خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شركت نفت ستاره خليج فارس در سال 1385 با هدف طراحي، مديريت، تامين منابع مالي، احداث، بهرهبرداري و نگهداري از پالايشگاه ميعانات گازي به ثبت رسيد. این شرکت با بهره گيري از توان و ظرفيت نيروهای متخصص ايراني و شركت هاي داخلي اعم از مديريتي ، مهندسي و ساخت از جمله بزرگترين شركت هاي پالايشي است كه هم اكنون در حال احداث پالايشگاه ميعانات گازي در بندرعباس با ظرفيت 360,000 بشكه در روز مي باشد.
بنابراین گزارش، افزايش ميزان توليد انواع بنزين از پالايشگاه در دست احداث، توجه ویژه به منابع انسانی به عنوان سرمایه اصلی سازمان و تلاش جهت رفع نیازهای رفاهی آنان، اعمال روشهای نوین علمي در مدیریت ساخت و نصب به منظور ارتقاء سطح بهره قابل حصول از پالايشگاه، نگرش ویژه به HSE به منظور حفظ برنامه های سازمان و اعمال روشهای نوین مدیریتی تولید در همه سطوح بمنظور ارتقاء راندمان و کارائی سیستم و در نهایت افزایش نرخ بهره وری از زمره مهمترين فعاليتهاي اين شرکت است. واحد بنزین سازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی کشورتا پایان امسال به همت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا راه اندازی می شود و با این اقدام بنزین یورو۴ در تمامی کلان شهرها توزیع می شود.
این گزارش می افزاید: عباس کاظمی، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فراوردههای نفتی در این زمینه در برنامه گفتگوی ویژه خبری اعلام کرده است: "در حال حاضر بنزین یورو4 در برخی نقاط کشور توزیع میشود و در شیراز و اهواز نیز مردم از این نوع بنزین استفاده میکنند. با راهاندازی پالایشگاه بندرعباس مناطقی همچون اهواز، شیراز و بندرعباس به طور کامل بنزین یورو4 را دریافت میکنند. راهاندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس میتواند تاثیر مثبتی در توزیع بنزین یورو4 برای کشور داشته باشد، با راهاندازی ستاره خلیجفارس تمامی کلان شهرها بنزین یورو4 دریافت میکنند. فاز یک عملیات پیش راهاندازی ستاره خلیج فارس انجام گرفته است و با این پیشرفت تا اوایل سال آینده وضعیت مطلوبی را در سوخت شاهد خواهیم بود."
یادآور می شود: پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس که در سه فاز به بهرهبرداری خواهد رسید، ظرفیت تولید روزانه حدود ٣٦ میلیون لیتر بنزین با اکتان ٩٥، ۱۴ میلیون لیتر گازوئیل، چهار میلیون لیتر گاز مایع، سه میلیون لیتر سوخت جت و ۱۳۰ تن گوگرد را دارد. پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس به عنوان نخستین پالایشگاه طراحی شده براساس خوراک میعانات گازی با ظرفیت٣٦٠ هزار بشکه در روز شامل واحدهای تقطیر، تصفیه گاز مایع، تبدیل کاتالیستی، تصفیه نفتا، ایزومریزاسیون، تصفیه نفت سفید و نفت گاز با هدف تولید بنزین، گازوئیل، گاز مایع و سوخت جت که در کنار پالایشگاه فعلی بندرعباس در حال ساخت است، قرار است خوراک مورد نیاز این پالایشگاه را از طریق یک خط لوله به طول بیش از ٣٨٥ کیلومتر از پالایشگاههای گازی عسلویه تامین کند. به این ترتیب و با راهاندازی این طرحها فاصله موجود میان تولید و مصرف به طور کامل پر میشود و از سال ۹۶ در عمل واردات بنزین کشور متوقف خواهد شد. آمار مصرف نشان میدهد که با وجود رشد حدود ٣,٩ درصدی میانگین مصرف بنزین در طول هفت ماه نخست امسال، رشد مصرف تا پایان سال به کمتر از دو درصد کاهش یابد.
نظر شما