به گزارش خبرگزاری شبستان //اصفهان
شبهای قدر، به گونه ای در بین جوانان و نوجوانان، علاقه مند پیدا کرده که در این 3 شب به سختی میتوانی کسانی را پیدا کنی که قید شب زندهداری را بزنند و این 3 شب را در خانههای خود بدون عبادت بگذرانند، به راستی مگر چند شب وجود دارد که درهای آسمان بیش از پیش به سوی بندگان خدا باز شود و راههای رسیدن به تقرب الهی برای همگان روشن شود.
شبهای قدر از جنس دیگری هستند، از موقع غروب آفتاب گرفته تا طلوع آفتاب، شب حالت خاصی به خود میگیرد و مردم قرن بیست و یکم که دیگر از تکرارها و بیدینیها خسته شدهاند، تنها راه چاره را خلوت در حضور معبود خود میدانند، خلوتی که اگرچه در انتهای شب تا نزدیک صبح به طول میانجامد اما دردهای چند ماهه را با خود به ابدیت میبرد.
مردم مسلمان ایران همه ساله در شبهای قدر برای تجدید میثاق با کسی به مسجد میروند که سالها پیش شام شبهای یتیمان کوفه را تامین میکرد و با رفتن او مردم کوفه فهمیدند که چه نعمتی را از دست دادند.
علامه سید محمد حسین طباطبایی در تفسیر المیزان در مورد حقیقت شب قدر مینویسند: مراد از قدر، تقدیر و اندازهگیرى است و شب قدر، شب اندازهگیرى است و خداوند متعال دراین شب، حوادث یک سال را تقدیر مىکند و زندگى، مرگ، رزق، سعادت و شقاوت انسان ها و امورى ازاین قبیل را دراین شب مقدر مىگرداند.
ایشان ادامه میدهند: در سوره قدر مىخوانیم: "انا انزلناه فى لیله القدر وما ادریک ما لیله القدر لیله القدر خیر من الف شهر." خداوند متعال براى بیان عظمت شب قدر با اینکه ممکن بود بفرماید: "وما ادریک ما هى هى خیر من الف شهر" یعنى با اینکه مىتوانست در آیه دوم و سوم به جاى کلمه "لیله القدر" ضمیر بیاورد، خود کلمه را آورد تا بر عظمت این شب دلالت کند و با آیه " لیله القدر خیر من الف شهر" عظمت این شب را بیان کرد به اینکه این شب از هزار ماه بهتر است.
منظور از بهتر بودن این شب از هزار ماه، بهتر بودن از حیث فضیلت عبادت است، چون همه عنایت قرآن دراین است که مردم را به خدا نزدیک و به وسیله عبادت زنده کند و احیا یا عبادت آن شب از عبادت هزار ماه بهتر است.
شبهای قدر امسال، رنگ و بوی دیگری دارد؛ اگرچه موج بیدینی و بیتوجهی به مسائل دینی در کشورهای دنیا موج میزند؛ اگرچه سختیها و مشکلات، روزگار را بر مسلمانان واقعی دشوار کرده اما مردم روزهدار امسال با حال و هوای خاصی در شبهای قدر برای عبادت پروردگار خود قدم به وادی حق تعالی میگذارند.
* عبادات شب قدر باید با حال معنوی خاصی برگزار شود
آیتالله سید یوسف طباطبایینژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان اظهار داشت: امام علی (ع) در حدیثی در نهجالبلاغه میفرمایند که در این شب هر فردی دعا کند، مستجاب می شود، مگر افراد جاسوس و کسانی که تار و تنبور مینوازند.
آیت الله طباطبایینژاد بیان داشت: اعمال شب قدر باید با حال و هوای خاصی برگزار شود و نیاز نیست که این عبادت ها با سختی همراه باشد و تمام اعمال هم به طور کامل انجام شود.
خطیب جمعه اصفهان ادامه داد: امروز مردم فقیر سومالی منتظر کمک های مسلمانان هستند و شب قدر بهترین فرصت برای اهدای کمک های مردمی به این کشور است.
*شب قدر، عالیترین لحظات برای پیوند بنده و خالق است
حجت الاسلام و المسلمین رمضانعلی معتمدی، رئیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان، لیالی قدر را بهترین فرصت برای اندیشه در جهت بازگشت به خویشتن دانست.
وی، قله رفیع و اوج میهمانی خدا را شب های قدر ذکر کرد و با اشاره به معنای قدر در "اندازه و مقدار" و "ارزش و بها"تصریح کرد: در شب قدر هر دو معنا با هم جمع می شود.
رئیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان، ارتقای روح معنوی و انس با قرآن و اهل بیت (ع) را از مهمترین اهداف برگزاری این مراسم دانست.
وی خاطر نشان کرد: مهمترین ویژگی برگزاری مراسم شب های قدر قرابت آن با قرآن است و این زمینه را در جهت انس بیشتر جامعه با معارف الهی فراهم می کند.
وی گفت: مراسم معنوی لیالی قدر با حضور اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان در محل این کانون ها با حضور اساتید برجسته حوزه و دانشگاه برگزار می گردد تا نوجوانان و جوانان روح معنوی خود را با انس بیشتر با قرآن، ارتقا بخشند.
* اعتکاف؛ خلوت با معبود در شبهای قدر
بسیاری بر این باورند که اعتکاف در شبهای قدر یکی از بهترین راههای نزدیک شدن به خدای تبارک و تعالی و بخشایش گناهان است؛ به همین منظور امسال در اصفهان مراسم معنوی اعتکاف همزمان با حال و هوای خاصی در شبهای قدر برگزار میشود.
مجید زمان وزیری، مسئول ستاد برگزاری آئین اعتکاف کانون فرهنگی هنری دارالسلام اصفهان، با اشاره به برگزاری این مراسم معنوی افزود: کانون فرهنگی دارالسلام، امسال برای نهمین سال متوالی اقدام به برگزاری مراسم معنوی اعتکاف همزمان با روزهای قدر کرده است.
وی افزود: از خرداد سال جاری ستاد برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در هفت حوزه تشکیل و در راستای برگزاری این مراسم تلاش کرده است.
زمان وزیری، مخاطبان اصلی این مراسم معنوی را جوانان دانست و افزود: ارتقا روح معنوی و انس با قرآن و اهل بیت (ع) از مهمترین اهداف برگزاری این مراسم است.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین ویژگی اعتکاف کانون فرهنگی دارالسلام قرابت آن با شبهای قدر است و این زمینه را در جهت انس بیشتر جامعه با معارف الهی فراهم میکند.
زمان وزیری اضافه کرد: این مراسم در روزهای 21،22 و23 ماه مبارک رمضان همزمان با" 30 مرداد الی 1 شهریور" برگزار میشود.
* به یاد مظلومترین مظلوم تاریخ؛ دعا برای ظهور امام زمان(عج)
شبهای قدر بهترین فرصت برای استجاب دعاهایی است که مطمئنا ظهور امام زمان(عج) مهمترین این دعاهاست؛ اگرچه بسیاری مردم در شبهای قدر برای حل مشکلات خود دست به دعا بر میدارند، اما چه کسی است که نداند که حل همه مشکلات مردم در گرو ظهور کسی است که میلیونها انسان نزدیک به 1400 سال است منتظر او هستند. کسی که اگر بیاید....
پایان پیام/
نظر شما