به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، اختتامیه اولین همایش بزرگداشت و تجلیل از خیرین حوزه های علمیه خواهران صبح امروز با حضور جمعی از مسئولان حوزه های علمیه و تعدادی از خیرین و حجت الاسلام پورمحمدی، وزیر دادگستری، رحمانی فضلی، وزیر کشور و آیت الله مقتدایی، رئیس شورای سیاستگذاری حوزه های علمیه کشور در مجتمع آدینه برگزار شد.
رحمانی فضلی در ادامه این نشست با اشاره به چگونگی مدیریت و ساماندهی آسیب های اجتماعی گفت: با توجه به ظرفیت عظیم حوزه ها در جامعه جایگاه موثر مدارس در کاهش آسیب های اجتماعی مشخص می شود.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری سه مساله اجتماعی را در چند سال اخیر مطرح کردند، خاطرنشان کرد: اولین مساله تهاجم فرهنگی بود که در چند سال قبل که آثار شبکه های اجتماعی و فضای رسانه ای ضعیف بود این مساله مطرح شد.
رحمانی فضلی با اشاره به بحث تغییرات اجتماعی و عدم مقاومت در برابر آن اظهار کرد: ما فقط می توانیم در برابر تغییرات اجتماعی مدیریت کنیم که با توجه به امکانات و تکنولوژی دنیای غرب اگر این مساله برنامه ریزی و مدیریت نشود دچار خسران بزرگ می شویم.
وزیر کشور با اشاره به بحث سبک زندگی از سوی رهبری تصریح کرد: مبحث سبک زندگی به دنبال تغییرات اجتماعی به وجود می آید و ما برای اینکه جامعه را مصون کنیم در برابر تغییرات اجتماعی باید سبک زندگی را مصون کنیم.
وی با اشاره به بحث آسیب های اجتماعی که محصول سبک زندگی و تغییرات اجتماعی و تهاجم فرهنگی است، ادامه داد: در این راستا ما در وزارت کشور ماموریت پیدا کردیم که مرکز رصد اجتماعی را با هدف رصد تحولات اجتماعی و به دست آوردن آمار و اطلاعاتی در این زمینه راه اندازی کنیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه تمامی گزارشات این مرکز را به صورت مدون خدمت مقام معظم رهبری رساندیم، افزود: ایشان این گزارشات را مطالعه کردند و دستور دادند تمامی مسئولان اجتماعی کشور در جلسه ای به خدمتشان بروند به طوریکه 28 نهاد اجتماعی به خدمت رهبری رسیدند.
وزیر کشور با اشاره به صحبت 22 نفر از مسئولان در جلسه دوم گفت: در آن جلسه حضرت آقا فرمودند برای بررسی بیشتر جلسه سوم شش ماه بعد تشکیل شود و برای ما تکالیفی را مشخص کردند.
وی با اشاره به تقسیم کار ملی از سوی رهبری و اینکه همه دستگاه ها باید وظایف و سهمی در مقوله کاهش آسیب های اجتماعی داشته باشند، خاطرنشان کرد: بر این اساس رهبری 5 اولویت اعتیاد، حاشیه نشینی، طلاق، مفاسد اقتصادی و مناطق بحرانی را مشخص کردند و دستور فرمودند سازمان اجتماعی ایجاد شود که کارهای اجرایی مهم را پیش ببرد.
رحمانی فضلی گفت: رهبری تاکید داشتند برای این سازمان شورای سیاستگذاری تشکیل شود و اساسنامه شورا را تغییر دهید و همچنین دستور دادند وزیر کشور عضو شورای انقلاب فرهنگی شود تا مسیر قانونگذاری کوتاه گردد.
وزیر کشور با بیان اینکه رهبری فرمودند حتما بودجه و اعتباری برای این کار تعیین شود، اظهار کرد: در این راستا جلسه سوم نیز تشکیل شد و جلسه چهارم هم دو ماه پیش با حضور رهبری برگزار شد و اعلام کردند که از روند کار خرسندم و این تازه شروع خوبی بوده است و گفتند پنجم اردیبهشت نیز جلسه بعدی تشکیل شود.
وی با بیان اینکه ما نمی توانیم با مقوله آسیب های اجتماعی به صورت رسمی، دولتی، اداری و اجریی عمل کنیم، تصریح کرد: بهترین راه برای کاهش آسیب های اجتماعی این است که پیشگیری صورت گیرد و باید آسیب ها را به صورت اجتماعی و اجرایی از بین برد.
رحمانی فضلی با بیان اینکه باید مدیریت و ساماندهی آسیب های اجتماعی را مردمی انجام داد: گفت: توقع ما از روحانیت و مردم این است که در پای منبرهای خود آگاهی بخشی کنند و کار جدی انجام دهند.
نظر شما