به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، محمد فراهانی رئیس بسیج مداحان کشور شنبه 16بهمن در سلسله نشستهای رسانهای گفتوگوی آئینی که در بنیاد دعبل برگزار شد با اشاره به اینکه در زمان سردار نقدی قرار بر این شد که تمام اقشار در بسیج ساماندهی شوند، اظهار داشت: در حال حاضر ما 22قشر ساماندهی شده در بسیج داریم که توسط یک سازمان مرکزی در هر استان هدایت میشوند.
وی ادامه داد: ما در بسیج چهار عرصه معرفتی و علمی مداحان، تربیت و اخلاق مداحان، بصیرت و مهارت مداحان را دنبال میکنیم، برای هریک از این عرصهها نیز در چند سال گذشته برنامههای مختلفی را دنبال کردیم.
رئیس بسیج مداحان کشور تاکید کرد: در بخش آموزشی هدف ما بالا بردن سواد کانون مداحان بوده است، در این میان علاوه بر بزرگسالان برنامهای برای نوگولان حسینی نیز داشتهایم، در واقع برای گروه سنی 7تا13 سال نظام آموزشی طراحی کردیم، در رابطه با بخش آموزشی یک پروژه دانشگاهی نیز طراحی شد که به شکل مدون درآمده است و حالا میتوانیم در این بخش دانشجو نیز جذب کنیم.
فراهانی یادآور شد: در نظام آموزشی مداحان چندین کتاب نیز با حضور سازمان تبلیغات اسلامی و برخی مجامع خصوصی تدوین و چاپ شده است، امروزه ما در حدود 30مجمع نوگولان حسینی در کشور داریم، البته این مجامع نیاز به مربی هم دارند که در این راستا نیز در بخشهای مختلف مربیان زیادی آموزش دادهایم.
وی با بیان اینکه نرم افزار " الحان الذاکرین" با صدای مداحان تهیه شده است، خاطرنشان کرد: در این نرمافزار از صدای مداحان خبره در نواختن دستگاههای مختلف استفاده شده است و نوعی برنامه آموزشی برای کسانی است که میخواهند در بخش مداحی آگاهی لازم را پیدا کنند.
رئیس بسیج مداحان کشور ابراز داشت: در بخش تربیتی و اخلاقی نیز توانستیم منبع درسی "اخلاق ذاکرین" را تهیه نماییم، در اصل کتابهای اخلاقی موجود را در قالب صنف مداحی گردآوری کردیم، در طول شش سال گذشته ما تلاش کردیم کلاس اخلاق برای مداحان برگزار کنیم.
فراهانی با اشاره به اینکه شورای تشکل مداحان برای نظارت بروی کار مداحان تشکیل شده است، تصریح کرد: در این شورا کار نظارت بروی مداحان و بررسی عملکرد آنها انجام میشود، البته در عرصه بصیرت نیز اقداماتی صورت گرفته است، در واقع برای بصیرت افزایی مداحان قبل از آغاز مراسمهای مذهبی همایشهایی برگزار میشود، ما هرسال یک همایش برای بصیرت نخبگان مداح بعد از محرم و صفر در مشهد برگزار میکنیم.
وی بیان کرد: در بحث بصیرتافزایی یکی از اقدامات مقابله با فرقه شیرازی بود، در این راستا نشستهای زیادی برگزار شد که بسیار موثر واقع شد، همچنین موضوع عدم ورود مداحان به گروه حزبی یا جریان سیاسی خاص در دستو کار ما است، از سوی دیگر پیروی کردن از رهنمودهای رهبری در راس کار ما در بخش بصیرت مداحان قرار گرفته است.
رئیس بسیج مداحان کشور افزود: ما در برنامههای سالیانه خود معرفی یک مداح شهید را در دستور کار خود قرار دادهایم، از این رو از مداحان خود طی جلساتی که برگزار میکنیم خواستاریم به شخصیت این مداحان بپردازیم، همچنین استفاده از اشعار انقلابی را نیز در دستور کار خود قرار دادهایم، برای بخش مهارتافزایی مداحان نیز کلاسهای روانشناسی برای جذب مخاطب را تهیه کرده و همچنین در بخش سبکشناسی و اشنایی با دستگاههای مختلف نیز کلاسهایی برگزار میشود.
فراهانی اضافه کرد: ما برای آگاهی از نخبگان هر ساله یک سوگواره برگزار میکنیم که مداحان سراسر کشور در آن حضور پیدا کرده و با نوای دلنشین خود به آواز خوانی میپردازند، پس از این همایش افراد برجسته شناخته شده و از میان آنها به برای بسیج مداحان استفاده میشود.
وی در ادامه گفت: بسیج مداحان در واقع یار دیگر سازمانها است و به دنبال موازی کاری نیست، ما در بسیج مداحان سعی کردیم هرگونه سیاسی کاری از سوی مداحان را نیز با تذکر اخلاقی مانع شویم، البته در این راه هیچ قدرتی ایجابی از سوی ما وجود ندارد و ما میتوانیم متخلفین را تنها به مراجع ذیر صلاح معرفی کنیم، ما در تلاش هستیم آنچه فرموده رهبری است را پیاده کنیم.
رئیس بسیج مداحان کشور عنوان کرد: در رابطه با مداحانی که در صدا و سیما مشغول خواندن هستند یا برنامههای آنها در حال پخش شدن هست از آنها میتوان به عنوان الگو استفاده کرد، البته نباید فراموش کرد که در میان همه اقشار مداحان کمترین متخلف را داشته و همیشه الگو بودند، با این وجود مردم چنانچه تخلفی را شاهد بودند میتوانند به بسیج مداحان هر استان اعلام دارند.
فراهانی در رابطه با مداح زن یادآور شد: ما برای بانوان مداح نیز کلاسهای آموزشی در نظر گرفتهایم، در این راه نشستهای هفتگی برای خانمهای به اصطلاح جلسهای برگزار میکنیم و آنها را نسبت به مسائل روز و مذهبی توجیه میکنیم، ما به دنبال گسترش حوزه فعالیت بانوان ذاکر هستیم.
نظر شما