پیشنهادکاهش ساعت کار ادارات وتوسعه طرح زوج وفرد در مناطق تهران روى میز دولت

دبیر شورای عالی ترافیک گفت: بر اساس جمع بندی های صورت گرفته، حدود 13 درصد وضعیت ترافیک تهران با اجرای طرح تغییر ساعات کار ادارات، بانک ها و مراکز آموزشی بهتر شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ «مجتبی شفیعی»، دبیر شورای عالی ترافیک گفت: گزارش نتایج اجرای سه ماه طرح آزمایشی تغییرات ساعات کار ادارات، بانک ها و مراکز آموزشی شهر تهران و سه پیشنهاد کاهش ساعت کارادارات، دورکارى و توسعه طرح زوج و فرد خودرو برای تصمیم گیری نهایی به دولت ارائه شد.
مجتبی شفیعی با اشاره به پایان طرح آزمایشی تغییر ساعات کار ادارات، بانک ها و مراکز آموزشی شهر تهران اظهار داشت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران در پایان شهریورماه قرار شد تغییر ساعت آغاز به کار مشاغل شهر تهران به مدت سه ماه اجرا شود و در پایان این دوره سه ماهه وزارت کشور ارزیابی هایی داشته باشد و نتایج اجرای طرح را به هیئت وزیران ارائه دهد.
دبیر شورای عالی ترافیک افزود: در این دوره کارگروهی شامل همه مسئولان و عوامل ذیربط در مدیریت شهری و در حوزه ترافیک، اعضای شورای ترافیک از جمله؛ پلیس راهور، اصناف، وزارت آموزش و پرورش، سازمان صدا و سیما، بانک ها، شهرداری ها و... تشکیل شد و با برگزاری جلسات متعدد کارشناسی وضعیت ترافیک بررسی شد.
شفیعی تصریح کرد: با بررسی های انجام شده، گزارش کلی از نتایج اجرای این طرح در دوره سه ماهه آماده شد. با گزارش هایی که شهرداری تهران و پلیس راهنمایی رانندگی تهران بزرگ ارائه کرد؛ نتایج به این صورت بود که در نقطه اوج ترافیک صبحگاهی نسبت به سال قبل حدود 7 درصد ترافیک کمتر شده، یعنی تعداد نقاط درگیر با ترافیک سنگین کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: اما در پیک عصرگاهی در بعضی از نقاط شهر حدود 8/4 درصد وضعیت ما نسبت به سال گذشته بدتر شده است. علت افزایش بار ترافیک عصرگاهی این بود که در واقع تعطیل شدن ادارات، اصناف و مشاغل مختلف در یک ساعت مشخص قرار گرفته بود و این هم‌افزایی باعث تشدید بار ترافیک شده است.
دبیر شورای عالی ترافیک خاطر نشان کرد: البته باید به این نکته هم توجه داشت که تعداد خودرو‌های شهر تهران نسبت به سال گذشته حدود 10 در صد افزایش پیدا کرد است که براساس کارشناسی های صورت گرفته، طبیعی بود که حدود 5 درصد وضعیت ترافیک افزایش پیدا کند.
شفیعی ادامه داد: بر اساس جمع بندی های صورت گرفته، حدود 13 درصد وضعیت ترافیک تهران با اجرای این طرح بهتر شده است. با توجه به نظر اعضای شورای عالی ترافیک چند پیشنهاد برای ارائه به دولت مطرح شد که از جمله تمدید اجرای طرح است و در مورد حل مشکل ترافیک عصر گاهی هم این پیشنهاد ارائه شد که اگر یک ساعت ادارات و دستگاه‌های عمومی و دولتی زودتر تعطیل شوند، بتوانیم از بار ترافیکی عصرگاهی هم بکاهیم.
وی افزود: تجربه ‌این طرح را در زمان آلودگی چند روزه هوای تهران هم داشتیم که نشان داد وضعیت ترافیک عصر گاهی بسیار بهتر از قبل بود. این مصوبات شورای عالی ترافیک برای طرح در جلسه هیئت دولت ارائه شده است.
شفیعی درباره سایر پیشنهادهای شورای عالی ترافیک به دولت درباره تغییر ساعات کار ادارات، بانک ها و مراکز آموزشی شهر تهران اظهار داشت: یکی از پیشنهادات بحث استفاده از روش‌های دورکاری بود که الان به طور جدی در دستور کار دولت قرار دارد‌، می دانید که با توجه به کاهش حضور فیزیکی کارمندان در محل کار این باعث می شود که بار ترافیک هم تا حدود زیادی کاهش پیدا کند.
وی افزود: پیشنهاد دیگر یکی بحث توسعه و تمدید محدودیت های زوج و فرد تردد خودروها در شهر تهران بود. با توجه به نظر اعضای شورای عالی ترافیک و تجربه موفق اجرای طرح زوج در تهران این پیشنهاد توسط شورای عالی ترافیک ارائه شد که یا محدوده طرح ترافیک را گسترش دهیم یا اینکه اجرای طرح زوج و فرد در سطح شهر تهران به غیر از موارد آلودگی هوا هم به صورت سراسری تمدید شود که این پیشنهاد هم برای بررسی به هیئت دولت ارائه شده است.
دبیر شورای عالی ترافیک تاکید کرد: 70 درصدآلودگی هوای تهران ناشی از ترافیک است. می توان با اجرای این طرح کاهش بار ترافیک را به صورت حداقلی 13 درصد داشته باشیم، که در پی آن آلودگی هوای تهران نیر کاهش خواهد یافت.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت؛ شفیعی در پایان خاطر نشان کرد: این اولین بار بود که ما در روش‌های مدیریت تقاضا از روش مدیریت زمان انجام سفر استفاده کردیم که اعضای شورای عالی ترافیک اعم از شهرداری، محیط زیست، وزارت راه، پلیس، آموزش و پرورش وغیره از این مصوبه هیئت دولت و توجه ویژه دولت به این موضوع قدردانی می کنند.
گفتنی است چنانچه توسعه طرح زوج و فرد در تمامی مناطق تهران با نظارت دقیق و محکم پلیس راهنمایی و رانندگی همراه شود هر چند مشکلات معیشتی را برای مردم همراه خواهد داشت؛ اما در نهایت برای بهبود وضعیت زندگی در شهر تهران با توجه به افزایش روز افزون حجم خودرو در این شهر، مناسب خواهد بود.
لازم به ذکر است یکی از فاکتورهای اساسی کاهش سطح رضایتمندی مردم ساکن شهرها افزایش استرس های روانی است که ترافیک و حجم بالای آلودگی صوتی و هوا در افزایش نجومی این فشارها اثر ویژه دارد.
پایان پیام/
 

کد خبر 6060

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha