به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ منصور کشاورزیان امروز (10 بهمن) در نشست خبری مدیران عامل صنعت آب و برق استان سمنان با اعلام این مطلب گفت: هزینه های این پروژه ها 59 میلیارد و 812 میلیون ريال است.
وی به تعداد پروژه های قابل افتتاح درهر شهرستان به تفکیک اشاره داشت وگفت: پنج پروژه در شهرستان میامی، چهار پروژه در شهرستان شاهرود، چهار پروژه در شهرستان دامغان، یک پروژه در شهرستان سمنان، یک پروژه در شهرستان سرخه، دو پروژه در شهرستان مهدیشهر، سه پروژه در شهرستان گرمسار و یک پروژه در شهرستان آرادان اجرا می شود.
کشاورزیان همچنین از شروع 11 پروژه با اعتبار19 میلیارد و612 میلیون ریال همزمان با دهه فجر سالجاری خبرداد و گفت: هفت پروژه در شهرستان دامغان،سه پروژه در شهرستان شاهرودو یک پروژه در گرمسار آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به نگاه ویژه دولت به مناطق روستایی تریح کرد: تلاش دولت بر این استان که زیرساخت های لازم را در مناطق روستایی فراهم کند.
این مقام مسئول با بیان اینکه 500 میلیون دلار اعتباراز سوی دولت تدبیر و امید برای تامین آب روستاهای کشور از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافته است گفت: سهم استان سمنان از این اعتبار172 میلیارد ریال است.
به گفته وی با این اعتبار تخصیص یافته از صندوق توسعه ملی، شاهد بهره برداری از چهار مجتمع آب رسانی روستایی و نزدیک شدن شاخص بهره مندی آب روستاهای استان سمنان به متوسط 70 درصد کشوری خواهیم بود.
کشاورزیان با اشاره به افتتاح مجتمع بزرگ آبرسانی روستایی شهدای گمنام شاهرود توسط رئیسجمهور و از طریق ویدئو کنفرانس اظهار داشت: مجتمع بزرگ آبرسانی روستایی شهدای گمنام بسطام از توابع شهرستان شاهرود همزمان با پروژههای مشابهی در پنج استان کشور به طور همزمان توسط رئیسجمهور به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: در مجموع برای بهرهبرداری از این پروژه عمرانی اعتباری بالغ بر 119 میلیارد ریال هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان سمنان حجم مخزن زمینی این مجتمع آبرسانی را بیش از سه هزار و 700 مترمکعب اعلام کرد و گفت: حجم مخزن هوایی این مجتمع بزرگ نیز بیش از 225 مترمکعب است.
کشاورزیان از آب رسانی به 23 روستای شهرستان شاهرود در این طرح خبر داد و اضافه کرد: با افتتاح مجتمع بزرگ آبرسانی روستایی شهدای گمنام ساکنان این روستاها از آب شرب سالم برخوردار شدند.
وی برطرف شدن مشکل کم آبی را عاملی موثر در ماندگاری روستاییان برشمرد و ادامه داد: این 23 روستای بخش بسطام در مجموع جمعیتی بالغ بر 13 هزار نفر دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان سمنان از اجرای یک طرح 13 کیلومتری برای رفع نقاط حادثه خیز در روستاهای استان سمنان با 70 درصد پیشرفت خبردادوافزود: جلوگیری از هدررفت آب در روستاها و کاهش هزینه های مرتبط مهمترین هدف اجرای این طرح است.
وی تصریح کرد: از طرح های شاخص که امسال در بخش آب و فاضلاب روستایی استان بهره برداری شد، اولین سامانه جداسازی آب آشامیدنی و بهداشت روستایی همزمان با کشور در روستای فرومد استان سمنان بود و همچنین به کارگیری پمپ خورشیدی برای تامین آب روستایی در آبخوری نیز انجام شد.
کشاورزیان با بیان اینکه آبرسانی به 12 روستای استان سمنان با جمعیتی بالغ بر سه هزار و 700 نفر درزمان فعالیت دولت یازدهم انجام شده است اضافه کرد: این جمعیت زیر پوشش شرکت آب و فاصلاب قرار گرفتند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان سمنان در ادامه ازاجرای حفروتجهیز32 حلقه چاه، بهسازی 14 چشمه،لایروبی هفت رشته قنات،احداث واصلاح 79کیلومترخط انتقال آب، احداث هزار و 160 متر مکعب حجم مخزن برای تامین آب روستاها،استاندارد سازی شش هزارو374 انشعابات و.... در دولت تدبیر و امید خبردادو افزود:جمع اعتبارات عمرانی هزینه شده در سه سال دولت یازدهم 327 میلیاردو328 میلیون ریال است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 284 روستا استان سمنان تحت پوشش این شرکت هستند ادامه داد: روستاهایی که در دولت تدبیرو امید تحت پوشش شرکت درآمده اند 12 روستا هستند.
کشاورزیان، طول خطوط انتقال آب به روستاهای استان سمنان را 800 کیلومتر و طول شبکه توزیع را 11 هزار کیلومتر اعلام کرد و افزود: از منبع تولید تا مخزن هر روستا، خط انتقال و از مخزن هر روستا تا هر مصرف کننده، شبکه توزیع گفته می شود.
وی با بیان اینکه نسبت خطوط انتقال آب روستایی به شبکه توزیع در استان سمنان بیش از 60 درصد است، گفت:در شبکه های آب شهری این نسبت معکوس است و این امر نشان دهنده نوع مشکلات آب و فاضلاب روستایی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاصلاب روستایی استان سمنان، نبود آب در روستاها، فرسودگی تاسیسات، افت فشار آب، کیفیت نداشتن منابع آب، قطع برق به ویژه در شرق استان سمنان و معضلات اجتماعی محلی را از مشکلات روستاها عنوان کرد و بر ضرورت رفع تمام این مشکلات تاکید کرد.
نظر شما