به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، برنامه جنبی سومین شب از یازدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان شامگاه شنبه(9 بهمن) به نشست ادبی شاهنامه و ایرانیان اختصاص یافت.
دکتر میر جلال الدین کزازی در ابتدای این نشست اظهار کرد: یکی از افتخارات استان خوزستان این است که مردی فرهیخته، ادب دوست و شایسته رشته های فرهنگ این استان را در دست گرفته است.
وی با بیان اینکه آنچه در خصوص مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان می گویم به دریافت و شناخت من باز می گردد، افزود: از زمان حضور ایشان در سمت مدیریت فرهنگ و ارشاد استان، برنامه های فرهنگی، ادبی، تاریخی و هنری سامان یافته اند.
دکتر کزازی در ادامه سخنان خود به جایگاه شاهنامه اشاره کرد و گفت: شاهنامه فرهنگ و منش ایرانی است و ایران در شاهنامه بیش و به از هر شاهکار دیگر ادبی و هر هنجار فرهنگی بازتافته است.
وی با بیان اینکه شاهنامه، نامه هزاره هاست و سنجه ایرانی بودن، دوستداری شاهنامه است، اذعان داشت: این کتاب نهادینه و پیچیده را می توان مازهای راز نامید چراکهشاهنامه نامه ای است که دو گوهر و دو بنیاد جان و خرد، در آن بیشترین ارج را دارد.
این استاد برجسته ایرانی گفت: اگر بخواهیم به روانکاوی تاریخ ایران برویم و شالوده، ریشه و ژرفاها را بیابیم چاره ای نداریم جز آن که شاهنامه که به شیوه ای گوهرین و برین زندگی راستین ایرانی در آنجا نهفته است را بخوانیم.
وی با بیان اینکه اگر ایرانی می خواهد خود را بشناسد، باید با شاهنامه آشنایی بجوید بیان کرد: در این روزگار پرآشوب که روزگار گسستن ها و از خود بیگانگی هاست بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم که با شاهنامه پیوند بخوریم.
میرجلالالدین کزازی استاد دانشگاه، نویسنده، مترجم، شاهنامه پژوه و پژوهشگر برجسته ایرانی در زبان و ادب فارسی است. او از چهره های ماندگار فرهنگ و ادب ایران در پنجمین همایش چهره های ماندگار به سال ۱۳۸۴ است. وی نام بردار به بهره گیری از واژه های پارسی سره در نوشته ها و گفتار خود است.
نظر شما