۱.۸۱ درصد، سهم ایران در تولید علم دنیا/ رتبه ۷۸ ایران در شاخص نوآوری

خبرگزاری شبستان: وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری گفت: ایران توانسته است در سال های اخیر ۱.۸۱ درصد تولید علم دنیا را به خود اختصاص دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، عصر امروز (16 بهمن) در مراسم جشن انقلاب و آیین افتتاح آزمایشگاه تحقیقات آب و رسوب ضمن تبریک فرارسیدن سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: وضعیت آموزش عالی، علم و فناوری در کشور نسبت به قبل از انقلاب و ابتدای پیروزی انقلاب، رشد و توسعه بسیارگسترده ای از نظر کمی و کیفی دارد.

 

وی با بیان اینکه ایران یکی از قدرت های علمی در دنیاست، افزود: براساس شاخص های علمی جمهوری اسلامی ایران در زمینه تولید علم در منطقه رتبه نخست را دارد.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با افزایش 25 برابری تعداد دانشجویان در کشور نسبت به سال 57 اشاره کرد و گفت: در سال 57 تعداد دانشجویان در کشور 175 هزار نفر بود اما  الان 25 برابر افزایش یافته است. هم اکنون در مقطع کارشناسی ارشد 122 برابر نسبت به سال 57 دانشجو داریم، این آمارها نشان می دهد حرکت علمی خوبی بعد از انقلاب در کشور انجام شده است.

 

وی با بیان اینکه در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد موسسات و آموزشگاه های علمی و مراکز آموزش عالی 12 برابر رشد یافته است، افزود: در سال 57 فقط 7 هزار عضو هیئت علمی داشتیم که الان به بیش از 80 هزار رسیده است. براساس متوسط کشوری سرانه استخدام اعضای هیئت علمی به نسبت دانشجو یک به 27 است که در برنامه ششم توسعه یک به 20 مصوب شده است، برهمین اساس باید در 5 سال آینده تعداد اعضای هیئت علمی زیادی در دانشگاه ها استخدام شود.

 

فرهادی با تأکید براینکه جایگاه علمی ایران درخور توجه است، گفت: توسعه علمی صرفا استناد به مقالات در ژورنال های معتبر علمی نیست. با اینحال براساس شاخص های تولید علم، 1.81 درصد از تولید علم دنیا در ایران انجام می شود در حالیکه جمعیت ما یک درصد جمعیت دنیاست. هم چنین 2.2 درصد مقالات پراستناد را مربوط به کشور ایران است.

 

وی با اشاره به شاخص نوآوری، اعلام کرد: دوسال گذشته در این شاخص رتبه 131 جهان را داشتیم اما الان رتبه 78 را به دست آورده ایم.

 

وزیر علوم، تحقیقات وفناوری با اشاره به وجود 39 پارک علم و فناوری در کشور، گفت: بیش از 4 هزار شرکت دانش بنیان در کشور داریم که بیش از دو هزار و 500 شرکت فعالیت می کنند و تولید دانش محور دارند. همچنین 169 مرکز رشد در دانشگاه ها داریم که یافته های علمی به پارک ها رفته و به تولید انبوه می رسد.

 

وی با بیان اینکه دولت سالانه 750 هزار شغل در کشور ایجاد کرده است، اظهار کرد: با اینکه دولت فرصت های شغلی زیادی ایجاد کرده است اما به دلیل افزایش متقاضیان کار، تعداد بیکاران اضافه شده است.

 

فرهادی در حوزه آموزش عالی به آمایش هم اشاره کرد و گفت: همه دانشگاه ها باید برنامه راهبردی را منطبق بر ضروریات، نیازها و متناسب با نیروی انسانی تهیه کنند.

 

وی با بیان اینکه در حوزه آموزش عالی کشور به 10 منطقه تقسیم شده است، خاطرنشان کرد: گلستان در این تقسیم بندی در منطقه دو قرار دارد، دانشگاه های این منطقه باید با هم هم افزایی داشته باشند.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به وجود 4 میلیون و 300 هزار دانشجو در کشور و بازنگری 600 رشته تحصیلی با قدمت ده سال، گفت: امسال رشته های با قدمت 5 سال به بالا را مورد بازنگری قرار خواهیم داد.

 

وی تأکید کرد: عمر بسیاری از رشته ها گذشته و باید کنار گذاشته شوند. امروز بحث مهارت آموزی در دانشگاه ها مورد تأکید جدی است و بحث دانشگاه کارآفرین دنبال می شود.

 

فرهادی با تأکید بر مأموریت گرا کردن دانشگاه ها، اظهار کرد: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با توجه به کشاورزی، جنگلداری و باغداری در استان باید مأموریت های خود را به این سمت ها پیش ببرد.

 

وی همچنین عنوان کرد: 250 پروژه تحقیقاتی با کشورهای پیشرفته در دو سال اخیر انجام داده ایم.

 

کد خبر 607119

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha