به گزارش خبرنگار شبستان، محمد فرهادی ،وزیر علوم تحقیقات و فناوری امروز در نشست مشاوران روسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در امور زنان و خانواده و تسلیت شهادت آتشنشانان حادثه پلاسکو با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی وضعیت حضور زنان در جامعه مطلوبتر شده است گفت:به گونهای که بیش از 50درصد دختران کرسیهای دانشجویی را در رشتههای مختلف به دست گرفتهاند.
وی با بیان اینکه نهادهای بینالمللی سهم 50درصدی زنان را در توسعه کشورها مورد تاکید قرار دادهاند،تصریح کرد: مثلا یکی از اساسیترین برنامههای ژاپن با جمعیت 120میلیونی مشارکت زنان در امر توسعه است. همچنین این کشور تصمیم دارد که در سال 2030 (جامعه 5 نقطه صفر ) داشته باشد و کارها را به رباتها بسپارد. قوانین و مقررات لازم را از هم اکنون برای حضور رباتها در حال تدوین است.
فرهادی ادامه داد: اکنون کارکنان، هیات علمی و دانشجویان خانم زیاد هستند و باید برنامه خاصی برای آنها داشته باشیم، در طرح نهضت ساخت خوابگاه برای خواهران 28 خوابگاه طراحی شده که نیمی از آنها تمام شده است.
وی با بیان اینکه ارتقاء زنان و خانواده یکی از دغدغههای جمهوری اسلامی بوده است خاطر نشان کرد: وزارت علوم نیز در این زمینه نقش اساسی دارد، نیمی از جامعه ایران را زنان تشکیل میدهند که در امر توسعه و بهرهوری بسیار حائز اهمیت هستند. از این رو باید به آنها توجه شود.
وزیر علوم با اشاره به اینکه54 درصد دانشجویان کشور را دختران تشکیل میدهند افزود: در برخی از رشتهها بیش از 80 درصد زنان هستند.
وی ادامه داد: همچنین در مجموع 16 درصد اعضای هیات علمی دانشگاهها را بانوان تشکیل میدهند که رقم پایینی است. البته کم بودن متقاضی نیز در این مساله بیتاثیر نبوده است. مراکز جذب هیات علمی در دانشگاهها باید به این موضوع توجه داشته باشند که اگر خانمها واجد شرایط جذب بودند به بهانه جنسیت کنار گذاشته نشوند. خبرهایی به دست ما رسیده که نگاه جنسیتی در جذب هیات علمی در برخی از دانشگاهها وجود دارد که باید اصلاح شود ما نیز به این موضوع رسیدگی خواهیم کرد.
فرهادی با بیان اینکه حوزه زنان در وزارت علوم به تازگی تشکیل شده و گروههای هدف زیادی را در بر گرفته است،گفت: موضوع پژوهش در موضوع زنان یکی از مسائل مورد نیاز است و باید پژوهش در این حوزه جدی گرفته شود.
وزیر علوم اظهار کرد:زنان در بخش پژوهش بسیار فعالاند و باید بسترهای لازم فراهم شود تا بتوانند فعالیت بیشتری در حوزه پژوهش داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه بخش عمدهای از پرسنل مراکز آموزشی زنان هستند.گفت:مشاوران زنان خانواده برای بهبود وضعیت آنان تلاش کنند. زنان برای پیگیری مسائل خانواده ایفای نقشهای چند گانه در شرایط سختی به سر میبرند. باید اقدامات لازم در این زمینه صورت گیرد تا آنها بتوانند حضور فعالتری در دانشگاهها داشته باشند.
نظر شما