علی مرادخانی، در حاشیه ی برگزاری مراسم اختتامیه ی سی و پنجمین جشنواره ی تئاتر فجر درباره ی مهمترین اقدام مجموعه ی تحت مدیریت خود در چهار سال گذشته به خبرنگار تئاتر شبستان، گفت: مهمترین نکته، آرامش هنرمندان تئاتر است. یادم می آید آن اوایل هر جایی در جمع تئاتری ها حاضر می شدیم، نقد و بحث های شان با عصبانیت همراه بود. رویکرد ما گفت و گو و بحث در حوزه ی تئاتر با هنرمندان بود که خوشبختانه امروز این نگاه جواب داده و اگر نقدی وجود دارد، در چارچوب نقد و نظر صنفی بیان می شود.
وی با بیان اینکه باید به خواست ها و انتقادات اهالی تئاتر توجه کنیم، یادآور شد: مهم است که تعامل شما با یک جامعه ی صنفی و هنری به گونه ای باشد که خواست ها و امکان خواهی های آنان در فضای وفاق، آرامش و همدلی مطرح شود و دولت را با خواست های خود همراه بدانند که این مهم از دستاوردهای دولت تدبیر و امید است.
معاون امور هنری وزارت ارشاد تاکید کرد: حوزه ی هنر، حوزه ی ریاستی نیست و بلکه حوزه ی رفاقت است. من امیدوارم روزی برسد که هنرمندان بدون دغدغه های جانبی، هنرشان را ارائه کنند. رویکرد ما همراهی با هنرمندان، شنیدن نقد و گفت و گو با آن هاست که در این زمینه کار مهمی اتفاق افتاده و در همه ی بخش های هنر ما روابط دوستانه ای با هنرمندان داریم که موجب افتخار ماست.
مرادخانی ادامه داد: اینکه دو سال از زمان وزارت علی جنتی را به نام تئاتر نامگذاری کردیم، اتفاق مهمی بود که ثمره ی آن بعدها به چشم می آید. کارهای بسیاری صورت گرفته که الان کسی نمی بینید چون شبیه به ساختمانی است که در مرحله ی فونداسیون است و پس از اینکه کاملا ساخته شد، دیده می شود.
علی مرادخانی ساخت پلاتوها و سالن های تئاتری را از مهم ترین اقدامات دولت دانست و توضیح داد: پلاتوهایی در سراسر کشور ساخته شده و در اختیار گروه های تئاتری قرار گرفته اند. هم اینک چیزی حدود هفده پلاتو در حال ساخت ایت که به ظرفیت فضای تئاتری کشور اضافه می شود. ما در تهارن نیز از اندک امکاناتی که داشتیم بهره گرفتیم و بازسازی تالار سایه و تالار قشقایی از مجموعه ی تئاتر شهر از آن جمله است.
وی با بیان اینکه نگاه ما فراهم سازی حداکثر امکانات است، گفت: سعی کرده ایم با بضاعت های حداقلی که داریم، توجه خود را معطوف تئاتر کنیم و نشان بدهیم که تئاتر برای دولت یازدهم، مهم و صاحب کرامت است. ما تئاتر را آیینه ی تمام نمای تفکر ملی کشور می دانیم و همیت ما حمایت از این هنر والاست.
معاونت هنری وزیر ارشاد در پاسخ به این سئوال که آیا سعید اسدی دبیر دوره ی بعدی جشنواره خواهد بود یا خیر، گفت: اسدی زحمات بسیاری برای جشنواره ی فجر کشیده و من خیلی دوست دارم که بتوانیم در آینده از حضور او بهره مند شویم اما باید مطالعات لازم انجام شود و تصمیم و آمادگی شخص درباره ی مسئولیت پذیری مجدد مهم است. علاوه بر این ما در حال تدوین برنامه ای برای جشنواره ها هستیم تا تکلیف مدیریت جشنواره مشخص تر از پیش باشد. ما نباید زمان را از دست بدهیم چرا که انتخاب بسیاری از بخش های تئاتر بین الملل و اتفاق های دیگر به زمان نیاز دارد.
نظر شما