به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، تجدید میثاق مدیران و کارکنان وزارت کشور با آرمانهای امام راحل (ره)، تشکیل هیأت ویژه گزارش ملی بررسی حادثه پلاسکو، وزیر خارجه فرانسه و وزیر دفاع ارمنستان میهمانان این هفته روحانی، تعیین پاداش پایان سال کارکنان دولت برخی از اخبار دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
برگزاری نخستین جلسه هیأت ویژه گزارش ملی بررسی حادثه پلاسکو
پیرو حکم رییس جمهوری نخستین جلسه هیأت ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو صبح امروز در نهاد ریاست جمهوری با حضور اعضای هیأت وزرا و مسئولان ذیربط تشکیل شد.
محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهور در این جلسه با اشاره به اینکه حادثه ساختمان پلاسکو علیرغم ابعاد و خسارتهای تلخ؛ صحنه جانفشانی آتشنشانان ایثارگر، همگرایی و همکاری دستگاهها و نهادها برای خدمت و نیز جلوه همدلی مردم شد؛ بر لزوم عملکرد مستقل، علمی و آزادانه هیات ویژه و همکاری همه دستگاهها و نهادها در این زمینه تاکید کرد.
وی ادامه داد: با دستور رییس جمهوری این هیات شامل ترکیبی علمی، غیر دولتی و غیرسیاسی است که چهرههای برجسته تخصص های مختلف و نهادهای مدنی و مهندسی در آن حضور دارند تا با هدف حفظ و ارتقای سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی فرایند حادثه را بررسی و به ملت گزارش دهد.
رییس دفتر رییس جمهوری اغراض سیاسی و جناحی را آفتی بزرگ در مسایل کلان و ملی با جامعه دانست و تاکید کرد: هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو، هرگز به دنبال مقصرسازی نبوده بلکه از مهمترین اهداف آن، ارایه راه حل و اصلاحات ساختاری و مدیریتی برای عدم تکرار حوادث مشابه در آینده است.
نهاوندیان افزود: آگاهانه تصمیم گرفته شد تا هیچ دستگاه خاصی متولی این هیات نباشد تا هیأت با استفاده از جایگاه ویژه انتصاب از سوی رییس جمهور و با استقلال و آزادی نظر، وظیفه ملی خود را انجام دهد اما همکاری همه قوا، دستگاهها و نهادها امری ضروری برای تحقق ماموریت ملی این هیات است.
رییس دفتر رییس جمهور ابراز امیدواری کرد که این هیات هر چه سریعتر گزارشی جامع، تخصصی و علمی از حادثه ارائه دهد تا ضمن التیام روحی جامعه، زمینهساز اصلاحات احتمالی لازم در قوانین، رویه ها و ساختارهای مدیریتی با هدف عدم وقوع چنین حوادثی شود.
در این جلسه عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پور محمدی وزیر دادگستری، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمدباقر قالیباف شهردار تهران، محمد سعیدیکیا رییس بنیاد مستضعفان، عباس جعفری دولتآبادی دادستان تهران و اعضای هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو ضمن ارائه توضیحاتی درباره علل و عوامل وقوع حوادث مشابه و ضرورتهای مدیریت بهینه بحران، بر استقلال هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو و همکاری همه جانبه همه بخش ها با این هیات در این امر خطیر ملی، تاکید کردند.
محمدتقی احمدی رییس و دیگر اعضای هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو نیز در این جلسه اعلام کردند که با رویکرد مستقل، علمی، تخصصی، جامع و مساله شناسی همراه با راهحلهای مدیریتی به بررسی حادثه و گزارش آن خواهند پرداخت و از نظرات کارشناسان و صاحبنظران در حوزههای تخصصی بهره خواهند گرفت.
تا استقرار حکومت امام زمان پشت رهبری حرکت خواهیم کرد
محمدحسین مقیمی روز یکشنبه با حضور در مرقد مطهر امام خمینی (ره) در جمع معاونان و کارکنان وزارت کشور، گروهی از مردم و اصحاب رسانه، گفت: امروز آمدیم تا با آرمان های امام راحل بار دیگر عهد و اخوت ببندیم و بگوییم تا استقرار حکومت امام زمان پشت رهبری حرکت خواهیم کرد و پشتیبان رهبرمعظم انقلاب خواهیم بود.
قائم مقام وزیر کشور با بیان اینکه در وزارت کشور مسئولیت سنگینی برعهده داریم، افزود: باید در تبعیت از رهبری و اجرای سیاست ها و برنامه های دولت تدبیرو امید تلاش کنیم و کوشا باشیم تا دولت به سیاست ها و اهداف بلند خود که همانا حمایت از مردم رسیده است، دست یابد.
وی در بخش دیگری از سخناش به نهضت امام خمینی (ره) در دوران قبل از انقلاب و پس از آن اشاره کرد و افزود: امام راحل پرچمدار این نظام بودند و همه وقت خود را صرف انقلاب و مردم کردند و با دست خالی و بدون اسلحه و امکانات نظامی با پشتیبانی همین مردم، انقلاب را به پیروزی رساندند.
قائم مقام وزیر کشور افزود: امام خمینی (ره) به هیچ کس جز خدا دل نبستند و وابستگی به کشورهای شرق و غرب نداشتند و با سردادن شعار نه شرقی نه غربی و با پشتیبانی مردم و وحدت کلمه انقلاب را به پیروزی رساندند.
مقیمی در پایان با یاد و خاطره مرحوم آیت الله هاشمی افزود : هاشمی از برترین شاگردان امام و منشا آثار بسیار زیادی برای نظام بود که از سال 42 تا 57 دوست و همراه امام راحل بود و در سخت ترین شرایط از یاری امام دست برنداشت.
«هیأت ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو» تشکیل شد
روحانی با هدف اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری از وقوع حوادث مشابه ساختمان پلاسکو در حکمی دکتر محمد تقی احمدی رییس دانشگاه تربیت مدرس را به ریاست "هیأت ویژه گزارش ملّی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو" منصوب کرد.
متن حکم حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر محمد تقی احمدی
رییس محترم دانشگاه تربیت مدرس
سلام علیکم
در پی حادثه آتش سوزی و فرو ریختن ساختمان پلاسکو در مرکز شهر تهران که صحنه ایثار و فداکاری آتش نشانان غیور شد و احساسات عمومی مردم ایران را در کمک به آسیب دیدگان و وحدت و انسجام ملی در برخورد با چالش ها نشان داد؛ از آن نظر که باید همه تدابیر لازم برای پیشگیری از وقوع حوادث مشابه اتخاذ شود و توان کشور در مدیریت بحران تقویت گردد؛ لازم می دانم، «هیأت ویژه گزارش ملّی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو» به ریاست جناب عالی و عضویت شخصیت های علمی و خبره در تخصصهای مختلف ذیربط به شرح ذیل تشکیل شود و ظرف مدت دو ماه «گزارش ملّی» این حادثه را با «بررسی علل و عوامل وقوع آتش سوزی و فرو ریختن ساختمان»، «نحوه مدیریت محیطی حادثه»، «کیفیت هماهنگی دستگاههای مسئول در مدیریت بحران»، «راههای پیشگیری از تکرار آن» و «اصلاحات ساختاری و مدیریتی لازم» ارایه و گزارش دقیقی جهت اطلاع مردم شریف ایران منتشر نماید.
کلیه دستگاهها و مسئولان ذیربط موظفند با این هیأت همکاری نموده و اطلاعات مربوط را در اختیار بگذارند.
دکتر علی اکبر آقا کوچک
دکتر سعید بختیاری
مهندس فرج اله رجبی
مهندس شاپور طاحونی
نصرالله طهماسبی
دکتر محمد فاضلی
دکتر سید باقر مرتضوی
دکتر رسول میرقادری
دکتر مهدی هداوند
توفیق هیأت محترم را در انجام این وظیفه ملّی از خداوند بزرگ خواستارم.
حسن روحانی
رییس جمهوری اسلامی ایران
میهمانان خارجی این هفته روحانی/از وزیر خارجه فرانسه تا وزیر دفاع ارمنستان
این هفته هم مانند هفته های قبل حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در کنار وظایف اجرایی خود میزبان چند میهمان خارجی خواهد بود که تا کنون خبر سفیر وزیر خارجه فرانسه و وزیر دفاع ارمنستان به تهران رسمی شده است.
بنابراین گزارش، طبق ترجمه ایسنا، وزارت امورخارجه فرانسه در پیام توییتری خود به سفر ژان مارک ایرو وزیر خارجه این کشور به تهران اشاره کرد.
در این پیام آمده است که ایرو قرار است ۳۰ تا ۳۱ ژانویه به تهران سفر کرده و دیدار هایی با همتای ایرانی خود محمد جواد ظریف و حسن روحانی رییس جمهور کشورمان داشته باشد.سفر وزیر امور خارجه فرانسه به تهران دوشنبه و به منظور حضور در اولین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و فرانسه و ملاقات با مقامهای کشورمان انجام میشود.
سایت رسمی وزارت امورخارجه فرانسه هم با اعلام خبر سفر وزیر امور خارجه این کشور، هدف از این سفر که به همراه هیئتی متشکل از بیش از ۶۰ شرکت فرانسوی انجام می شود را علاوه بر ملاقات با مقام های ایرانی و حضور در اولین کمیته مشترک اقتصادی فرانسه و ایران امضا توافق نامه هایی بین طرفین دانست و از گسترش همکاری های دوجانبه در حوزه های آموزش و پژوهش خبرداد.
همچنین سایت وزارت امور خارجه فرانسه خاطرنشان کرد که ژان مارک آیرو در سفر خود در رابطه با مسائل منطقه به ویژه بحران در سوریه، یمن و عراق و نقش ایران در حل آنها از طریق به کار گیری ابزار سیاسی همچنین مقابله با تروریسم و برقراری صلح در منطقه گفت و گو خواهد کرد.
علاوه براین، وزیر دفاع ارمنستان روز جمعه به خبرنگاران گفت که به زودی به ایران سفر میکند و گفتوگوهای مهمی با مقامات ایران خواهد داشت.
طبق خبر خبرگزاری آکرا، ویگن سارگسیان، وزیر دفاع ارمنستان گفت: این یک مذاکره بسیار مهم خواهد بود چرا که ما با ایران مشکلات امنیتی مشترک زیادی داریم.
وزیر دفاع ارمنستان تأکید کرد که او اهمیت زیادی برای همکاری با همسایگان قائل است.
به گزارش شبستان، این در حالی است که هفته گذشته مهمترین میهمان خارجی روحانی، وزیر خارجه کویت بود که گفته می شد برای میانجی گری بین ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس سفری چند ساعته به تهران داشته و پس از گفت و گو با حسن روحانی، در دو دیدار رسمی به رایزنی با محمد جواد ظریف همتای ایرانی خود پرداخت.
پاداش پایان سال کارکنان دولت، ۷۷۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد
هیات دولت در جلسه عصر یکشنبه خود به ریاست حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ، میزان پاداش پایان سال ۱۳۹۵ (عیدی) کارکنان دولت را مبلغ ۷۷۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرد. در این جلسه هیات دولت ، به دستگاههای اجرایی، نیروهای مسلح، نیروی انتظامی و قوه قضاییه و سایر دستگاههای اجرایی مشمول قوانین خاص اجازه داد به کارمندان خود (اعم از رسمی، ثابت، پیمانی، خرید خدمت، قراردادی و موقت)، اعضای هیات علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی و قضات که بطور تمام وقت اشتغال به کار دارند، مبلغ ثابت ۷ میلیون و ۷۰۵ هزار ریال به نسبت مدت خدمت تمام وقت در سال ۱۳۹۵ به عنوان پاداش آخر سال (عیدی) در بهمن ماه سال جاری از محل بودجه مصوب دستگاههای اجرایی پرداخت نمایند.
همچنین براساس تصمیم هیات وزیران، پرداخت هر گونه وجه دیگری به عنوان پاداش آخر سال (عیدی) یا عناوین مشابه ممنوع است و ذیحسابان و مدیران امور مالی دستگاه های اجرایی مکلفند نظارت لازم را اعمال و موارد خلاف را گزارش کنند.
پرداخت پاداش آخر سال (عیدی) موضوع این بند به کارکنان خرید خدمت، قراردادی و موقت به نسبت خدمات تمام وقت آنان در سال ۱۳۹۵ بوده و در هر حال میزان عیدی اینگونه افراد از ۵۰ درصد رقم مذکور کمتر نخواهد بود.
علاوه بر این، میزان پرداخت پاداش آخر سال (عیدی) بازنشستگان، مستمری بگیران، حقوق وظیفه از کارافتادگی، حقوق وظیفه وراث مستخدمین متوفای مشمول صندوقهای بازنشستگی و صندوق معذوریت و از کارافتادگی جهاد کشاورزی، صندوقهای بازنشستگی نیروهای مسلح و نیروی انتظامی و سایر صندوقهای بازنشستگی و نیز شهدا و جانبازان از کار افتاده کلی نیز مبلغ ۷ میلیون و ۷۰۵ هزار ریال از محل بودجه مصوب صندوق بازنشستگی ذیربط قابل پرداخت است.
لازم به ذکر است خدمت نیمه وقت بانوان از لحاظ اجرای این تصویبنامه، تمام وقت محسوب میشود و معلمان حقالتدریس نیز نسبت به ساعات تدریس مشمول این تصویبنامه خواهند بود.
گزارش سازمان برنامه و بودجه درخصوص طرح تحول نظام سلامت
در ادامه جلسه، سازمان برنامه و بودجه کشور گزارشی درخصوص «طرح تحول نظام سلامت» به هیات وزیران ارایه داد و به بررسی و ارزیابی گزارشهای وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این زمینه پرداخت.
نحوه صدور ضمانتنامه دولتی برای استفاده از فاینانس مشخص شد
دولت با توجه به محدودیتهای موجود در بودجه عمومی کشور و منابع اعتباری داخلی و به منظور بهرهمندی پروژههای زیربنایی و عمرانی کشور از منابع مالی خارجی با استناد به ظرفیتهای قانونی موجود، نحوه صدور ضمانتنامه دولتی برای استفاده از منابع مالی خارجی (فاینانس) را مشخص کرد.
لایحه اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان تصویب شد
هیات وزیران به منظور تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران در بخش ورزش و امور جوانان کشور، لایحه اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان را به تصویب رساند.
در این لایحه، اهداف تعیین شده در حوزه ورزش شامل توسعه و تعمیم ورزش همگانی، توسعه و ارتقای ورزش قهرمانی، تقویت و گسترش ورزش حرفهای، رشد و تقویت ورزش پرورشی، تحکیم و تقویت معنویت و ارزشهای اخلاقی در ورزش مبتنی بر فرهنگ اسلامی – ایرانی و ارتقا و ترویج شایستگیهای حرفهای در جامعه ورزش است.
همچنین اهداف تعیین شده در حوزه جوانان عبارتند از:
ارتقای هویت دینی و ملی جوانان، ارتقای و تقویت سرمایه اجتماعی، مسئولیتپذیری، هویت و مشارکت همه-جانبه جوانان، بهبود و اصلاح سبک زندگی جوانان منطبق با ارزشهای اسلامی- ایرانی و ارتقای توانمندیهای جوانان، ترویج منش پهلوانی، بازی جوانمردانه و ارزشهای اخلاقی در ورزش، فراهم نمودن زمینه مشارکت، تشویق و حمایت از سرمایهگذاری داخلی و خارجی به منظور توسعه ورزش، استقرار نظام کشف و پرورش استعدادها در ورزش و حمایت از نخبگان ورزشی، تعیین ضوابط و معیارهای تخصصی مربوط به احداث و بهره برداری از اماکن و تجهیزات ورزشی و نظارت بر حسن اجرای آن، احیاء و تقویت ورزشهای ملی، بومی، محلی و پهلوانی و تلاش برای ارتقاء و ترویج جهانی آنها.
صالحی امیری:حضور مستمر بخش حقوقی در همه فرایندهای وزارتخانه ضروری است
سیدرضا صالحی امیری روز یکشنبه در نشستی با معاون و مدیران معاونت حقوقی، امور مجلس و استان های این وزارتخانه با تاکید بر این مطلب افزود: همه باید در حوزه تخصصی خود در وزارتخانه دارای بانک اطلاعاتی باشند و در عین حال به صورت تجمیعی اطلاعات کل وزارتخانه را نیز داشته باشند.
وی ادامه داد: معاونت توسعه مدیریت و منابع به دلیل ارتباط با تمام اجزای وزارتخانه و معاونت حقوقی، امور مجلس و استان ها به دلیل گستردگی فعالیت ها از جمله معاونت های مهم و کلیدی هستند زیرا اگر این دو معاونت اوج گیرند، کل وزارتخانه اوج می گیرد و اگر رو به افول باشد، بر کل وزارتخانه تاثیرگذار است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: گزارش عملکرد از موضوعاتی است که باید از تمامی استان ها به صورت مستمر دریافت شود تا بر اساس آن بتوان در تصمیمات استانی اقدامات مناسب و درستی اتخاذ کرد.
صالحی امیری ادامه داد: تدوین کتاب گزارش عملکرد استان ها به عنوان مرجع تصمیم گیری در استان ها محسوب می شود و این امر منجر به ایجاد نظام مدیریت سیستم خواهد شد.
وی در عین حال تصریح کرد: دریافت گزارش عملکرد استان ها همچنین منجر به نظارت مستمر می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود بر نظام آموزش مستمر در استان ها تاکید کرد و ادامه داد: موارد آموزشی در استان ها باید مورد توجه باشد و به صورت کاربردی انجام شود زیرا آموزش منجر به شکل گیری همسنگی اطلاعات می شود، بر اساس همسنگی اطلاعاتی دستگاه در جهت متعارف حرکت می کند.
صالحی امیری، آموزش را برای ایجاد نظم در دستگاه و توجیه افراد از روند فعالیت های مختلف سازمان ضروری دانست.
وی با تاکید بر ضرورت داشتن اطلاعات کافی به روز استان ها از مسایل مرتبط افزود: برگزاری کنگره ها، نشست های تخصصی منطقه ای، همایش های ملی و کاربردی ... می تواند در افزایش این اطلاعات نقشی بسزا داشته باشد.
صالحی امیری با تاکید بر پرهیز از سلیقه ای عمل کردن در امور، گفت: گردش اطلاعات باید بلافاصله و با سرعت صورت گیرد. کارهای سلیقه ای به نفع دستگاه و سازمان نیست.
وی با اشاره به برخی وظایف حوزه مجلس معاونت حقوقی وزارتخانه ادامه داد: نقش بخش مجلس این معاونت نعیین کننده و مهم است، بنابراین باید در این بخش برنامه ریزی های مناسب داشت.
صالحی امیری در بخش دیگری از سخنان خود بر اطلاع رسانی مستمر در بخش مجلس تاکید کرد.
عضو کابینه تدبیر و امید با اشاره به برخی وظابف بخش حقوقی معاونت حقوقی، امور مجلس و استان ها ادامه داد: این بخش یکی از پر اهمیت ترین بخش های این معاونت و کل وزارتخانه است زیرا هم به کار صیانت از وزارتخانه و هم استیفاء می پردازد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بر توجه به چگونگی حضور موثر حوزه حقوقی این معاونت در معاونت ها، سازمان ها، موسسات و مراکز تابعه تاکید کرد.
وی دلیل توجه بر چگونگی این حضور در سطح وزارتخانه و سازمانهای تابعه را خروج از حالت انتزاعی و کارگزاری به سمت مسیر سیاستگذاری دانست.و گفت، بر این اساس اقدامات، منسجم، سازمان یافته و مکتوب می شوند.
در این نشست سید هادی حسینی معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران این معاونت گزارشی از چگونگی عملکرد این معاونت در حوزه های حقوقی، مجلس و استان ها ارایه کردند.
پاسخ به شبهات مالی پیرامون توافقنامه پاریس
رییس مرکز امور بینالملل و کنوانسیونهای سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تشریح روند الحاق ایران به توافقنامه پاریس، به شبهات مالی پیرامون این توافقنامه بینالمللی پاسخ داد.
مجید شفیعپور با اشاره به فرآیند پیوستنن ایران به توافقنامه پاریس، با بیان اینکه این توافقنامه بعد از تصویب هئیت وزیران در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت، گفت: پس از بررسیهای گسترده و عمیق توافقنامه در کمیسیونهای گوناگون به ویژه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و سپس در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و همچنین در کمیسیون حقوقی قضایی مجلس به صحن علنی مجلس آمد و مورد تصویب قرار گرفت. حدود یک ماهی از تصویب این توافق نامه در مجلس شورای اسلامی میگذرد.
الحاق ایران به توافقنامه پاریس در انتظار تایید شورای نگهبان
وی با بیان اینکه اکنون در مرحلهای هستیم که شورای نگهبان در حال بررسی این توافق نامه و تبدیل آن به شرع و قانون اساسی است، افزود: پس از تاییدیه شورای نگهبان، از طریق تسلیم مستندات نهایی توسط وزارت امور خارجه به دبیرخانه کنوانسیون تغییرات آب و هوا عملا پیوستن جمهوری اسلامی ایران به توافق نامه پاریس اعلام میشود.
رییس مرکز امور بینالملل و کنوانسیونهای سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه توافقنامه پاریس یک رژیم حقوقی برای مقابله با گرمایش جهانی از سال ۲۰۲۱ میلادی است، گفت: تا قبل از آغاز این سال و طی چهار سال پیشرو پروتکل کیوتو همچنان نافذ و جاری است.
وی در ادامه با بیان اینکه پروتکل کیوتو از سال ۲۰۰۵ میلادی نافذ شده است، گفت: پروتکل کیوتو تلاش میکند برای ۴۰ کشور توسعه یافته صنعتی که نقش عمدهای در انتشار گازهای گلخانهای دارند، یک فشار مضاعفی به دنبال داشته باشد تا انتشار گازهای گلخانهای را به میانگین ۵.۲ درصد زیر سطح انتشار خودشان در سال ۱۹۹۰ میلادی برسانند که این پروتکل برای یک دوره هشت ساله در سال ۲۰۱۲ پیش بینی شده بود.
شفیعپور با اشاره به اینکه تصمیم گرفته شد تا کیوتو برای دوره دوم و تا پایان سال ۲۰۲۰ تمدید شد، افزود: همزمان مذاکراتی برای شکلگیری یک نوع توافق بعد از پایان عمر کیوتو شروع شد، تا اینکه در ۲۲ آذرماه ۱۳۹۴ در پاریس طی بیست و یکمین اجلاس متعاهدین کنوانسیون تغییر آب و هوا رژیم حقوقی مقابله با گرمایش جهانی موسوم به توافقنامه پاریس شکل گرفت. بر اساس اهدافی که برای این توافقنامه پیشبینی شده ۱۹۵ کشور به طور اجماع در پاریس به این توافقنامه پیوستند.
سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری کشورهای توسعه یافته
وی با بیان اینکه با گذشت یک سال از پذیرش اولیه توافقنامه در پاریس، تاکنون ۱۲۰ کشور رسما الحاق خود به توافقنامه را اعلام کردهاند، تاکید کرد: این کشورها نزدیک به ۸۰ درصد انتشار گاز گلخانهای جهان را به خود اختصاص می دهند. طبق تصمیماتی که در بیست و یکمین اجلاس متعاهدین کنوانسیون تغییر آب و هوا در پاریس گرفته شد کشورهای توسعه یافته صنعتی موسوم به کشورهای زمینه یک کنوانسیون که حدود ۴۰ کشور هستند تعهد کردند تا سال ۲۰۲۰ میلادی به طور سالانه، حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار برای تامین منابع مالی به منظوراقداماتی که کشورهای در حال توسعه انجام میدهند سرمایه گذاری کنند.
رییس مرکز امور بین الملل و کنوانسیونهای سازمان حفاظت محیط زیست در مورد ادعای یکی از رسانههای کشور مبنی بر اینکه توافقنامه پاریس بار مالی معادل ۱۷ میلیارد دلاری برای ایران دارد، گفت: درهیچ جای توافقنامه در مورد اینکه کشورها باید تعهدی از جنس تامین اعتبار و هزینه کردن داشته باشند، وجود ندارد و تنها الزام شده که کشورهای توسعهیافته برای افزایش تاب آوری از طریق بانکهای چند جانبه مثل بانک جهانی، بانکهای چند جانبه آسیایی، بانک توسعه اسلامی و از طریق همکاریهای دوجانبه، زمینه انتقال فناوری را در عرصه سازگاری و در عرصه کاهش انتشار گازهای گلخانهای اقدام کنند.
میزان تعهدات ایران در توافقنامه پاریس
به گفته شفیعپور، ایران سند مشارکت ملی خود را بعد از تصویب هیات وزیران حدود یک ماه قبل از تولد توافقنامه پاریس مطرح و اعلام کرد که با توجه به بخشهای مختلف اقتصادی میتواند چهار درصد، کاهش انتشار گازهای گلخانهای داشته باشند و در صورتی که منابع مالی، انسانی و تکنولوژیکی بسیاری پس از برطرف شدن کامل تحریمها جذب کند میتواند هشت درصد دیگر نیز انتشار گازهای گلخانهای را کمتر کند.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اگر در برخی جاها اینطور مطرح میشود که ایران تعهد و التزام خاصی نسبت به توافقنامه پاریس دارد و پولی باید بدهد این کاملا اشتباه است، بلکه برعکس؛ پیوستن به توافقنامه پاریس زمینه جلب و جذب منابع بینالمللی مهیا می کند ضمن اینکه میتوانیم از این طریق امکان ظرفیتسازی، توسعه و انتقال فناوری در همسویی با سیاستهای خودمان را بیش از پیش ایجاد کنیم.
کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری در ایران عامل توسعه پایدار است
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: برگزاری کنوانسون جهانی راهنمایان گردشگری در ایران همسو با اهداف سازمان ملل و عامل توسعه و صلح پایدار است.
زهرا احمدی پور در افتتاحیه کنوانسیون بین المللی راهنمایان گردشگری سال ۲۰۱۷ میلادی در تهران اظهار کرد: این رویداد مهم در حالی با شعار «ایران، مردمانی مهربان، با آغوشی باز، فرهنگی کهن و پر رمز و راز» میزبان راهنمایان جهان است که سال ۲۰۱۷ از طرف سازمان ملل متحد به عنوان سال گردشگری عامل توسعه پایدار معرفی شده است.
وی افزود: فرصت مغتنمی برای تمرکز جامعه جهانی در جهت رشد و ارتقای گردشگری به وجود آمده و در مقابل گردشگری به عنوان بزرگ ترین صنعت حال حاضر دنیا قادر است فرصت های متعددی را برای تمام جوامع فراهم کند.
احمدی پور تاکید کرد: برای تحقق آرمان های مندرج در دستور کار ما در سال ۲۰۳۰ با توسعه گردشگری می توانیم به ایجاد شغل، توسعه پایدار و حرکت رو به جلوی جوامع کمک کنیم.
وی تصریح کرد: دغدغه ترویج صلح و احترام به فرهنگ های مختلف بی شک یکی از ابزارهای کارآمد دیپلماسی عمومی و پل بین ملت ها و نژادهای مختلف است که با درک متقابل فرهنگی و ایجاد ثبات دنیای امروز را از خشونت می رهاند.
معاون رییس جمهوری گفت: از بعد اقتصادی هم توسعه می تواند درآمد زایی، سودآوری، توزیع ثروت و اشتغال آفریتی ایجاد کند و اختصاص ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی و اختصاص یک شغل از هر ۱۰ شغل در جهان به گردشگری مبین این موضوع است.
وی اضافه کرد: عامل نیروی انسانی نقش بسزایی در شکل گیری تجارب و خاطرات شیرین در ذهن مردم دارد و از این رو راهنمایان گردشگری را به عنوان نرم افزاهای اصلی گردشگری نام می برند.
احمدی پور گفت: اثرگذارترین ارکان جامعه گردشگران راهنمایان هستند و این قشر با شناساندن باورها و ارزش های ملل به یکدیگر عامل وحدت و ایجاد گفتمان های صلح و دوستی هستند.
رییس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: یک راهنما می تواند با عملکرد شایسته خود یک کشور مقصد را به یک برند تبدیل کند یا با ضعف در کار خود تصویر آن را مخدوش کند و این رسالت مهم راهنمایان گردشگری در اعتمادسازی و ارتقای مقاصد ملی و بین المللی است.
وی گفت: در ایران دولت به عنوان مرجع اصلی گردشگری کشور هم راستا با سازمان ملل متحد حق سفر کردن را یک حق پایه ای برای همگان می شمارد و در توسعه زیرساخت های گردشگری کشور برای افراد کم توان تلاش می کند.
احمدی پور تاکید کرد: توجه به زیرساخت های گردشگری برای افراد کم توان را در مواد ۸۵ و ۹۲ حقوق شهروندی کشور می توان مشاهده کرد که همسو با تحولات جهانی، سفر کردن را یکی از حقوق اصلی همه آحاد جامعه محترم می شمارد.
وی افزود: ایران در سایه مذاکرات دولت جدید و متعاقب آن امضای سند برجام، یکی از بحرانی ترین شرایط را پشت سر گذاشت و با اثبات صلح طلبی خود توانست تبلیغات ناحق برخی رسانه های خارجی را در مورد ایران هراسی ناکام بگذارد و این اتفاقی مبارک بود.
معاون رییس جمهوری خاظرنشان کرد: افزایش چشمگیر گردشگران خارجی در ایران بعد از برجام طوری بوده که بسیاری از رسانه های معتبر دنیا ایران را به عنوان یکی از مقاصد یا اولین مقصد جدید گردشگران دنیا معرفی کردند و بر همین مبنا درصددیم برای سال ۲۰۲۵ میلادی، ۲۰ میلیون گردشگر خارحی را جذب کنیم.
وی یادآور شد: امنیت، مهمان نوازی، تنوع قومی، ارزان بودن خدمات، جاذبه های منحصر به فرد تاریخی و فرهنگی، برخورداری از ۲۱ اثر جهانی در یونسکو و ۳۶۰رشته صنایع دستی باعث شده تا ایران جایگاه ممتازی در گردشگری جهان داشته باشد.
کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری در سال ۲۰۱۷ برای اولین بار با حضور حدود ۵۰۰ راهنمای گردشگری از بیش از ۴۰ کشور جهان نهم تا سیزدهم بهمن ماه در تهران و در از سالن اجلاس سران برگزار می شود.
ممانعت از ورود ایرانیان به آمریکا تاثیری در روند توسعه علمی کشور ندارد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ممانعت از ورود ایرانیان به آمریکا، کوچک ترین اثری در روند توسعه علمی کشور ندارد.
محمد فرهادی اقدامات اخیر آمریکا در ممانعت از ورود ایرانیان به آن کشور را در حوزه علم و فناوری فاقد هر گونه اثر اعلام کرد و افزود: کشورهای آمریکا و انگلستان جزو کشورهای راهبردی در حوزه های علم و فناوری ایران نیستند و از این رو کوچک ترین نقشی در فرایند توسعه علمی کشور ایفا نمی کنند.
وی ادامه داد: علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران یک فرایند درون زاست و روند فعالیت های آن به کشور خاصی برنمی گردد.
دونالد ترامپ رییس جمهور جدید آمریکا برای تحقق یکی از وعده های انتخاباتی خود،
روز جمعه دستور اجرایی امضا کرد که بر اساس آن سفر اتباع هفت کشور از جمله ایران به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآمده است و ورود پناهندگان به آمریکا به مدت ۱۲۰ روز متوقف می شود.
این اقدام ترامپ، واکنش و اعتراض جهانی را در پی داشت و بسیاری از مردم در کشورهای جهان و نیز مقامات سیاسی و چهره مختلف تصمیم رییس جمهوری آمریکا را تبعیض آمیز دانستند.
نظر شما