خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مناسبات بین ایران و ایتالیا از یک پشتوانه غنی تاریخی، فرهنگی و تمدنی برخوردار است که همین عامل در پیشبرد روابط دوجانبه در همه اعصار بسیار حائز اهمیت و موثر بوده است. مناسبات اقتصادی ایران و ایتالیا همواره از دیرباز وجود داشته و دارای قدمتی دیرینه است.
بنابراین گزارش، اولین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در سال 1367 در تهران تشکیل شد و هفتمین دوران نیز در سال 1383 در تهران برگزار شده است. در سالهای اخیر روند همکاریهای اقتصادی و بازرگانی فیمابین افزایش یافته و علاوه بر تبادل هیأتهای مختلف، سمینارهایی برای تقویت همکاریهای دوطرف در کلیه زمینههای اقتصادی، تجاری، فنی و صنعتی در پایتختهای دوکشور برگزار شده است. همکاری اقتصادی شکل گرفته بین دو کشور، بر پایه شناخت و اعتماد متقابل بوده است که بواسطه همکاری و فعالیتهای چند ده ساله شرکتهای ایتالیایی بویژه در بخشهای صنعت نفت، پتروشیمی، فولاد، انرژی و مکانیک، ساختارهای زیربنایی و مکانیک ایجاد شد.
این گزارش می افزاید: با توجه به آمار مبادلات اقتصادی ایران و ایتالیا تراز تجاری دو کشور، ایران سال 2013 با واردات یک میلیارد و 56 میلیون یورویی از ایتالیا در مقابل صادرات بیش از 137 میلیون یورو واردات هفت برابری داشته است. در حالی که در سال 2014 واردات از ایتالیا در همین میزان تقریبا ثابت مانده یعنی یک میلیارد و 156 میلیون یورو و در مقابل 440 میلیون یورو به این کشور کالا صادر شده است که حاکی از افزایش بیش از دو برابری صادرات ایران به ایتالیا است. پس از لغو تحریم ها مراودات تجاری دو کشور گسترش یافته است و در حال حاضر قرار است ایران و ایتالیا شرکت مشترک کشاورزی تاسیس کردند.
بنابراین گزارش، تسنیم به نقل از پایگاه خبری فرش پلازا در این زمینه نوشته است: "شرکت ایتالیایی نیچر اس آر ال و شرکت ایرانی اوپرو یک شرکت با سرمایه گذاری مشترک تحت عنوان اوپرو نیجر تاسیس کرده اند. هدف از تاسیس این شرکت مشترک پرورش محصولات کشاورزی مطابق با استانداردهای اروپایی برای صادرات به بازارهای اروپا اعلام شده است. این شرکت قصد دارد با تلفیق منابع ایرانی و تکنولوژی مدرن ایتالیا به این استانداردها دست یابد. یک بخش کلیدی از استراتژی شرکت اوپرو نیچر تداوم حضور در بازار است. این شرکت قصد دارد محصولاتی با حداقل میزان آفت کش ها و کودهای شیمیایی تولید کند و این محصولات را با کمترین میزان تاثیر منفی بر محیط زیست تولید نماید. شرکت اوپرو نیچر قصد دارد تا سال 2020 در صدر شرکت های فعال در بخش کشاورزی خاورمیانه قرار گیرد. این شرکت همچنین قصد دارد این بخش را به یک صنعت مدرن تبدیل کند و حجم صادرات غیرنفتی در خاورمیانه را افزایش دهد."
یادآور می شود: ایران در زمینه کشاورزی و باغداری، در خصوص برخی تولیدات دارای رتبههای بالایی است. بنا بر آمار سال ۲۰۰۷، این کشور در تولید خیار در جهان دارای مقام دوم، بادام مقام چهارم، سیب مقام پنجم گیلاس سوم، انجیر مقام سوم، پسته مقام اول، طالبی مقام چهارم، گردو مقام چهارم، زردآلو مقام دوم، خرما مقام دوم، نخود مقام چهارم، هندوانه مقام پنجم است. با توجه با قابلیت های ایران در بخش آب و هوا و خاک برنامه ریزی های متعددی برای افزایش تولیدات کشاورزی انجام شده است و بر اساس آنها 117 میلیون تن محصولات کشاورزی امسال تولید می شود.
نظر شما