خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: گمرک جمهوری اسلامی ایران بهعنوان مرزبان اقتصادی کشور مسئولیت اعمال حاکمیت دولت در اجرای قوانین و مقررات مربوط به عبور کالا تحت رویههای صادرات، واردات و ترانزیت را مطابق با ماده دو قانون امور گمرکی و با ایجاد تعامل و هماهنگی فیمابین سازمانهای همجوار و همکار، عهدهدار است. بر همین اساس و به منظور بهبود فضای کسب و کار از طریق ارائه تسهیلات در فرآیند تجارت خارجی، همراستا با سیاستهای سازمان جهانی گمرک در خصوص سادهسازی فرآیندهای گمرکی در کلیه رویهها و حذف تشریفات زائد با بهکارگیری فناوریهای نوین اطلاعاتی و سامانههای هوشمند الکترونیکی اقدام کرده است.
بنابراین گزارش، این سازمان در راستای تحقق گمرک الکترونیک و بر اساس طرح پیکارد سازمان جهانی گمرک، اقدام به تولید و پیادهسازی سامانه جامع گمرکی با امکان پوشش کلیه فـرآیندها و عملیات ترخیص کالا از لحظه ورود کالا به قلمرو گمرکی تا اتمام تشریفات ترخیص کالا با همکاری جمعی از استادان و دانشجویان نخبه دانشگاه تهران کرده است. چندی قبل در خبرها آمده بود که درآمدها با اجرای سامانه جامع گمرکی افزایش 40 درصدی داشته است و حال شاهد کاهش 10 میلیارد دلاری قاچاق کالا با راه اندازی سامانه جامع گمرگی هستیم.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از مسعود کرباسیان، رییس کل گمرک ایران نوشته است: "راه اندازی سامانه جامع گمرگی عامل مهم کاهش 10 میلیارد دلاری قاچاق کالا و رسیدن از 25 به 15 میلیارد دلار است. با راه اندازی این سامانه، رصد کالاها از مرحله ورود به کشور، تولید و مصرف امکانپذیر شد. در این مقوله فقط مساله انبارهای خارج از گمرک باقی مانده تا با سازمان هایی که با قاچاق کالا مبارزه می کنند، تبادل اطلاعات کنیم و آنها با بهره برداری از انبارها قادر به استفاده از این اطلاعات باشند. هم اکنون گمرکات کشور به این سامانه متصل شده، رویه های گمرکی بر همین مبنا قرار گرفته و سیستم کاغذی کنار گذاشته شده است.
یادآور می شود: سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی پس از روی کارآمدن دولت یازدهم به دستور مسعود کرباسیان رئیس کل گمرک ایران و با همکاری پژوهشکده سامانههای هوشمند دانشگاه تهران طراحی و راهاندازی شد. بنابر اظهار صاحبنظران، مشارکت گسترده جوانان ایرانی و تکیه بر دانش و توانمندی دانشپژوهان داخلی، یکی از مزیتهای مهم و قابل تحسین این سامانه بهشمار میرود که حتی رؤسای چندین گمرک خارجی و معاون سازمان جهانی گمرک نیز این توانمندی داخلی را قابل تحسین دانستهاند. دستاوردهای سامانه جامع گمرکی شامل کاهش زمان، کاهش هزینه، تبادل الکترونیک اطلاعات با سازمان های همجوار به منظور جلوگیری از جعل، افزایش کشفیات قاچاق ... و همچنین افزایش همه درآمد های وصولی در 20 ردیف است.
نظر شما