بازخوانی آراء اندیشمندان موثر بر فکر ایرانی/کربن آزاداندیشی به دور از عصبیت را نشان داد

خبرگزاری شبستان:  آنان که می اندیشند با بازخوانی و بررسی آرای هانری کربن به سراع اندیشمندی می رود که در پی گفت وگو با شخصیت های متفکر اسلامی، نمونه ای از تبادل فکری و آزاداندیشی طراز کرامت انسانی را به دور از جاهلیت و عصبیت ها به نمایش گذاشت.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: نشست رونمایی از پوستر هشتمین همایش از سلسله همایش های «آنان که می اندیشند»، یکشنبه، 10 بهمن ماه در کانون اندیشه جوان با سخنرانی حجت الاسلام مرتضی روحانی، دبیر علمی همایش برگزار شد.

 

حجت الاسلام روحانی، دبیر علمی این همایش طی سخنانی اظهار کرد: «آنان که می اندیشند» مشق فکرت است برای بررسی مواجهه ما و غرب در سایه بررسی آرای اندیشمندان مطرح مغرب زمین و همچنین متفکران صاحبنام ایرانی که سعی در تبیین نسبت صحیح بین ما و غرب داشته اند.

 

وی با بیان اینکه  از حدود 6 سال قبل تاکنون همایش هایی ذیل عنوان یادشده با محوریت اندیشمندان مختلف  برگزار کرده ایم، گفت: این همایش ها در مورد متفکرانی بود که تصور می کردیم تاثیرگذار بودند و در این راستا تاکنون دیدگاه های نیچه، هایدگر، فوکو، سیدقطب، نصر، فردید طی همایش های گذشته بررسی شده است.

 

حجت الاسلام روحانی گفت: شاید اکنون دیگر نوبت به هانری کربن بود چراکه او از جهت تاثیرگذاری روی فکر ایرانی اهمیت دارد ضمن اینکه شخصیتی است که بر متفکران معاصر ما اثر گذاشته است.

 

وی افزود: امسال در ادامه همان مسیر بنا داریم با موضوع بازخوانی و بررسی آرای هانری کربن به سراع اندیشمندی برویم که در پی گفت وگو با شخصیت های متفکر اسلامی، نمونه ای از تبادل فکری و آزاداندیشی طراز کرامت انسانی را به دور از جاهلیت و عصبیت ها و تنگ نظری ها به نمایش گذاشت و اسباب آشنایی متفکران غربی با اندیشه های عمیق نوپدید اسلامی را و از سوی دیگر زمینه آشنایی اندیشمندان مسلمان را نیز با معضلات و دغدغه های متفکران مغرب زمین ایجاد کرد.

 

دبیر علمی همایش «آنان که می اندیشند» تصریح کرد: امروز با بازخوانی این الگوی گفت وگوی آزاداندیشانه تلاش می کنیم ضمن پاسداشت این مجاهدت ها، آزادگی در اندیشه، ژرف نگری در پاسخ به نیازهای حیاتی و دینداری محققانه را که ضرورت فطرت متاله انسان است را مشق کنیم.

حجت الاسلام روحانی در ادامه به اهداف این همایش اشاره کرد و گفت: معرفی اندیشه ها و اندیشمندان منتقد گفتمان مسلط در غرب(معنویت گریز یا معنویت ستیز)، ترویج روحیه آزاداندیشی و انتقادی نسبت به گفتمان های غالب و ظاهرا موجه، بازیابی نقاط قوت اندیشه اسلامی-ایرانی جذاب بالقوه و یا بالفعل برای دنیای امروز، نگرش حقیقت جویانه و منتقدانه نسبت به اندیشه های مدرن و یا پسامدرن و اصطیاد نقاط قوت احتمالی و نکات مقید برای انسان مسلمان عدالت گرا معنویت گرا، ترویج گفتمان آزاداندیشی و ارایه نمونه ای عینی و عملی از مواجهه آزادمنشانه افکار، از اهداف برگزاری این همایش محسوب می شوند.

 

وی در تشریح محورهای اصلی و فرعی این همایش تصریح کرد: در حوزه فلسفه تطبیقی و کربن موضوعاتی نظیر معنا و امکان فلسفه تطبیقی(امکان گفت وگو میان فلسفه اسلامی و فلسفه غربی)، نسبت هر یک از وجوه عقلی و اشراقی فلسفه اسلامی در گفت وگو با فلسفه غربی، موقعیت فلسفه غرب در نسبت با فلسفه اسلامی بررسی می شود.

 

دبیر علمی همایش «آنان که می اندیشند» ابراز کرد: در محور «کربن و اندیشه شیعی» موضوعاتی نظیر کربن و گفتمان ولایت، کربن و فلسفه سیاسی شیعه، کربن و امام غایب(عج)،کربن و معادشناسی، کربن و جهان شناسی (مابعدالطبیعه) شیعی، کربن و انسان شناسی بررسی می شود. همچنین در محور کربن و فیلسوفان اسلامی –ایرانی نیز موضوعاتی نظیر سهم کربن از سهروردی، گفت وگو های دوجانبه کربن و علامه طباطبایی(ره) (تاثیر و تاثر هر یک در نسبت با دیگری)، حکمت خسروانی(ایرانی) و اسلام ایرانی، بررسی خوانش های ایرانی از کربن مورد کنکاش قرار خواهد گرفت.

 

حجت الاسلام روحانی با اشاره به محورهای دیگر این همایش گفت: کربن و تاریخ عنوان یکی دیگر از محورهای همایش آنان که می اندیشند، محسوب می شود که در این محور مباحقی نظیر: کربن و مساله تاریخ، کربن و فلسفه تاریخ، فعلیت اندیشه در بستر زمان مورد بررسی و مداقه قرار می گیرد. همچنین، در محور کربن و مکاتب فکری دیگر نیز موضوعاتی همچون کربن و اگزیستانسیالیم، کربن و مدرنیته و کربن و سنت گرایی بررسی می شود.

 

 وی ادامه داد: در این همایش سعی کردیم فضا را به سمت فضای علمی سوق دهیم، سعی کردیم علاوه بر بزرگان فلسفه، از نسل جوان فلسفه نیز بهره مند شویم و این مبداء خوبی برای بازخوانی کربن محسوب می شود. این همایش طی دو روز سی ام بهمن و یکم اسفند در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، تالار استاد شهیدی برگزار می شود و بناست هر روز 6 مهمان باشیم.

 

دبیر علمی همایش «آنان که می اندیشند» خاطرنشان کرد: از اساتید داخلی حجت الاسلام رشاد، دکتر پازوکی، دکتر طالب زاده، حجت الاسلام رهدار، دکتر فدایی مهربانی، دکتر انشاء الله رحمتی، دکتر عبدالکریمی، دکتر صدوق سهی ، منصور هاشمی در این همایش حضور دارند و از اندیشمندان خارجی میزبان دکتر واسیلینوف، عضو هیات علمی دانشگاه همدان هستیم که پایان نامه او در مورد کربن و زمان بود. همچنین دکتر یحیی بونو نیز در این همایش حضور دارد.

کد خبر 605339

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha