خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران تا پایان سال 92 دارای ۱۰۳۹۲ کیلومتر شبکه ریلی استاندارد و ۹۶ کیلومتر (میرجاوه-زاهدان) خطوط ریلی عریض است. به اعلام راه آهن جمهوری اسلامی ایران، در حال حاضر تعداد 454 دستگاه لکوموتیو از بخش دولتی و 74 دستگاه لکوموتیو متعلق به بخش خصوصی در خطوط راه آهن کشوری در گردش است. همچنین از مجموع 22.098 واگن باری و 2.076 واگن مسافربری موجود به ترتیب تعداد 3141 واگن باری و 72 واگن مسافربری توسط بخش خصوصی خریداری شده اند.
بنابراین گزارش، یکی از برنامه های کوتاه مدت راه آهن کشورمان برای توسعه خدمات مسافربری و باری آن است که تا پایان سال 1396 ظرفیت جا به جایی مسافر از 28 میلیون نفر فعلی به 40 میلیون نفر افزایش یابد که برای تحقق این امر حداقل باید تعداد 700 دستگاه واگن مسافربری به ناوگان ریلی کشور اضافه شود. همچنین از آنجا که در این برنامه پیش بینی شده است تا میزان حمل بار از 33 میلیون تن فعلی به 70 میلیون تن افزایش یابد لازم است تا تعداد 11 هزار واگن باری نیز به ناوگان ریلی کشور افزوده شود در این راستا 13800 میلیارد ریال اوراق مشارکت برای 5 پروژه ریلی اختصاص یافته است.
این گزارش می افزاید: پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در این زمینه به نقل از جبار علی ذاکری، عضو هیات مدیره شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نوشته است: "از تامین نقدینگی برای روسازی پروژههای ریلی اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: چهار هزار و 700 میلیارد ریال برای تامین تجهیزات روسازی و تملک اراضی و 13هزار و 800 میلیار ریال اوراق مشارکت به 5 پروژه ریلی اختصاص یافته است. این هزینه ها برای تملک اراضی واقع در مسیر و تامین تجهیزات روسازی 5 پروژه اقتصاد مقاومتی شامل خرید ریل و سوزن تخصیص یافته است و امیدواریم در روزهای آینده سرعت اجرای پروژه ها افزایش یابد."
یادآور می شود: پروژههای راهآهن تهران- ساوه -همدان؛ قزوین- رشت، میانه- بستانآباد، مراغه - ارومیه و راهآهن غرب کشور پروژههای مورد نظر هستند که 198 کیلومتر آنها تا 22 بهمن و ایامالله دهه فجر آماده بهره برداری می شود. بقیه پروژه های ریلی کشور در سه ماه نخست و سه ماه دوم سال 1396 تکمیل و به بهره برداری خواهد رسید.
نظر شما