوع افسردگی و وسواس نه در دانشگاه ها شناخته شده است و در حوزه ها هم متخصص و کارشناس ندارد.

 

محمدی ادامه داد: زیرا این نوع افسردگی دارای علل و عوامل پیچیده و مخفی است که یکی از انها بد معرفی شدن دین، سست شدن اعتقادات، بیشتر مشکل ضعف معنویت است و جز با معنوی درمانی از قران و نهج البلاغه و مثنوی هم درمان نمی شود.

 

این روان شناس گفت: حوزه ها با توجه به ظرفیتی که دارند می توانند نقش مهمی در تقوییت جایگاه خانواده داشته باشند.

 

 

 

کد خبر 607210

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha