نگاه عادلانه در چارچوب مبانی ضروری است

خبرگزاری شبستان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نگاه عادلانه در چارچوب مبانی و قوانین موجود ضروری است. نه ولنگاری و نه جزم اندیشی در انجام وظایف مناسب نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز در نشستی با معاون و مدیران معاونت امور فرهنگی این وزارتخانه با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر در معاونت امور فرهنگی نیازمند تعریف رویکردی ١٠ ساله در حوزه تحولات کتاب، ادبیات، شعر و حوزه های مرتبط هستیم.

 

وی افزود: الگوی مصرف در دنیا در حال تغییر است. بنابراین باید به این نکته توجه داشت که جایگاه کتاب در این تحولات و تغییرات چه خواهد بود؟ در این تغییرات نیازمند بحت فلسفی و گفتمانی هستیم که باید به آن پرداخته شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تغییرات در دهه چهارم گفت: در این دهه، جامعه از فضای سیاسی به سمت فضای اجتماعی روی آورده است. بنابراین در حوزه کتاب نیز باید به این نکته توجه داشته باشیم که در ١٠ سال آینده به کدام سمت و سو می خواهیم برویم.

 

وی اظهار کرد: شکل کتاب به لحاظ محتوا و چگونگی مصرف در ١٠ سال آینده باید مورد توجه باشد. آیا کاغذ به سمت الکترونیکی شدن و از صفحه رایانه به سمت گوشی های موبایل منتقل می شود، از جمله مواردی است که باید مورد توجه دست اندرکاران این حوزه باشد.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: معاونت امور فرهنگی به لحاظ روشی نیازمند بازسازی است و باید اضلاع تغییرات آینده در حوزه کتاب، نشر، چاپ و ... را تبیین و تعیین کند.

 

وی با اشاره به واگذاری امور به صنوف افزود: با واگذاری امور به صنوف مربوطه شما به عنوان مرجع عالی کار نظارت را بر عهده می گیرید و سیاستگذاری، حمایت و نظارت بر کارکرد صنوف وظیفه شما می شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر هدایت جامعه بزرگ مولف، ناشر و چاپ از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد گفت: مساله کتابخوانی را به عنوان یکی از اهداف متعالی و زیرساخت های وزارتخانه باید حل کنیم.

 

وی افزود: معاونت امور فرهنگی ظرفیت و صلاحیت تدوین دورنمای ١٠ سال آینده حوزه کتاب را دارد تا بتواند ابتدا آن را تبیین و پس از آن به برنامه های عملیاتی برساند. برساند. 

 

در این نشست سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارایه گزارشی از عملکرد این معاونت در بخش های مختلف و اشاره به ٨ رویکرد آن، گفت: در طول ٣ سال گذشته در راستای دولت الکترونیک، بر انجام الکترونیکی امور به عنوان اولین رویکرد توجه بسیار شده است.

 

وی افزود: بر اساس سامانه سامن ٥ هزار توکن در اختیار ناشران خواهیم گذاشت که ازاین تعداد ٢ هزار توکن به ناشران ارایه شده است. بر این اساس مراجعات حضوری ناشران به وزارتخانه کاهش یافته است.

 

صالحی ادامه داد: ثبت نام نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با نگاه دولت الکترونیک نیز در حال اجرا است.

 

وی گفت: شفافیت دومین رویکرد این معاونت بوده و سعی کردیم مانند خانه ای شیشه ای در معرض قضاوت بیرونی باشیم و از این طریق جلوی برخی فسادها را بگیریم. از جمله می توان به بارگذاری گزارش هیات خرید کتاب، هزینه ها، صورتجلسات هیات خرید کتاب، قراردادهای حمایتی و... در زیرپرتال معاونت اشاره کرد.

 

وی مشارکت صنفی و واگذاری امور به صنوف را رویکرد سوم معاونت امور فرهنگی برشمرد و افزود: توجه به استان ها رویکرد چهارم این معاونت است که در این مدت تفاهم نامه های مختلفی با استان ها داشته ایم.

 

معاون امور فرهگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دیپلماسی فرهنگی با محوریت نشر رویکرد پنجم این معاونت در مدت ٣ سال گذشته بوده است. حوزه نشر، کتاب و قلم بسیار قابل توجه است و در بخش نمایشگاهی نیز اتفاقات خوبی افتاده است.

 

وی ترویج کتابخوانی، حفظ حرمت و حمایت از صنوف مرتبط و توجه به حوزه ادبیات را به ترتیب رویکردهای بعدی معاونت امور فرهنگی وزارتخانه در دولت تدبیر و امید برشمرد.

 

صالحی در پایان گفت: در این معاونت سعی شده با تدوین و تبیین برنامه به سمت اقدامات برویم و آنها را تبدیل به فعالیت کنیم تا بر این اساس با محوریت برنامه، فعالیت، شاخص و بازه زمانی به رویکردهای مورد نظر دست یابیم.

 

کد خبر 605014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha